Dit zijn de 5 mooiste plekjes in El Salvador

El Salvador is het kleinste land van centraal Amerika, maar ook een van de meest bijzondere landen. Dit land werd in het verleden veel geteisterd door vulkanische uitbarstingen én aardbevingen met een uniek landschap als gevolg. Bovendien kun je in dit prachtige land restanten uit de Mayaperiode vinden en heeft El Salvador een indrukwekkende kustlijn waar je geweldig kunt surfen. Wat zijn de mooiste plekjes van dit Centraal-Amerikaanse land? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1 Tazumal

Naast de kracht van de natuur hebben ook de Maya’s bijgedragen aan een prachtig El Salvador. Tazumal is een archeologische plek van de Maya’s en ligt in Chalchuapa. Je vindt hier verschillende ruïnes die duizenden jaren oud zijn. Ook piramides, paleizen en andere indrukwekkende bouwwerken zijn hier door de jaren heen opgegraven.

Ontdek Tazumal tijdens deze top-beoordeelde archaeologische tour:

2 San Salvador

San Salvador is de hoofdstad van El Salvador en in deze stad kun je geweldig winkelen. Er liggen meerdere winkelcentra in deze stad waaronder Multiplaza Mall. Dit is het grootste winkelcentrum van Midden-Amerika. Je vindt hier meer dan 400 winkels en vele restaurants. Ook als je niet van winkelen houdt is deze stad een aanrader! De mensen zijn vriendelijk en er staan prachtige historische gebouwen.

3 Apaneca

el-salvador-2

Het plaatsje Apaneca ligt in het westen van El Salvador en deze plek staat vooral bekend om de zip-line. Je kunt hier namelijk een zip-line excursie van maar liefst 2 uur maken. Je wordt vastgesnoerd en door de lucht meegenomen, een onvergetelijke ervaring. Het is wel behoorlijk spannend, maar vanuit de lucht kun je deze streek op een unieke manier verkennen.

Dit zijn de top accommodatie opties in Apaneca:

Lees ook: Backpacken door Midden-Amerika!

4 Parque Nacional Montecristo

Dit Nationale Park ligt in het noorden van El Salvador bij het zogeheten drielandenpunt met Honduras en Guatemala. Het park is met 2600 vierkante kilometer gigantisch en bestaat voornamelijk uit prachtig nevelwoud. Hier staan de hoogste dennenbomen van het land en je vindt er meerdere zeldzame soorten orchideeën. Een echt aanrader voor wandelliefhebber, want er liggen hier verschrikkelijk veel prachtige wandelpaden, de een nog mooier als de ander.

5 De kust

el-salvador-3

El Salvador heeft ook een prachtige kustlijn waar je geweldig kunt surfen. De kust van El Salvador behoort zelfs tot de top 10 surfspots ter wereld. Gelukkig is deze kust (nog) niet bekend bij het grote volk. Massatoerisme vind je hier dus (gelukkig) niet. Naast surfen kun je hier ook kajakken, duiken, snorkelen of zeevissen. Kortom, voor ieder wat wils!

Ben jij weleens in El Salvador geweest? Zo ja, wat waren jouw ervaringen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reageren