Deze bezienswaardigheden in Dubai moet je gezien hebben!

Dubai is extreem, luxe en een beetje vreemd. Toch is Dubai een unieke bestemming die je als reisfanaat zeker eens bezocht moet hebben. De unieke sfeer die in deze Arabische hoofdstad heerst vindt je nergens anders. Gigantische gebouwen, de meest luxe oorden en zelfs een skipiste in de woestijn. Bovendien vlieg je in 6 uurtjes naar deze indrukwekkende stad. Een last minute Dubai is zo geboekt en je zult een onvergetelijke tijd hebben! Wat zijn nu de bezienswaardigheden in Dubai die je echt gezien moet hebben? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

1.      Burj Khalifa

De Burj Khalifa is het hoogste gebouw van de wereld. De toren is maar liefst 828 meter hoog en je kunt hem ook beklimmen. Voor het bezoeken van het bekende observatiedek ‘At the Top’ moet je entree betalen, maar je kunt er ook voor kiezen om de toren vanaf de grond te bewonderen. Deze is overigens in bijna heel Dubai te zien. Een entreeticket kost je tussen de 30 en 50 euro.

2.      Dubai Mall

Houd je van winkelen? Dan is Dubai ‘the place to be’. Geen Parijs, geen Londen, maar Dubai! In de Dubai Mall vind je maar liefst 1200 verschillende winkels. Dit winkelcentrum heeft een oppervlakte van een half miljoen vierkante meter en dat maakt de Dubai Mall het grootste winkelcentrum ter wereld. Naast winkelen kun je hier ook andere dingen doen. Zo vind je hier een bioscoop met maar liefst 22 zalen en een gigantisch indooraquarium.

3.      Deira

De wijk Deira wordt gezien als het centrum van de stad. Voor zover er een centrum is… Er worden hier jaarlijks meerdere nieuwe projecten gestart en de stad breidt in rap tempo uit. Deira is in ieder geval een van de oudste wijken. Hier vind je bijvoorbeeld de verschillende markten als de ‘Gold Souk’ en de ‘Spice Souk’.

Deira Dubai

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bezochte steden ter wereld!

4.      De boulevard

Een van de hoogtepunten van Dubai is het strand. Hier genieten de rijke mensen van een verfrissende duik. Langs het strand vind je de boulevard ‘The Walk’. The Walk is kilometers land en het is hier vrijwel altijd druk. Aan deze boulevard vind je tientallen terrasjes en rijden de duurste bolides. Als je van mensen kijken houdt en van snelle auto’s dan heb je hier waarschijnlijk de tijd van je leven!

Voel jij je aangetrokken tot deze gigantische stad? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren