Dit zijn de mooiste plekjes van Schotland!

Schotland is een prachtig land dat door veel mensen gezien wordt als een van de mooiste landen ter wereld. Sterker nog, Rough Guides heeft Schotland uitgeroepen tot mooiste land ter wereld. Nu verschilt dat natuurlijk per persoon. De een houdt van gigantische bergen terwijl de ander van witte stranden en hoge palmbomen houdt. Maar goed, vandaag een ode aan het prachtige Schotland! Hieronder de mooiste plekjes van Schotland!

Isle of Skye

Het eiland Skye, op zijn Schots ook wel ‘An t-Eilean Sgitheanach’ genoemd is het grootste eiland van Schotland en ligt helemaal in het Noorden. Het is als het ware een schiereiland, daar het verbonden wordt aan het vaste land door middel van de Skye Bridge. De natuur op dit eiland is adembenemend met een ruige kust en hoge bergtoppen, en je vindt er ook mooie steden als Portee, Broadford en Sconser. Een echte must-see op The Isle of Skye is het Dunvegan Castle. Dit Victoriaanse kasteel is dé belangrijkste bezienswaardigheid op dit eiland!

Ben Nevis

Ben Nevis is een torenhoge berg in het Grampain gebergte. Met een hoogte van 1344 meter is het topje van deze berg officieel het hoogste punt van het Verenigd Koninkrijk. Jaarlijks trekt de Ben Nevis dus ook vele toeristen. Naar schatting beklimmen jaarlijks zo’n 100.000 mensen deze met sneeuw bedekte berg. Mede vanwege zijn hoogte en het klimaat in Schotland is de top van Ben Nevis vrijwel het hele jaar omringd door wolken, wat een erg uniek aanzicht op levert. Naast wandelaars trekt deze berg ook veel mountainbikers. Niet perse om naar boven te fietsen, maar vooral om downhill naar beneden te fietsen, oftewel ‘vliegen’.

mooiste-plekken-schotland-3

Lees ook: 5 tips om geld te sparen voor je reis!

Falkirk

Het bijzondere Falkirk ligt op zo’n 30 minuten rijden van Edinburgh en Glasgow. Dit plaatsje is de laatste jaren uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Je vindt hier het bekende Helix Park waar het kunstwerk ‘The Kelpies’ van Andy Scott een plekje heeft. Deze 30-meter hoge beelden van twee paardenhoofden trekken jaarlijks vele bezoekers naar dit knusse stadje.

Lochness

Wie kent de mythe van het Monster van Lochness niet? Deze mythe is ontstaan bij het gelijknamige meer in het noorden van Schotland. Dit meer is maar liefst 226 meter diep op sommige plekken en is maar liefst 37 kilometer land. Het water van dit meer is erg troebel waardoor lastig te zien is wat er op het meer gebeurd. Eens in de zoveel tijd duiken er geruchten op over het Monster van Lochness, maar deze zijn nog nooit met een foto bevestigd.

mooiste-plekken-schotland-2

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie plekken in dit prachtige land. Ben jij weleens in Schotland geweest? Zo ja, wat is jouw favoriete plekje? Laat het ons weten in de comments hieronder!

 

Reageren