Dit zijn de mooiste natuurparken van het Verenigd Koninkrijk!

Het Verenigd Koninkrijk staat bekend om de geweldige steden als Londen, Manchester en Liverpool. Ook heeft dit land een indrukwekkende en gevarieerde natuur. Engeland en Schotland tellen in totaal maar liefst 15 Nationale parken. Wij hebben de 6 mooiste nationale parken van Groot-Brittannië op een rijtje gezet!

1. North York Moors

In het Oosten van Engeland ter hoogte van Middlesbrough bevindt zich het Nationale Park: North York Moors. Dit prachtige natuurpark is een uniek stukje Engeland. North York Moors bestaat uit wilde bossen, indrukwekkende stukken heide en een prachtige kustlijn met hoge kliffen. Bovendien staat er allerlei ruïnes, oude kerkjes en andere historische gebouwen.

engeland-natuurparken-2

2. The Trossachs

In deze prachtige Schotse regio kun je prachtig wandelen. Hier veranderen de heuvels langzaam in bergen en kun je kilometers ver kijken zonder dat je iemand tegenkomt. Enkele bergen die je zeker moet bezoeken (of beklimmen!) zijn Ben More, Ben Lomond en Ben Lui. Ook kun je hier goed fietsen en is het in sommige delen van dit gebied mogelijk om per boot van de prachtige natuur te genieten.

engeland-natuurparken-6

Lees ook: 7 mooire natuurreizen in Europa!

3. Lake District

In het Noord-Westen van Engeland bevindt zich Lake District. Dit bergachtige gebied staat op de lijst van natuurlijk erfgoed van Unesco en wij weten wel waarom! Het is hier echt paradijselijk mooi. Je kunt hier geweldige wandelen of het gebied per auto verkennen. Wees wel gewaarschuwd: je zult hellingen tot 30% moeten beklimmen. vierwie aandrijving is dus wel aan te raden.

engeland-natuurparken-5

4. New Forest

In het zuiden van Engeland, tussen Southampton en Bournemouth in bevindt zich het prachtige New Forest. In eerste instantie zou je een bos verwachten, maar dit unieke gebied is beter te omschrijven als ‘bosweide’. Van oorsprong is dit een jachtgebied, maar tegenwoordig heeft het park meer een toeristische functie. Met name de vele herten, vossen, slangen en wilde ponypaarden trekken jaarlijks vele toeristen. Je kunt hier heerlijk wandelen of fietsen en er bevinden zich meerdere betaalbare en authentieke pubs.

engeland-natuurparken-4

Lees ook: Dit zijn de mooiste voetbalstadions in Engeland!

5. Snowdonia

Het Nationale Park: Snowdonia ligt in het noorden van Wales en is vernoemt naar de Snowdon berg. Deze berg an 1085 meter hoog is tevens de hoogste berg van Wales en de op een na hoogste van Groot-Brittanië. Naast deze berg vind je hier prachtige watervallen, en adembenemende rotsformaties. De highlight van dit park is logischerwijs de beklimming van deze hoge berg. Je kunt de top al wandelend bereiken, maar er gaat ook een treintje dat meerdere keren per dag naar de top gaat. Dit park is, in vergelijking met de andere parken, wel erg toeristisch. In het hoogseizoen zul je niet enige zijn!

engeland-natuurparken-1

Heb jij deze parken weleens bezocht? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren