Dit zijn de 10 leukste bezienswaardigheden in Porto

Porto is de stad van de port, maar er is natuurlijk nog veel meer te zien. Als je in Porto bezienswaardigheden wilt bezoeken, dan kun je daar het beste een aantal dagen voor uittrekken. Een midweek is ideaal wanneer je echt op je gemak van deze mooie historische stad wilt genieten. Wat te zien in Porto? Wij hebben een top 10 voor je samengesteld met de belangrijkste bezienswaardigheden in Porto.

Top 10 bezienswaardigheden in Porto

1. Ribeira

Hoogtepunten Porto

Binnenkort in Porto in Portugal de bezienswaardigheden bezoeken? Ribeira is de oude wijk van Porto. Hier kun je genieten van een schitterende historische stad. Het lijkt in de smalle straatjes wel of de tijd echt heeft stilgestaan. Natuurlijk raak je hier niet uitgekeken op de diverse bezienswaardigheden die je hier tegenkomt. Als je in Porto de bezienswaardigheden in kaart brengt, zullen veel ervan te vinden zijn in Ribeira.

2. Torre dos Clérigos

Wat te zien in Porto? De Torre dos Clérigos is misschien wel hét kenmerk van de stad. Maar het is meer dan alleen maar een oude toren. De toren is maar liefst 76 meter hoog en dat betekent dat je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Ga die klim van 225 treden dan ook gerust aan. Het kost je misschien wel wat energie, maar het geeft je er veel voor terug!

Lees ook: Een roadtrip door Portugal

3. Livrario Lello

Natuurlijk wil jij die beroemde bibliotheek uit de films van Harry Potter wel eens zien. Livrario Lello is echter niet alleen daarom prachtig. De bibliotheek heeft een kenmerkende trap die de bibliotheek tot een sfeervol gebouw maakt. Het wordt zelfs wel eens een van de mooiste boekhandels op de wereld genoemd. Beslist een van de highlights van Porto.

Bekijk deze top-beoordeelde tours naar Livrario Lello:

4. Kathedraal Sé

Wat te zien in Porto

Een ander indrukwekkend bouwwerk is kathedraal Sé. Het is een van de oudste bouwwerken in de stad en bijzonder vanwege de twee enorme torens. Op de torens is een koepel geplaatst. Verrassend is vooral het verschil in stijlen. Dit zie je met name binnen heel goed. In de loop der jaren zijn er allerlei accenten toegevoegd en daar heeft de kathedraal zijn unieke uitstraling aan te danken.

5. Ponte Dom Luis I

Je moet geen hoogtevrees hebben, maar deze brug is absoluut een wandeling waard. Vanaf de brug heb je een adembenemend mooi uitzicht over de rivier de Douro en over de stad zelf. Het bouwwerk is overigens niet alleen imposant, het heeft ook nog eens een bijzondere geschiedenis. Hij werd namelijk gebouwd door een compagnon van Gustave Eiffel en dat zie je er wel aan af. Te ver om te wandelen? Dan kun je ook de metro nemen. Deze brug behoort letterlijk tot de hoogtepunten van Porto!

Bezoek de Ponte Dom Luis I brug met een van deze toffe tours:

6. Vila Nova de Gaia

Natuurlijk wil je port proeven. In Porto deze bezienswaardigheden op de kaart zien? Voor de highlights die gerelateerd zijn aan port steek je simpelweg even de rivier over vanaf het oude centrum. Daar vindt je Vila Nova de Gaia. In dit gedeelte vind je de oudste porthuizen van de stad. Natuurlijk kun je de kelders van de bekende porthuizen bezoeken. Er worden diverse rondleidingen gegeven, waarbij je te weten komt wat het verschil tussen tawny, ruby en witte port is. Verder hoor je ook zeker op welke bijzondere manier de port eigenlijk ontstaan is.

Bekijk ook deze top-beoordeelde wijn tours in Porto:

7. Jardins do Palácio de Cristal

Porto bezienswaardigheden op kaart

Een uitstapje naar een mooi stadspark? Dan moet je zeker in Jardins do Palácio de Cristal zijn. De naam is ontleend aan het bijzondere bouwwerk dat hier te vinden is. In het park vind je namelijk een ‘paleis van kristal’, een koepelvormig gebouw dat vooral van glas gemaakt is. Vooral in de zomermaanden worden hier regelmatig concerten gehouden, maar er wordt ook volop gesport. In het park is eveneens een mooi meer te vinden en je kunt een hapje eten in het plaatselijke restaurant.

8. Azulejos

Aardewerken tegels die schitterend beschilderd zijn, voornamelijk met blauwe verf. Dat is ook een van de kenmerken van de stad Porto. Je kunt deze tegeltjes kopen in kleine winkeltjes die in een van de zijstraten zitten, maar je kunt ook de kunstwerken bewonderen in de diverse openbare gebouwen. De grote stationshal zit er bijvoorbeeld vol mee. Ook de zijmuur van de Igreja do Carmo is er prachtig mee versierd. Deze tegelkunst werd door de Moren meegebracht naar Portugal.

Lees ook: De 10 mooiste fly drive bestemmingen van Europa

9. Casa de Música

Het is altijd leuk om iets van Nederlandse hand terug te zien in het buitenland. Bekijk dan het Casa de Música eens. Het werd ontworpen door de bekende architect Rem Koolhaas. Het gebouw is erg futuristisch en strak. Ook het interieur is heel bijzonder, dus als je de kans hebt om even binnen te kijken, neem die dan zeker waar. Het concertgebouw staat op een toplocatie in de stad en is heel eenvoudig te bereiken.

10. De Douro en de Douro-vallei

Bezienswaardigheden Porto

Door Porto loopt de mooie rivier de Douro en die is beslist fotogeniek. Wil je echt van de Douro genieten, dan moet je echter nog een stukje verdergaan. Wanneer je de rivier afgaat, kom je in de Douro-vallei. Dit kun je met een rondvaartboot doen, maar ook met de trein. Hier kun je niet alleen genieten van de mooie natuur en de uitgestrekte wijngaarden, maar ook van de wijnboerderijen die er te vinden zijn. Natuurlijk willen de lokale wijnboeren graag laten proeven hoe goed hun wijn is.

Dit zijn de populairste activiteiten in de Duoro-vallei:

Porto Portugal – voordelig genieten

Als je in Porto Portugal de bezienswaardigheden gaat bezoeken, zal jij je zeker geen moment vervelen. Bovendien is het leven er goedkoop, waardoor je prima even kunt relaxen op een terrasje. Wij wensen je alvast een fijne reis!

Reageren