Dit zijn de mooiste plekjes van Toscane

De regio Toscane in centraal Italië is al jarenlang een enorm populair gebied onder Nederlandse toeristen. De regio staat bekend om haar schitterende landschappen en mooie steden. Bovendien is er veel cultureel erfgoed te vinden in Toscane dat ook wel wordt gezien als de bakermat van de renaissance. In de regio zijn talloze mooie plekjes te vinden maar de volgende plekken mag je eigenlijk niet missen wanneer je langere tijd in Toscane verblijft.

Toscane
De heuvels van Toscane

Florence

De hoofdstad van Toscane en qua cultureel erfgoed een van de belangrijkste steden van Europa. Belangrijke highlights van de stad zijn het Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio, Santa Croce en de Duomo. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen de stad om de prachtige gebouwen en talloze kunstwerken in deze stad te bewonderen. Wanneer je niet te veel toeristen om je heen wilt kun je het best buiten het hoogseizoen naar Toscane reizen. Je kunt dan op je gemak genieten van al het moois dat Florence te bieden heeft.

Ontdek de leukste activiteiten in Florence:


Volpaia

Een bijzondere plek in Toscane is Volpaia of Castello di Volpaia. Op deze plek ligt al sinds de 10eeeuw een fort dat een belangrijke plaats in de Toscaanse geschiedenis heeft ingenomen. Castello di Volpaia lag namelijk midden tussen de rivaliserende steden Siena en Florence en nam daarom eeuwenlang een strategische plek in. Tegenwoordig is een bezoekje aan het schilderachtige stadje de moeite meer dan waard mede door de schitterende weg die naar Castello di Volpaia leidt.

Dit zijn een paar van de top accommodatie opties in Volpaia:

San Gimignano

toscane 2

Een plek die in deze lijst absoluut niet mag ontbreken is het prachtige ommuurde stadje San Gimignano. Wanneer je binnen de muren van deze stad loopt lijkt het net alsof je eeuwen terug bent in de tijd. Er staan enorm veel middeleeuwse gebouwen die uitstekend bewaard zijn gebleven. Door de 14 toren die San Gimignano rijk is, wordt het ook wel het Manhattan van de Middeleeuwen genoemd.

Ontdek de top activiteiten in San Gimignano:


Lees ook: Dit zijn de 10 mooiste dorpjes van Italië!

Siena

Een andere fantastische stad in het midden van de regio Toscane is Siena. De stad staat bekend om de fantastische architectonische hoogstandjes en het Piazza del Camp, een sfeervol plein in de vorm van een schelp. De stad is een van de grootste toeristische trekpleisters van Toscane maar is buiten het hoogseizoen een stuk rustiger.

Ontdek de populairste activiteiten in Siena:


Stranden van Cala Violina

De meeste mensen zullen niet direct aan schitterende stranden denken wanneer ze hun vakantie in Toscane plannen. Toch heeft Toscane een vrij lange kustlijn met schitterende stranden. Een van de allermooiste stranden is wat ons betreft Cala Violina in de Maremma.

Dit zijn de top-beoordeelde accommodatie opties in de buurt van de stranden van Cala Violina:

Wat is volgens jou het mooiste plekje van Toscane? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reageren