Dit zijn de 4 mooiste plekken van Colombia

Colombia is een van de mooiste landen van Latijns-Amerika. Je vindt er de mooiste stranden, prachtige dorpjes en een adembenemende natuur. Colombia is een erg groot land, je kunt nooit al het moois bekijken. Daarom hebben wij en selectie gemaakt van dé allermooiste plekjes van Colombia!

1. Medellín

colombia-mooiste-plekken-2

Hoewel Bogota de hoofdstad van Colombia is,  prefereren veel reizigers Medellin. Waar deze stad in het verleden bekent stond als een van de onveiligste plekken ter wereld, is deze inmiddels uitgegroeid tot een van de ‘hotspots’ van het land. Medellìn, ook wel bekend als de ‘stad van de eeuwige lente’, is een hippe en bruisende stad. Je vindt er veel expats en medereizigers én er is ontiegelijk veel te zien. Zo staat de stad vol met de mooiste kunstwerken, liggen er meerdere prachtige parken in de stad en zijne er uiteraard interessante musea te vinden. Het leuks is dat je deze stad door middel van een kabelbaan kunt verkennen. Sla vooral het nachtleven niet over, want dansen daar houden de Colombianen wel van. Tot in de vroege uurtjes wordt hier gefeest!

Hier is een selectie van de populairste activiteiten in Medellin:

Lees ook: Dit zijn de beste bestemmingen voor ‘Digital Nomads’!

2. Tayrona National Park

colombia-mooiste-plekken-3

Aan de Caribische kust van Colombia komt de jungle en het strand op unieke wijze samen. Je vindt hier goudgele zandstranden met kokospalmbomen. Aan de ene kant kijk je uit op de zee, terwijl je aan de andere kant wordt aangestaard door een dicht regenwoud. In de zee vind je de mooiste koraalriffen (Duiken is hier geweldig!) en in de jungle kun je prachtig wandelen. Tijdens een rondreis door Colombia mag je het Tayrona National Park beslist niet overslaan!

Lees ook: Reizen door Zuid-Amerika: Tips & Tricks!

3. Tatacoa woestijn

colombia-mooiste-plekken-4

Naast prachtige steden, geweldige stranden en unieke regenwouden vind je ook woestijngebieden in Colombia. De Tatacoa-woestijn ligt tussen Bogotá en San Agustin in en heeft een zeer uniek uiterlijk. De woestijn bestaat uit rotsachtige heuvels die zijn ontstaan door de regen. Deze woestijn doet denken aan een maanlandschap.

Tip: Je kunt hier ook kamperen en hebt als het helder is een prachtig zicht op de sterrenhemel.

Dit zijn de top accommodatie opties in de buurt van de Tatacoa-woestijn:

4. Ciudad Perdida

Ciudad Perdida oftewel ‘de verloren stad’ bevindt zich in de bergen nabij Santa Marta. Deze oude indianenstad ligt midden in de Colombiaanse Sierra Nevada en is honderden eeuwen oud. Deze plek is alleen lopend bereikbaar en de wandeling van bijna 50 kilometer is een hele ervaring. Je wandelt (klimt) door  de bergen en de wilde jungle, om vervolgens 1200 traptreden omhoog te klimmen naar de verloren stad. Eenmaal aangekomen op de top, wordt je verwend met een van ‘s werelds mooiste plekjes. Vergeet je camera niet mee te nemen!

Bekijk deze leuke trektochten naar Ciudad Perdida:

Ben jij weleens in Colombia geweest? Wat is volgens jou het mooiste plekje van dit land? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren