Deze plekken in San Francisco moet je echt gezien hebben

In de Golden State Californië, gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten, vinden we een van de bekendste steden van Amerika terug. We kennen de stad niet alleen vanwege haar progressieve politieke opvattingen en als bakermat van de hippiecultuur maar ook dankzij de talloze referenties in muziek, series, films en games. Voeg hier nog het heuvelachtige landschap en een mediterraan klimaat aan toe en je krijgt al snel een ideale vakantiebestemming. We nemen je dan ook graag mee op een virtuele rondreis doorheen deze prachtig en boeiende wereldstad. Bekijk ook Rondreis.nl met meer tips over San Francisco.

De Baai van San Francisco

In 1968 bezong soulzanger Otis Redding reeds de pracht en de geriefelijkheid van het vertoeven in de haven van San Francisco Bay, rustig zittend en dromend. Dankzij enkele van de bruggen die de baai overspannen, kan je de streek moeiteloos verkennen en genieten van het uitzicht. Dit te voet of met de fiets. De bekendste van deze bruggen is ongetwijfeld de Golden Gate Bridge, het roodoranje massieve bouwwerk neemt mythische proporties aan wanneer deze omgeven wordt door de typische Californische mistlaag.

De Baai van San Francisco

Golden Gate Park

In de buurt van de Golden Gate Bridge vinden we een gigantisch park, het Golden Gate Park. Door zijn rechthoekige vorm en het omliggende hoogbouw, is dit park vergelijkbaar met het Central Park in New York. In dit park kan je genieten van Japanse tuinen, meren en een plantentuin middenin een enorme wereldstad. Ook een bezoekje aan het in het park gelegen museum California Academy of Sciences behoort er tot de mogelijkheden.

Golden Gate Park

De vlucht naar Alcatraz

In de Baai van San Francisco vinden we enkele eilandjes terug, waarvan Alcatraz het meest tot de verbeelding spreekt. Hier werden dan ook tot 1963 de gevaarlijkste criminelen van de staat opgesloten. Bekende voorbeelden zijn Al Capone, Robert Stroud of ‘Birdman’ en Frank Morris wiens ontsnappingspoging verfilmd werd in Escape from Alcatraz. Tegenwoordig kan deze plek vrijwillig bezocht worden en werd de oude gevangenis omgevormd tot een museum. Zeker eens de moeite waard!

De vlucht naar Alcatraz

Zeeleeuwen bij Pier 39

Niet enkel trekken jaarlijks miljoenen toeristen naar San Francisco, ook voor zeeleeuwen is de plek een favoriete verblijfsplaats. Je vindt ze terug op diverse plaatsen langs de kust van Californië maar in Pier 39 troepen ze in grote getale samen. Niet voor niets namen we deze locatie reeds eerder op in onze uitgebreide lijst met tips voor San Francisco. Pier 39 vormt immers een toeristische topbestemming dankzij de verscheidenheid aan winkels en restaurants aangevuld met straatartiesten en -muzikanten. Dit al lang voordat ook de zeeleeuwen de plek kwamen opvrolijken. De pier bevindt zich in de buurt van bekende wijken als North Beach en Chinatown.

Zeeleeuwen bij Pier 39

Met de kabeltram door San Francisco

Nog zo’n symbool van San Francisco is de oude kabeltram. Een bewegend National Historic Landmark. Terwijl de ene kabeltram je meeneemt naar de poorten van Chinatown, kan je met de andere dan weer van Union Square, langs de steile Lombard Street, naar Fisherman’s Wharf reizen. Dankzij dit populair transportmiddel kan je dus op alternatieve wijze door de stad kruisen en krijg je ook nog eens een mooi overzicht van het torenhoge zakendistrict. Met zijn 260 m hoogte zie je ook steeds weer die herkenbare wolkenkrabber Transamerica Pyramid opduiken, een bezoek aan de voet van dit imposante gebouw dringt zich dan uiteraard ook op.

Met de kabeltram door San Francisco

 

Reageren