Dit moet je zien tijdens je citytrip naar Valencia!

Valencia, de stad van de sinaasappels, is populairder als ooit! Vanwege het ‘te druk worden’ van steden als Barcelona, Parijs, Rome en Madrid, kiezen steeds meer mensen voor iets kleinere, rustigere steden zoals Valencia.  Valencia is geweldig: lekker weer, een rijke historie, heerlijk eten en een gastvrije bevolking. Ideaal voor een stedentrip dus! Welke dingen mag je nu beslist niet missen tijdens een citytrip Valencia? Wij hebben 4 bezienswaardigheden op een rijtje gezet!

1 Mercado Central

Deze markt ligt in het centrum en hier kun je van maandag t/m zaterdag terecht om boodschappen te doen. Mercado Central is ook hartstikke leuk als je niets wilt kopen. Met name het fruit en de groentes worden prachtig gepresenteerd. Ook het gebouw waar de markt gehouden wordt is erg indrukwekkend. Vergeet vooral niet naar boven te kijken wanneer je hier rondloopt. Het plafond is een bezienswaardigheid op zichzelf!

2 La Lonja

Het gebouw La Longa is in de 15eeeuw gebouwd en werd in het verleden gebruikt als een zakelijk centrum. Vandaag de dag is dit een historisch bouwwerk dat door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst is. Een bezoekje aan La Lonja is ideaal te combineren met eerdergenoemde Mercado Central, aangezien beide bezienswaardigheden in dezelfde straat liggen.

Ontdek La Lonja en andere hoogtepunten van Valencia met deze top-beoordeelde activiteiten:

3 Jardines de Turia

citytrip valencia 2

Deze prachtige tuinen bevinden zich in de rivierbedding van de Turia rivier. In de jaren zestig van de vorige eeuw overstroomde deze rivier. Om dit in de toekomst te voorkomen, besloot de regering om het water ergens anders naartoe om te leiden. De rivierbedding kwam dus leeg te staan en er moest worden nagedacht over een gepaste invulling van de ruimte. Uiteindelijk koos men ervoor om er een groot park van te maken, Jardines de Turia. Deze tuin is zo’n 9 kilometer lang en volgens ons is dit het fijnste plekje van de stad. Je kunt er heerlijk fietsen of wandelen en er zijn gezellige restaurants en cafés te vinden.

Ontdek Jardines de Turia en twee andere parken met deze leuke Segway tour:

Lees ook: Valencia, de sinaasappelstad van Spanje!

4 Torres de Serranos

citytrip valencia 3

Deze toren diende vroeger als toegang om de stad Valencia te bereiken. Nu is het een historisch gebouw, dat jaarlijks door veel toeristen bezocht wordt. Je kunt de Torres de Serranos beklimmen en vanaf de top heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. Zorg wel dat je bij tijds gaat! Het kan er, met name in het weekend en in het hoogseizoen erg druk zijn!

Wil je nog meer inspiratie voor je bezoek aan Valencia? Bekijk deze top activiteiten:

Heb jij Valencia weleens bezocht? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren