Dit zijn de mooiste plekken om te snowboarden

Veel mensen gaan in de winter op wintersportvakantie. Bestemmingen in Oostenrijk, Zwitserland en tegenwoordig ook Spanje zijn erg populair. De meeste mensen gaan op wintersportvakantie skiën, maar ook steeds meer mensen kiezen ervoor om te snowboarden. Het principe is hetzelfde – zo hard mogelijk de berg afglijden – maar het zijn toch twee verschillende dingen. Zo zijn sleepliften voor snowboarders verre van ideaal en hetzelfde geldt voor pistes met vlakke stukken. Welke gebieden zijn nu het meest ideaal om te snowboarden?

Snowboarden

Veel mensen die voor het eerste op wintersport gaan kiezen ervoor om te gaan skiën. De jaren daarop gaan zij dan vervolgens ook skiën, simpelweg omdat ze het dan al een beetje kunnen. Snowboarden is – naar onze mening – minstens zo leuk en meer mensen zouden voor deze sport moeten kiezen. Het is weliswaar iets moeilijker, maar als je het eenmaal kan is de ervaring onevenaarbaar. Het is wel belangrijk dat je de goede materialen ter beschikking hebt, al is het maar om veilig van de berg af te gaan. Snowcountry is een winkel die betaalbare en kwalitatief goede snowboard accessoires verkoopt. Ben je all geared up?Dan is het tijd om een bestemming te kiezen om je skills te laten zien. Veel wintersportgebieden focussen vooral op skiërs, maar wij hebben twee plekken gevonden waar snowboarders centraal staan!

snowboarden 2

Lees ook: 4 tips om je wintersportvakantie goed voor te bereiden!

1 St Anton – Oostenrijk

Dit is het walhallavoor de snowboarders. De prijzen liggen in dit dorp wel aan de hoge kant, maar dan heb je ook wat. De meeste toeristen die hier ’s winters verblijven zijn van Britse komaf, maar ook onder de Nederlanders wordt St Anton steeds populairder. Je hebt er geweldige pistes en ook het uitgaansleven is erg actief. Let wel op: Voor de beginnende snowboarder is dit gebied wellicht minder geschikt. De meeste pistes zijn stijl en meer voor ervaren ‘boarders’.

snowboarden 3

Lees ook: Wintersport in februari? Overweeg deze 7 prachtige pistes!

2 Les Deux Alpes – Frankrijk

Een ander ideaal gebied voor snowboarders is Les Deux Alpes. Je hebt deze naam vast weleens voorbij horen komen, want dit is een van de populairste wintersportbestemmingen onder de Nederlanders. Dit is het grootste snowboard-vriendelijke skigebied van Frankrijk en mag daarom beslist niet op deze lijst ontbreken. Er ligt hier vrijwel het hele seizoen heerlijke poedersneeuw, de pistes zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren snowboarders en de apres-skiis ook erg leuk! Snowboarders kunnen hier zelfs in de zomer hun ding doen. Je kunt zomers in Les Deux Alpes namelijk snowboarden op de gletschjer, een onvergetelijke ervaring!

3 Laax – Zwitserland

Laax is een geweldig wintersportgebied waar het hele seizoen sneeuw ligt. Jaarlijks keren vele snowboarders terug naar deze ‘verborgen parel’. De pistes zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde snowboarders en dit gebied wordt gezien als de meest ideale plek in de Alpen om te snowboarden. Verder is de apres-ski ook erg indrukwekkend. In het hoogseizoen treden hier bekende dj’s en andere artiesten op. Kortom, een echte aanrader!

laax-snowboard

Wat is jouw favoriete plek om te snowboarden? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren