Dit zijn de 5 beste restaurants in Barcelona

Barcelona is een prachtige stad in het noordoosten van Spanje. De hoofdstad van Catalonië staat bekend om zijn architectonische hoogstandjes, de wereldberoemde voetbalclub en de lokale keuken. Je vindt hier vele tapasrestaurantjes waar je heerlijk kunt happen terwijl je geniet van een authentiek Catalaans wijntje. Door het gigantische aanbod, zie je soms door de bomen even het bos niet meer. Daarom hebben wij de 5 leukste restaurants van Barcelona op een rijtje gezet! Que aproveche!

 

1 Casa Lolea

Dit knusse restaurantje bevindt zich in de wijk El Born en is een van onze favorieten. Hier eet je tapas en de ‘Patatas Bravas’ van Casa Lolea worden gezien als de beste van de stad. Prijzen zijn redelijk: Je betaalt ongeveer 25 euro per persoon en dan zit je goed vol! Het is wel een klein restaurantje, we raden je dus aan om van tevoren te reserveren.

2 7Portes

Dit restaurant bevindt zich in de wijk La Barceloneta en behoort tot de meest unieke restaurants van Barcelona. Dit restaurant opende voor het eerst zijn deuren in 1836 en begon als een luxe café. Het getal ‘7’ in de naam slaat op het feit dat dit restaurant toentertijd 7 (publieke) ingangen had. Vandaag de dag is 7Portes een van de populairste restaurants in Barcelona. Je kunt hier verschillende Spaanse gerechten eten, met name de Paella is een echte aanrader! Prijzen tussen de 25 en 35 euro voor een hoofdgerecht.

Spaanse keuken ontdekken? Bekijk dan eens de verschillende Spaanse gerechten op de Foodwiki van Thuisbezorgd.nl.

3 Los Caracoles

Los Caracoles is een typisch Catalaans restaurant. Dit is tevens een van de oudste restaurants van Barcelona en zeer populair onder zowel de toeristen als de locals. Je bent nog niet binnen en je ziet de hele kippen al aan het spit draaien. De kip is dan ook het meest bestelde gerecht in Los Caracoles. Alle andere gerechten worden binnen in de keuken bereid op houten kolen. Dit is het enigste restaurant in de stad dat nog op hout kookt. Prijzen variëren van 15 – 50 euro per hoofdgerecht. Los Caracoles bevindt zich in de Gotische wijk (El Barrio Gotico)

Spaanse gerechten

Lees ook: Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Barcelona

4 Cometa Pla

Ook mensen die alleen biologisch eten kunnen heerlijk uit eten in Barcelona. Bij restaurant Cometa Pla is alles eco- en biologisch. De presentatie van de gerechten is indrukwekkend en ze smaken nog beter als dat ze eruitzien. De open keuken in dit restaurant maakt dat je met eigen ogen kunt bekijken hoe de chefs jouw maaltijd klaarmaken. Een unieke ervaring in het hartje van Barcelona. Prijzen variëren van 15 – 50 euro per hoofdgerecht. Cometa Pla bevindt zich tevens in de Gotische wijk.

5 Elche

We sluiten af met een iets minder bekend restaurant. Restaurant Elche bevindt zich in de relatief onbekende wijk Poble-Sec en hier kun je overheerlijke Paella eten. In het restaurant heerst een klassieke sfeer en naast Paella kun je hier ook heerlijk vis en garnalen eten. De toetjes worden helemaal zelf bereid. We raden je dus aan om wat ruimte over te houden! Prijzen variëren tussen de 25-30 euro per hoofdgerecht!

Houd jij van tapas? Wat is jouw favoriete restaurant in Barcelona? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren