Dit zijn de meest epische roadtrips om te maken in Canada

Word je blij van de gedachte om achter het stuur te zitten terwijl je door een van de mooiste landschappen ter wereld rijdt? Dan is het maken van een roadtrip door Canada echt wat voor jou.

Met ruim 10 miljoen vierkante kilometer is Canada het op een na grootste land ter wereld. En de beste manier om alles wat het land te bieden heeft te ontdekken, is door in de auto te stappen en te gaan rijden…

Onderweg sta je versteld van door gletsjers uitgehouwen bergtoppen, moerasgebieden vol vogels, blauwer dan blauwe meren en verrassende steden.

Weten waar je heen moet in zo’n uitgestrekt en divers land kan echter ontmoedigend lijken. Maar geen zorgen: we hebben het je gemakkelijk gemaakt met deze lijst met de mooiste roadtrips in Canada!

Icefields Parkway, Alberta

Deze epische roadtrip in Canada wordt vaak bestempeld als een van de mooiste wegen ter wereld. En niet voor niets.

Deze snelweg, die zich 232 kilometer uitstrekt door zowel het Banff National Park als het Jasper National Park, nodigt je uit voor een reis door adembenemende landschappen, waaronder machtige bergen, watervallen, turkooiskleurige meren en gletsjers.

Hoewel de rit van Banff naar Jasper in feite maar drie tot vier uur duurt, raden we je aan om er de hele dag voor in te plannen. Je zult namelijk tientallen tussenstops willen maken om foto’s te knippen, korte wandelingen te maken of je zelfs te wagen aan volledige hikes.

Doe ook eens inspiratie op over de mooiste road trips in de verenigde staten met Little America.

Van Calgary naar Vancouver via de TransCanada Highway

Van Calgary naar Vancouver via de TransCanada Highway

Hoewel deze snelweg je door het hele land kan brengen, is het mooiste stuk waarschijnlijk de weg van Calgary naar Vancouver. Na ongeveer een uur kom je aan in Banff en wacht je niets anders dan prachtige landschappen voor de rest van de rit.

Dit 900 kilometer lange stuk van de TransCanada neemt je mee door maar liefst 4 van de mooiste nationale parken in de Verenigde Staten, waaronder Banff, Yoho, Mount Revelstoke en Glacier. Uiteindelijk eindigd deze epische roadtrip in Vancouver, dat naast de Stille Oceaan ligt.

Hoewel deze rit in één lange dag van 12 uur kan worden gedaan, wil je natuurlijk zo lang mogelijk de tijd nemen om de ongelooflijke nationale parken waar je doorheen rijdt te ervaren. We raden je dan ook aan om deze weg in 3 dagen af te leggen.

Dempster Road, Yukon

Waag je aan de enige weg in Canada die voorbij de poolcirkel loopt en bereid je voor op de meest unieke roadtrips die je ooit hebt gemaakt. De Dempster Highway is tegenwoordig een populaire route geworden, maar zonder overdreven druk te zijn.

Dit is absoluut geen doorsnee snelweg. De Dempster Highway is een extreem geïsoleerde onverharde weg van 700 kilometer (met slechts één tankstation dat tevens accommodatie en een restaurant biedt), langs de weg in Eagle Plains.

Deze roadtrip vergt iets meer voorbereiding dan de bovenstaande wegen en zal tevens zwaarder zijn voor je voertuig. Iedereen die voor dit avontuur kiest, wordt echter beloond met een ongelooflijk Arctisch landschap en de kans om helemaal naar Tuktoyaktuk en de Noordelijke IJszee te rijden.

Lees ook: 4 nationale parken in Canada die je niet mag missen.

De Georgian Bay Coastal Route, Ontario

Op zoek naar een van de beste roadtrips vanuit Toronto? Met meer dan 30.000 eilanden en meer dan 2.000 kilometer aan kustlijn, loopt de Georgian Bay Coastal Route rond de baai vanuit Toronto, en biedt een aantal van de meest verbluffende landschappen van de regio Ontario.

Een paar populaire stops tijdens deze roadtrip zijn het Bruce Peninsula, Parry Sound en Killarney Provincial Park. Je hebt bovendien ook de kans om het prachtige eiland Manitoulin, het grootste zoetwatereiland ter wereld, te ontdekken.

Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan voor je roadtrip door Canada. Uiteraard ligt het land vol met mooie wegen. Maar bovenstaande routes zijn absolute aanraders!

Reageren