Dit zijn de mooiste plekjes van Vietnam

Vietnam is een groot en veelzijdig land en heeft voor iedere soort reiziger wel een paar interessante verrassingen in petto. Zo zijn er een aantal grote ‘chaotische’ steden waar je je prima een paar dagen kan vermaken, er zijn prachtige rotformaties en natuurlijk ook een aantal tropische witte stranden waar je heerlijk kan ontspannen. Het eten in Vietnam is geweldig en de bevolking zal je altijd met een warme glimlach welkom heten. Nieuwsgierig geworden naar de mooiste plekjes in Vietnam? Lees dan snel verder.

Easy Riders

Wil je graag het land beleven zoals de locals dat doen en op unieke plekjes terecht komen waar nog geen massa toerisme is? Boek dan een tour bij de Easy Riders. Tijdens deze tour maak je rondrit achterop de motor bij een van de locals. Vietnam is een groot land dus ga je eerst samen met de gids rond de tafel zitten om te kijken wat je graag wilt zien en waar je interesse liggen. Ook kun je bespreken voor hoeveel dagen je een tour wilt boeken. Zo kun je ervoor kiezen om voor 3 dagen een tour te boeken waardoor je een groot gedeelte van Vietnam te zien zal krijgen. Onderweg stop je 10 tot 15 keer per dag en de gids zal je iedere keer uitleg geven. Je stopt bij watervallen, families die in de bergen wonen, fabrieken en heerlijk restaurantjes. Deze tours zijn echt een aanrader als je het echte Vietnam wilt ontdekken.

Sapa

Sapa is een dorpje wat in het noordwesten van Vietnam ligt. Dit dorpje is de laatste jaren zeer populair geworden onder de toeristen omdat je hier een van de mooiste rijstvelden vind van heel Vietnam. Voorheen leefde er in Sapa en de kleine dorpjes die er omheen liggen nog een aantal bergstammen maar doordat de infrastructuur veel is verbeterd hebben de toeristen ook hun weg naar de bergen gevonden waardoor er steeds meer hotels worden gebouwd. Voor de echte avonturiers is er ook de mogelijkheid om een trekkingen te boeken voor een aantal dagen. Je slaapt dan bij de families thuis in een Homestay en trekt een aantal dagen door het Hoang Lien gebergte heen. Het uitzicht is er echt adembenemend.

sapa-vietnam

Lees ook: Een natuurlijke én avontuurlijke vakantie in Indonesië!

De Halong Bay

De Halong bay staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst. Degene die al eens een bezoek aan dit prachtige natuurgebied heeft gebracht snapt goed waarom. Er liggen ongeveer 2000 rosten bij elkaar die vanuit de zee omhoogsteken. Zodra je op het hoogste punt in het gebied bent aangekomen heb je bij helder weer een prachtig uitzicht op de rotsen en vissersbootjes die samen voor een geweldige natuurshow zorgen. Er zijn maar een paar van de 2000 eilanden bewoond. Wil je de rotsformaties graag van dichtbij bekijken dan is er een mogelijkheid om er met een vissersbootje langs te varen. In sommige rotsen bevinden zich ook grotten waar je samen met de gids een kijkje in kan nemen.

Cao Bang

Dit is een provincie in het noordoosten van Vietnam. Zodra je het gebied binnen rijd waan je je direct in het echte authentieke Azië. De natuur is er werkelijk prachtig en alles om je heen heeft een rustgevende uitstraling. Je wordt omringt door prachtige rijstvelden, kleine bergdorpjes en schitterende watervallen. Coa Bang is waarschijnlijk het meest bekend om zijn prachtige watervallen met de naam Ban Gioc Falls. Deze watervallen liggen exact op de grens met China wat handig is als je op doorreis bent.

cao-bang-vietnam

lees ook: Reisroute door ongerept Vietnam!

Hoi An

Waarschijnlijk blijf je in deze relatief kleine stad langer hangen dan dat je in eerste instantie van plan was. Er hangt een relaxte sfeer en er is genoeg te doen om je voor zeker 10 dagen te vermaken. Hoi An is tijdens de Vietnamese oorlog onaangetast gebleven wat betekend dat het oude centrum nog helemaal intact is. Om die reden is ook deze stad op de lijst van werelderfgoederen gezet. Het centrum is autovrij wat een hele fijne sfeer met zich mee brengt. Zeker na zonsondergang wanneer de lampjes overal aan gaan is het leuk om door de steegjes rond te dwalen langs de oude koopmanshuizen. Nog een leuke tip om te doen in Hoi An is om een kookcursus te volgen. Hier leer je echte Vietnamese gerechten maken.

Ben jij weleens in Vietnam geweest? We horen graag je ervaringen! Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren