Dit zijn de 10 leukste bezienswaardigheden van Tenerife

Binnenkort een eilandvakantie op de agenda staan? De Canarische Eilanden wachten op je. De belangrijkste bezienswaardigheden op Tenerife!

bezienswaardigheden tenerife

Tenerife is een van de meest bekende eilanden van de Canarische groep. Je vindt dan ook veel bezienswaardigheden op Tenerife. Het ligt ongeveer 200 kilometer voor de westkust van Afrika, ter hoogte van Marokko. Door de prijsvechters in de luchtvaart is Tenerife ook een populaire bestemming geworden voor de zonliefhebbers. Er zijn mooie stranden zoals Playa de las Americas. De badplaats Costa Adeje is omringd door populaire stranden waaronder ook Playa de las Americas. In de hoofdstad Santa Cruz valt van alles te beleven. Maar op Tenerife staan bezienswaardigheden en dolfijnen ook niet los van elkaar! Hieronder vind je 10 highlights op dit prachtige eiland.

1. Aqualand in Costa Adeje

De namen van de attracties in dit waterpark zeggen al veel: tornado, twisten en kamikaze. Het park is goed bereikbaar omdat het aan de snelweg TF-1 ligt ter hoogte van Costa Adeje. De jongeren zullen hett spektakel op de glijbanen tot de hoogtepunten van een vakantie rekenen. Maar er is ook vertedering door dolfijnen. Op Tenerife de bezienswaardigheden met dolfijnen bezoeken? In het dolfinarium kan je dagelijks genieten van een prachtige show met dolfijnen. Het mooie strand van Playa de las Americas is dichtbijgelegen.

2. Markten in Santa Cruz

De bewoners van Tenerife halen het grootste deel van hun dagelijkse boodschappen op de markt. Ook in de hoofdstad van het eiland zijn er dan ook overal kleurrijke markten waar het loven en bieden tot de dagelijkse routine behoort. Informeer ter plaatse naar de openingstijden van de diverse markten. Bijna iedere dag is er wel één. Geniet van het spektakel en de lokale specialiteiten.

Bezienswaardigheden Tenerife

3. Loro Parque

Deze tropische tuin toont je niet alleen een aantal schitterende tropische planten, ook de fauna is hier rijkelijk vertegenwoordig, vooral kleurrijke papegaaien zullen je aandacht trekken. Je kan vanuit het centrum van Puerto de la Cruz een gratis treintje nemen naar het park. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de machtige orka’s die zijn ingevlogen vanuit Seaworld San Antonio.

Lees ook: De 10 beste restaurants van Tenerife

4. Masca

Masca is een bezienswaardigheid speciaal voor de toeristen. Een piratendorp met alles erop en eraan. Zo krijg je een indruk hoe het er echt aan toe moet zijn gegaan in die dagen. Je hebt hier ook een prachtig panoramisch uitzicht omdat Masca een echt bergdorp is. Bij de afdaling moet er 600 meter hoogteverschil worden overbrugd. Deze wandeling is spectaculair maar vereist wel het juiste schoeisel. De route eindigt in de Mascakloof op een klein rotsachtig strand. Wie nog energie over heeft, kan van daaraf per boot naar Les Gigantes gaan. Beslist ook een van de bezienswaardigheden van Tenerife!

Tenerife bezienswaardigheden

5. Garachio

Garachio is een dorp aan de noordzijde van het eiland. Deze bezienswaardigheid op Tenerife behoort tot de highlights omdat je hier kan zien en voelen hoe het er vroeger op het eiland moet hebben uitgezien. Het dorp is nog volkomen authentiek en het straatbeeld wordt bepaald door historische gebouwen zoals de kerk en enkele kloosters. Ook in het dorp zijn de woningen traditioneel voor het eiland. Als je de sfeer van het oude en hedendaagse Tenerife echt wilt meemaken, hoort Garachio op je lijstje te staan.

6. Musea

Misschien had je niet verwacht om een groot aantal musea op dit vakantie-eiland aan te treffen, maar de eilandbewoners zijn dol op kunst. Dat heeft ook te maken met de beroemdste zoon van het eiland: Dimas Coello. Natuurlijk is er een speciaal museum aan zijn kunst gewijd dat gevestigd is in Candelaria. Ook andere kunstcollecties zijn van opmerkelijke kwaliteit. Ga je liever naar een ander soort museum, dan is dat ook mogelijk. Er zijn vele archeologische vondsten gedaan op het eiland waarvan de meest bijzondere zijn te zien in Puerto de la Cruz. In de hoofdstad Santa Cruz is er een natuurhistorisch museum gewijd aan de mensheid.

7. Las Aguilas del Teide

Als je interesse hebt in ecologie of in de natuur in zijn algemeenheid dan is een bezoek aan dit park een echte must. Het ligt aan de weg naar Arona en beslaat 75.000 m2. Er zijn shows met papegaaien en ook kan je veel minder aaibare dieren gaan bekijken zoals krokodillen en nijlpaarden. Maar behalve de indrukwekkende natuur vormen de losvliegende arenden zonder meer de grootste bezienswaardigheid van dit bijzondere park. Het is ongelooflijk om deze machtige roofvogels te zien vliegen en van dichtbij besef je pas hoe groot deze vogels in werkelijkheid kunnen zijn.

Lees ook het artikel ‘De meest bijzondere slaapplekken van Tenerife‘.

8. Nationaal park El Teide

Op dit eiland kan je je even op een andere planeet wanen bij een bezoek aan dit park dat onder de vulkaan is gelegen. Het nationaal park El Teide behoort dan ook tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Tenerife. De landschappen doen beslist onaards aan. De gitzwarte vulkaansteen wordt afgewisseld door terreinen die door zwavel allerlei tinten van geel tot groen tonen. Een overzicht vanuit een hoger gelegen punt in het park biedt een schouwspel dat je nooit meer zal vergeten. De vulkanische rotsen zijn grillig gevormd en het spel van zon en schaduw biedt ieder moment van de dag weer nieuwe verrassingen. Vergeet niet om stevig schoeisel te dragen tijdens een bezoek.

Tenerife bezienswaardigheden El Teide

9. Pyramides van Güimar

Het plaatsje Güimar ligt op het oostelijk gedeelte van het eiland en herbergt een van de vele raadsels op onze bijzondere planeet. Er zijn hier 6 piramides te zien die bestaan uit rechthoekige stenen die vakkundig op elkaar gestapeld zijn. Het is opvallend dat de stenen niet uit de nabije omgeving komen, waar meer dan genoeg steen beschikbaar is maar er is gekozen voor lavagesteente van elders op het eiland. Wie de piramides heeft gemaakt en met welk doel er zoveel energie in is gestoken is onbekend. Iets om over na te denken als je hier een bezoek brengt.

10. Pico del Teide

Hoe je ook aankomt op Tenerife, de vulkaan El Teide zal je niet ontgaan. Met een hoogte van bijna 4 kilometer is El Teide ook het hoogste punt in Spanje. De vulkaan slaapt momenteel maar experts zeggen dat een nieuwe uitbarsting niet onmogelijk is. Met een kabellift kan je tot een hoogte komen van 3.550 meter en dat levert een spectaculair schouwspel op. Bij harde wind is de kabelbaan gesloten. Om de top te bezoeken die enkele hinderden meters hoger ligt, heb je een speciale vergunning nodig. Overigens is dit ook slechts weggelegd voor de meest bekwame bergbeklimmers.

Reageren