Dit mag je niet missen tijdens jouw bezoek aan Kaapverdië

Kaapverdië is een tropische vakantiebestemming die steeds populairder wordt onder de Nederlanders. Dit Afrikaanse land heeft alles wat je reislustige hart begeert. Wat zijn de highlights van Kaapverdië? Wij hebben de mooiste plekjes die je absoluut niet mag missen op een rijtje gezet!

Kaapverdië

Kaapverdië, ook wel bekend als de Kaapverdische Eilanden is een land aan de westkust van Afrika. Op de eilandengroep heerst een tropisch klimaat en je kunt hier het hele jaar prima vertoeven. Op Afrika expert vind je meer informatie over de meest ideale reistijden. Heb je je reis geboekt? Dan wil je natuurlijk weten welke dingen je beslist niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Kaapverdië Wat zijn nu de leukste bezienswaardigheden in Kaapverdië? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

1 Santiago

Santiago is het grootste en belangrijkste eiland van Kaapverdië. Je kunt hier geweldig duiken en surfen. Je zult er gegarandeerd dolfijnen, tropische vissen en zelfs bultruggen spotten. Op dit eiland vind je ook de bruisende stad Praia. Dit is tevens de hoofdstad van Kaapverdië en deze stad is hypermodern. Je vindt er hippe exposities, leuke winkels en het nachtleven is erg indrukwekkend. Hier kun je helemaal losgaan tot in de vroege uurtjes. Ook zijn er enkele musea die zeker een bezoekje waard zijn. Aanraders: het Scheepvaartsmuseum, het etnografische museum, het Paleis en het oude stadhuis.

Praia Santiago Kaapverdie

2 Santa Monica Beach

Als je naar de Kaapverdische eilanden gaat, dan wil je natuurlijk naar het strand. En laat dat nu net geen probleem zijn op deze tropische eilanden. Het allermooiste strand van de Kaapverdische eilanden is ‘Santa Monica Beach’. Dit strand behoort tot de mooiste stranden ter wereld en is maar liefst 18 kilometer lang. Het strand is echter niet eenvoudig te bereiken… Je kunt het strand aan de ene kant alleen met een quad of 4×4 bereiken en aan de andere kant moet je dwars door de duinen. Wanneer je eenmaal op het strand bent is dit het dubbel en dwars waard. Een spierwit strand, met een prachtige turquoise blauwe oceaan. Daar komt nog eens bij dat de bekende ‘caretta caretta schildpadden’ hier hun eieren leggen en delen van het strand beschermd natuurgebied zijn. Wat wil een mens nog meer? 

Lees ook: Dit zijn de 10 leukste bezienswaardigheden van Tenerife!

3 Pico de Fogo

Naast stadjes en prachtige stranden, vind je ook bergen op de Kaapverdische eilanden. Het archipel bestaat namelijk uit vulkanische eilanden. De hoogste berg van Kaapverdië is Pico en dit is tevens een van de allerhoogste actieve vulkanen ter wereld. De laatste uitbarsting vond plaats in 2015, maar deze uitbarsting was relatief klein. Er was dus weinig schade ontstaan. De vulkaan is maar liefst 2.829 meter hoog en de hellingen worden gebruikt voor de koffieteelt en wijnbouw. De wijnen uit Kaapverdië zijn niet erg bekend, aangezien de productie kleinschalig is. Experts vinden echter dat deze wijnen niet onder doen voor de wijnen uit landen als Frankrijk en Spanje. De laatste echt grote uitbarsting van de Pica stamt uit 1675. Je kunt deze vulkaan dus veilig bezoeken!

 Pico de Fogo
Pico de Fogo

São Nicolau

São Nicolau is een eiland dat vooral bekend staat om de prachtige natuur. Het is een bergachtig eiland en ligt tussen de eilanden Sal en Santa Luzia in. Het eiland is moeilijk te bereiken, wat ervoor zorgt dat het eiland door weinig toeristen bezocht wordt. Dit maakt dat je hier heerlijk kunt wandelen in de natuur, want die natuur die is adembenemend mooi op São Nicolau. Het hele eiland is één groot beschermd natuurpark waar je verschillende zeldzame boomsoorten en vogels vindt. Het klimaat is hier vochtiger dan op de andere eilanden, wat de oorzaak is van deze diversiteit. Het hoogste punt van het eiland is de top van de berg Monte Gordo. Deze is maar liefst 1312 meter hoog. 

São Nicolau
São Nicolau

5 Cidade Velha

De eerste plek waar de kolonisten zich vestigden op Kaapverdië is Cidade Velha. Deze stad, ook wel bekend als ‘Ribereira Grande, is een historische stad die sinds 2009 ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De stad ligt op steenworpafstand van Praia. De stad wordt met gemengde gevoelens bekeken door de lokale bevolking, aangezien dit vroeger het hart van de slavenhandel was. Desalniettemin is het een historische stad, waar je als toerist je ogen uit zult kijken!

Cidade Velha
Cidade Velha

Deze plekken mag je dus beslist niet overslaan tijdens een bezoekje aan de Kaapverdische eilanden. Zijn we nog hotspots vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reageren