Deze dingen zijn echt onmisbaar als je op wandelvakantie gaat

Je kunt op heel veel verschillende soorten vakanties gaan. Strandvakantie, bootvakantie, stedentrip, fietsvakantie…Maar ben je wel eens op een wandelvakantie gegaan? Even helemaal terug naar de basis, terug in de natuur. De rust opzoeken en op je eigen tempo prachtige routes afleggen. Maar voor een wandelvakantie heb je hele andere bagage nodig dan voor een strandvakantie, waar je elke avond all-inclusive in je hotel eet en in een comfortabel bed slaapt. Een wandelvakantie doe je niet zomaar, daar heb je echt wel de juiste spullen voor nodig: onderschat dat niet! Maar wat heb je dan nodig? Lees maar mee voor de dingen die je echt niet kunt missen als je op een wandelvakantie gaat!

Kleding

Een vakantie als deze heeft wel wat voorbereiding nodig. Je kunt niet zo van je stoel opstaan en beginnen. Qua kleding bijvoorbeeld, moet je goed rekening houden met het weer. Het kan per dag en nacht ontzettend verschillen hoe je je moet kleden. Wees daarom slim en neem voor elke temperatuur en weersomstandigheden die je kunt verwachten, de juiste kleding mee.

T-shirts van ademende stof, met korte en lange mouwen, een lange en korte broek (als je ruimte wilt besparen kun je voor een afritsbare broek kiezen), genoeg ondergoed en goede sokken. Je voeten moeten heel wat uren in sokken en schoenen opgesloten zitten. Het is dan ook niet overbodig om goed ademende en ondersteunende sokken te kiezen. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan Sockwell. Kies voor stevige wandelschoenen voor de lange afstanden en kies voor lichte gympen om af te wisselen.

Een muts en pet kun je ook maar beter meenemen. Een muts tegen de kou van de ochtend en avond en een pet die je beschermt tegen de felle zon overdag.
Voor de zekerheid kun je ook een lichte regenjas meenemen, die niet veel ruimte inneemt in je rugzak en je goed beschermt tegen de regen.

Wandelvakantie tent

Tent en accessoires

Omdat je alles lekker basic houdt, is het wel nodig om een tent mee te nemen. Kies er één die je handig (en zonder extra veel gewicht toe te voegen aan je bagage) mee kunt nemen en met gemak opzet. Vergeet daarbij niet de haringen, stokken, scheerlijnen, een grondzeiltje en een hamer. En wil je er zeker van zijn dat je altijd goed zit: neem reserveonderdelen mee!

Voor in de tent is het fijn om een goede warme slaapzak te hebben, een self-inflatable slaapmat, beddengoed zoals een kussensloop en een lakenzak en een zaklamp. En omdat je wel lekker warm en droog wilt slapen: een schoon set kleding.

Onderweg

Onmisbare dingen voor op wandelvakantie

Je zult vast onderweg hier en daar even stoppen voor een toiletpauze of een hapje eten, maar het is ook handig om voor onderweg wat te eten en te drinken te hebben. Denk daarbij aan iets wat je energie geeft, even een boost als je tegen een dipje aanzit. Noten bijvoorbeeld, een proteïnereep of iets zouts. Je kunt een sportdrank meenemen, maar vergeet ook zeker niet om genoeg water te drinken. Een hervulbare fles is dan fijn, want die kun je bij elke stop bijvullen!

Oriëntatie

Natuurlijk is het een goed idee om een aantal dingen bij je te hebben, die je ervan verzekeren dat alles goed verloopt. Dat je goed loopt, bijvoorbeeld. Een GPS en kompas kunnen je hierbij helpen. Een wandelkaart en wandelgids zijn ook niet overbodig.

Er is nog wel een hele lijst op te noemen met dingen die echt onmisbaar zijn, maar met deze basis kom je al een heel eind. Heb jij er al zin in? Waar gaat jouw reis naartoe?

Reageren