Dit is waarom luxe kamperen steeds populairder wordt in Europa

Dit is waarom luxe kamperen steeds populairder wordt in Europa

In 1520 was er een diplomatieke ontmoeting tussen de Franse en Engelse koning. Ze kampeerden op een neutrale plaats, maar probeerden elkaar de loef af te steken met de luxe van hun onderkomen. De tenten waren van evenveel goudbrokaat voorzien als de kleding van de Koninklijke hoogheden. Hoewel het niet zeker is of dit echt is gebeurd, werd er beweerd dat er zelfs een fontein was die constant rode wijn spoot.

Op de Amerikaanse en Europese manier

Zover gingen rijke Amerikanen en Europeanen niet toen ze in het begin van de 20e eeuw op Safari gingen in Afrika. Weliswaar was het een avontuur in de natuur, maar de tenten moesten wel voorzien zijn van alle mogelijke luxe van een Perzisch tapijt tot een bad. Luxe kamperen is dus niet iets van de laatste paar jaren. Het woord ‘glamping’ een samentrekking tussen glamour en camping bestaat echter pas sinds 2005. Het is geen vastomlijnd begrip en iedereen kan zelf invulling geven aan het luxe kamperen. Een belangrijk gegeven is dat in het algemeen de accommodatie voor je klaar staat. Met eigen spullen te sjouwen hoeft niet, je huurt een compleet ingericht vakantie verblijf.

De ontwikkeling van luxe kamperen

De ontwikkeling van luxe kamperen

Natuurlijk is er een groep kampeerders die juist houden van het eenvoudige leven zonder veel luxe of voorzieningen. Maar dat betekent ook vaak een periode afzien van comfort ook als het gaat om zaken als slapen en toiletbezoek. Met een rol wc-papier onder je arm struikelend onderweg naar een toilet in het donker hoort niet bij luxe kamperen. Ook het wachten tot er een slecht functionerende douche beschikbaar is, past niet bij glamping. Omdat luxe kamperen begint bij het onderdak kan je daarbij vaak kiezen tussen luxe ingerichte grote tenten, chique safaritenten, tipi’s of yurts. Maar ook stacaravans of lodges, meestal opgetrokken uit hout behoren bij de ervaring van het luxe kamperen. Bij glamping hoort in het algemeen ook een badkamer, toilet en eigen keuken. Inmiddels kan je in Nederland ook al op een aantal plaatsen overdekt ‘kamperen’. Ook wellness kamperen is een optie. Juist die grote variatie en vaak bijzondere vondsten op een glamping maken deze vorm van vakantie vieren steeds meer populair in Europa.

Yelloh!Village, een groot aanbod in luxe kamperen

Wil je een meemaken wat luxe kamperen inhoudt en kies je voor een verblijf in Frankrijk, Portugal of Spanje, dan is Yelloh!Village een aanrader omdat er hier voor ieder wat wils is. Er is in alle drie landen een aanbod in accomodaties op 3, 4 en 5 sterren niveau. Daarbij is het dus mogelijk om zelf het niveau van luxe kamperen te kiezen dan jij wilt ervaren. Alle locaties bieden een bijzondere omgeving en er altijd wat te beleven voor jong en oud. Misschien ga jij met name voor waterpret, maar er zijn ook parken waar je midden in de natuur zit of hoog in de bergen. Wil jij cultuur proeven op vakantie dan kan dat uiteraard ook gewoon. Bij Yelloh!Village is er ook altijd animatie voor jong en oud, vakantiepret gegarandeerd.

Reageren