Deze landen in Afrika zou je moeten bezoeken voor een top safari!

Afrika is hét ideale continent voor een onvergetelijke Safari. Denk aan wakker worden terwijl je brullende leeuwen op de achtergrond hoort, een groep olifanten die onverwachts voorbij komt lopen of een kudde giraffen die aan het eten zijn. Kortom, een safari is een onvergetelijke ervaring. Maar Afrika is groot en er zijn veel landen waar je op safari kunt. Wij hebben de beste ‘safari landen’ van Afrika onder elkaar gezet!

Safari in Afrika, welk land bezoek je?

Er zijn binnen Afrika verschillende plekken waar je prachtig op Safari kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan het wereldberoemde Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika, het Etosha Nationaal Park in Namibië of de Serengeti in Tanzania. Je kunt op safari gaan per jeep, maar ook per boot. Elk land heeft zijn eigen identiteit en unieke safarimogelijkheden. Welke landen zou je moeten bezoeken voor een top safari? Wij hebben dé 5 meest ideale landen op een rijtje gezet!

1 Zuid-Afrika | De ‘big five’ in actie!

We trappen af met een van de populairste safaribestemmingen: Zuid-Afrika. De grootste trekpleister op gebied van safari’s in Zuid-Afrika is natuurlijk het Kruger Nationaal park. Dit gigantische park, qua oppervlakte ongeveer zo groot als België, moet je een keer bezocht hebben. Je vindt er verschillende diersoorten, waaronder ‘The Big Five’, of op zijn Zuid-Afrikaans: ‘Die groot Vyf’. Een andere populaire safaribestemming in Zuid-Afrika is het Hluhluwe Game Reserve. Hier kun je in een 4×4 op safari, maar ook wandelsafari’s en safari’s per fiets (mountainbike) zijn hier mogelijk.

Safari in Afrika

2 Tanzania | ‘The Great Migration’ van dichtbij bewonderen!

In Tanzania kun je de ‘Great Migration’ van dichtbij meemaken. Plan je rondreis Tanzania dus op het begin of aan het einde van het regenseizoen, want dan vindt deze indrukwekkende trek plaats. Miljoenen gnoes, gazellen en zebra’s trekken gezamenlijk van Serengeti in Tanzania naar Masai Mara in Kenia in hun zoektocht naar voedsel. Een van de meest unieke, jaarlijks terugkerende happenings in de Afrikaanse natuur. Voordeel is ook dat Tanzania aan de kust ligt en je de safari kunt combineren met een paar dagen relaxen op het strand!

3 Botswana | Eén van de grootste olifantenpopulaties!

Botswana is een relatief onbekende safaribestemming, maar ook dit land leent zich ideaal voor een avontuurlijke safari. Met name het Chobe National Park, in het Noordwesten van het land is een echte aanrader. Hier vindt je een hoge concentratie aan wilde dieren en het gebied heeft de grootste olifantenpopulatie van Afrika. Er lopen hier zo’n 50.000 olifanten rond. Naast olifanten kun je hier krokodillen, nijlpaarden, buffels, giraffen, baboons en leeuwen spotten. Een uniek dier dat hier ook rondloopt is het luipaard, maar deze zie je zelden tijdens een safari. 

4 Namibië | Unieke flora en fauna!

Safari in Afrika - Namibie

Namibië is anders dan de andere safaribestemmingen in Afrika. De natuur is hier erg veelzijdig. Zo heb je het National Park Etosha, bestaande uit een gigantische zoutvlakte van 5.000 vierkante kilometer groot. Zo groot, dat de zoutvlakte vanuit de ruimte te zien is. Deze plek is ideaal om wilde dieren te spotten, aangezien zij genoodzaakt zijn om zich bij de enkele waterbronnen te verzamelen. Je vindt hier dieren als woestijnolifanten die meerdere dagen zonder water kunnen, de unieke Kalahari-leeuw en zebra’s. Tijdens een rondreis Namibië moet je ook beslist een bezoekje brengen aan de ronde zandduinen van Sossusvlei, een uniek fenomeen! Kortom, Namibië is een echte aanrader voor mensen die al vaker op Safari zijn geweest in Afrika. De natuur is hier uniek en compleet anders dan in de rest van Afrika.

5 Kenia | Hét ideale land voor een safari!

We sluiten de lijst af met misschien wel hét populairste land voor een safari in Afrika: Kenia! Enkele populaire plekken in Kenia zijn Lake Nakuru, Tsavo, Amboseli, Samburu, Mount Kenya en natuurlijk het Nationale Park Masai Mara. Met name laatstgenoemde is een absolute must wanneer je Kenia bezoekt. Net als in Tanzania kun je hier de ‘Great Migration’ van dichtbij bewonderen. Hoewel dat natuurlijk geen garantie is wanneer je op safari gaat. Je moet een beetje geluk hebben! Je kunt in het park zowel met een jeep als te voet een safari doen. En sluit je safari af met een paar dagen relaxen aan de prachtige stranden van Kenia!

Lees ook: De mooiste nationale parken van Afrika

Zo, dit waren volgens ons de meest ideale safaribestemmingen in Afrika. Ben jij weleens op safari geweest in Afrika? Zo ja, waar ging jij naartoe? We horen graag je ervaringen. Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reageren