Dit jaar een rondreis maken? Kies een van deze verrassende landen!

Met het mooie weer komen we weer lekker in de vakantiestemming. En het smeden van mooie plannen kan beginnen!

Het maken van een rondreis is de laatste jaren enorm populair geworden en niet zonder reden. Het is een geweldige optie wanneer je een land optimaal wilt leren kennen en zoveel mogelijk uit je vakantie wilt halen. Of je nu gaat rondreizen met de trein, auto, bus of de fiets; het wordt sowieso een onvergetelijke ervaring.

Maar hoe kies je nu de perfecte rondreisbestemming? Wij hebben hieronder alvast een aantal verrassende rondreislanden voor je op een rijtje gezet!

1.     Iran

Misschien denk je niet meteen aan Iran bij het maken van een rondreis. Maar dit prachtige and heeft echt alles in huis voor een onvergetelijke trip! Iran wordt vaak gezien als een van de meest gastvrije landen van de wereld. Het combineert geweldige architectuur met een hartelijk welkom, waar echo’s van oude beschavingen door de eeuwen heen weerklinken.

De natuur in Iran is in één woord magisch. Waar veel mensen bij dit land denken aan een dorre, droge boel, is het tegendeel waar. Torenhoge besneeuwde toppen, uitgestrekte stranden en woestijn; het zijn allemaal landschappen die je in Iran zult tegenkomen.

Maar de grootste aantrekkingskracht voor het maken van een rondreis Iran zijn nog wel de mensen. De Iraniërs zijn eindeloos gastvrij, waardoor je tijdens je vakantie helemaal wordt meegezogen in de Iraanse cultuur.

2.     Noord-Macedonië

Dit kleine maar fascinerende land wordt nog maar weinig bezocht. En dat is onterecht! Dankzij de invloeden van buren en bezetters, waaronder de Ottomanen, Romeinen en Grieken, is Noord-Macedonië namelijk rijk aan geschiedenis.

Het communistische tijdperk van het land betekent dat de bergketens nog vrijwel onaangetast zijn door het toerisme, oude dorpen onbedorven zijn gebleven en meren niet overspoeld zijn geraakt door jetski’s en jetsetters.

Noord-Macedonië is bovendien super gemakkelijk te bereizen vanwege zijn compacte formaat. Maak in de ochtend een wandeling in de bergen. Slenter ‘ s middags rond door de Byzantijnse schoonheid en duik bij zonsondergang de zee in vanaf een van de prachtige stranden aan het meer.

3.     Bulgarije

Ook Bulgarije is een land dat niet de waardering krijgt dat het verdiend. Behalve de vele jongeren die er jaarlijks op uit trekken naar Sunny Beach om te feesten, is het land nog vrij onbekend onder toeristen. En vooral een rondreis Bulgarije komt niet vaak op in de hoofden van vakantiegangers.

Maar de schilderachtige landschappen, de Zwarte Zee, bergen en rivieren en prachtige steden en badplaatsen, zullen elke reiziger fascineren met hun eigen charme en uitstraling. Van kastelen en forten tot Nationale Parken en musea; er zijn talloze plaatsen om te bezoeken in dit geweldige land.

4.     Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina

Bosnië heeft nog steeds onterecht de stempel ‘onveilig’, terwijl de oorlog al jaren voorbij is. En dat is aan de ene kant zonde. Maar aan de andere kant zorgt het ervoor dat het land nog niet overspoeld is door toeristen.

De rijkdom aan cultureel en historisch erfgoed, de natuurlijke schoonheid en de fascinerende mooie dorpen en kleine steden hebben een grote ziel. En dit prachtige land verdiend het dan ook om ontdekt te worden!

De meeste reizigers brengen hun tijd door in de twee belangrijkste trekpleisters van het land: Sarajevo en Mostar. Maar Bosnië en Herzegovina heeft nog veel meer in petto. Bihać, onder andere; een van Europa’s belangrijkste raftingbestemmingen.

5.     Polen

Van de dramatische Karpaten tot de Baltische Zee: Polen is een geweldig land om doorheen te reizen en staat daarom zeker weten in onze top 5.

De voormalige Poolse hoofdstad Krakau is een van de bekende trekpleisters en een absolute must-visit. Bezoek ook zeker de fascinerende zoutmijn in Wieliczka wanneer je hier bent. Maar ook het zuiden van het land biedt prachtige bezienswaardigheden. Een dagtocht naar Zakopane, de hoogst gelegen stad in Polen, zorgt ervoor dat je optimale rust ervaart. Uitgestrekte berglandschappen en talloze wandelpaden liggen hier voor het oprapen.

Bezoek ook de regio Wielkopolska, met de oude stad Gniezno. En natuurlijk mag het kleurrijke Gdansk, een van de mooiste en rijkste Poolse steden aan de Oostzee, ook niet ontbreken tijdens een rondreis Polen!

Welk van deze prachtige en verrassende landen kies jij voor het maken van je volgende rondreis? Ga eens voor het onbekende en geniet van onontdekte plekken en authentieke culturen!

Reageren