Dit zijn de 3 mooiste plekjes in Ecuador

Zuid-Amerika is in opkomst en Ecuador is een van de mooiste landen van die prachtige continent. Ecuador is natuurlijk vooral bekend vanwege de Galapagos Eilanden. Veel verder dan deze archipel en de hoofdstad Quito komt de gemiddelde Nederlander niet… Dit terwijl het land ongeveer 7x zo groot is als Nederland. Ecuador is nu eenmaal een stuk minder bekend als buurlanden Peru, Brazilië en Colombia. Toch is dit land absoluut het bezoeken waard. Er zijn zoveel mooie plekjes in Ecuador op zowel cultureel gebied als plekken in de natuur. Wat zijn de mooiste plekken van dit land? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

mooiste-plekken-ecuador

1 Mindo

Mindo is een veel bezochte plek in het noordwesten van Ecuador. Deze stad ligt op de grens van de Andes en de Chocoan laaglanden en wordt omringd door de meest prachtige natuur. De stad is populair onder zowel locals als toeristen. Je kunt hier heerlijk ontspannen en genieten van de natuur. Naast ontspannen en relaxen, zijn er ook verschillende activiteiten die je kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan ‘tubing’. Hierbij zak je de rivier af in een boot gemaakt van autobanden. Ook kun je op excursie in het nabijgelegen Mindo Nambillo. In deze jungle vind je meer dan 450 verschillende vogelsoorten en meerdere zeldzame Orchidee soorten. Een walhalla voor de vogelliefhebber!

Bekijk ook deze leuke tours naar Mindo:

Lees ook: Dit zijn de mooiste plekken van Colombia!

2 Baños de Agua Santa

Dit knusse dorpje wordt omringd door unieke hot water springs. Deze baden zijn al tientallen jaren razend populair onder de locals, maar sinds een aantal jaren weten ook de toeristen dit prachtige plekje te vinden. De kans dat je hier in je uppie aan het badderen bent is niet zo groot, maar dit mag de pret niet drukken. Ook als je niet van badderen houdt is hier genoeg te beleven. Zo kun je de nabij liggende Tungurahua vulkaan bezoeken en liggen er twee Nationale Parken op een steenworpafstand van Baños de Agua Santa. Kortom, een veelzijdige plek die je beslist moet bezoeken!

Dit zijn een paar van de top activiteiten in Baños de Agua Santa:

3 Machalilla Nationaal Park

De Galapagos Eilanden zijn natuurlijk dé highlight van Ecuador, maar het is niet goedkoop om deze paradijselijke eilanden te bezoeken. Is jouw budget ontoereikend? Bezoek dan het Machalilla Nationaal Park. Dit park is een goedkoper alternatief en is minstens zo mooi! Het park bestaat uit zowel tropisch regenwoud als indrukwekkende lagunes en baaien. Bezoek vooral ook Playa los Frailes. Dit strand wordt gezien als het mooiste van Zuid-Amerika!

Ben jij weleens in Ecuador geweest? Zo ja, wat vond jij het mooiste plekje? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren