Dit zijn de beste bestemmingen voor ‘digital nomads’!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als Digital Nomad door het leven te gaan. Als Digital Nomad, oftewel Digitale Nomade reis je werkend rond. Zie het als een next-level wereldreis zonder einde. Als je het goed aanpakt verdien je namelijk meer dan dat je uitgeeft én dat terwijl je heerlijk rondreist. Digital Nomads trekken over het algemeen naar de wat goedkopere landen waar de zon veel schijnt. Als je onlinewerkzaamheden verricht terwijl je door Australië of Nieuw-Zeeland reist, dan ben je natuurlijk snel klaar. Deze landen zijn zo duur, dat het voor veel Digital Nomads onbetaalbaar is om hier lange tijd rond te reizen. Welke landen zijn wel ideaal voor mensen met deze levensstijl? Wij hebben de 5 meest geschikte plekken voor Digitale Nomaden op een rijtje gezet!

1.    Bali, Indonesië

Azië en dan met name zuidoost Azië is verschrikkelijk populair onder de Digital Nomads. Stabiel internet, veel mede-nomads, gezellige co-working plekken, heerlijk eten en natuurlijk geweldig weer en een prachtige omgeving. Bali is een van de populairste bestemmingen in deze streek. Dit eiland is spotgoedkoop, er heerst een ontspannen sfeer en de natuur is er paradijselijk.

digital-nomad-bali

2.    Chiang Mai, Thailand

Een andere hotspot voor Digitale Nomaden is Chiang Mai in Thailand. Dit wordt ook wel gezien als de ‘Digital Nomad hoofdstad’ van de wereld. Je vindt hier ontiegelijk veel expats waaronder Digital Nomads, veel hippe café’s waar je kunt werken en het prijsniveau ligt hier zeer laag. Daarnaast is het hier over het algemeen heerlijk weer; niet te warm en niet te koud!

digital-nomad-2

3.    Canarische Eilanden, Spanje

Veel Digital Nomads die Azië wel gezien hebben, reizen af naar de Canarische Eilanden. Hier kunnen ze eenzelfde leefstijl als in Azië aanhouden. Het weer is er het hele jaar door prima te doen, de prijzen liggen er laag en er heerst een ontspannen vibe. Bovendien is de Spaanse keuken ook om te smullen en is de internetverbinding over het algemeen zeer stabiel.

4.    Medellín, Colombia

Ook Zuid- en Centraal-Amerika is populair onder de Digitale Nomaden. Medellín in Colombia is een van de populairste plekken voor Digital Nomads op dit continent. Deze stad wordt ook wel het Chiang Mai van het zuiden genoemd en je vindt hier veel expats. Het internet is snel, er is veel gratis wifi te vinden en het is er relatief goedkoop om te wonen.

digital-nomad-3

Lees ook: De mooiste bestemmingen in Zuid-Amerika!

5.    Taghazout, Marokko

Afrika is, in vergelijking met de andere continenten, niet erg populair onder de digital nomads. Toch bevindt zich vlakbij de Marokkaanse stad Agadir een plek waar zich veel expats verzamelen. Het kustdorpje Taghazout trekt het hele jaar door veel Digital Nomads. Het internet is redelijk (in vergelijking met de rest van Marokko), je kunt er prachtig surfen en Marokko is natuurlijk spotgoedkoop. Daarnaast komt de temperatuur hier niet onder de 20 graden, wat natuurlijk ook niet verkeerd is!

digital-nomad-4

Ben jij een Digital Nomad? Zo ja, wat is jouw favoriete bestemming? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren