De vijf mooiste plekken om te suppen in Europa

Suppen: het is in de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. Dat is dan ook niet gek, want het is ontzettend leuk om te doen. Zowel in Nederland als in het buitenland kun jij aan de slag met suppen. Ben jij een echte avonturier en vind je het leuk om te suppen? Of lijkt het je leuk om dit uit te proberen? Dan is het natuurlijk fijn om te weten waar je moet zijn. Benieuwd naar de mooiste plekken om te suppen in Europa? Wij zetten er hieronder vijf voor je op een rij, dus lees snel verder!

Nederland

Een van de mooiste plekken om te suppen, is Nederland. Hoewel je dit misschien niet verwacht, is het zeker wel het geval. Ons land kent veel leuke plekken om te gaan suppen, want we hebben natuurlijk veel wateren. Het kan dus zeker leuk zijn om in Nederland het water op te gaan met een SUP board. Je kunt ervoor kiezen om zo’n SUP board te huren, maar als je vaker wilt gaan suppen kan het ook een idee zijn om een SUP board aan te schaffen. Hiermee kun je dan wanneer je maar wilt het water op gaan en dat is fijn. Als je hiernaar op zoek bent, kan een SUP board opblaasbaar een aanrader zisupjn. Maar welke plekken in Nederland zijn de moeite waard om te bezoeken als je graag wilt suppen? Denk bijvoorbeeld aan de Biesbosch, Loosdrecht, Giethoorn, Amsterdam of Utrecht.

Spanje

Een plek waar je ook zeker naartoe kunt gaan als je van plan bent om te suppen tijdens een vakantie, is Spanje. Dit prachtige vakantieland heeft namelijk een mooie kustlijn, waardoor je hier op veel plekken het water op kunt gaan. Terwijl je aan het suppen bent op het water, kun je genieten van de prachtige omgeving. Je zou ervoor kunnen kiezen om het water op te gaan bij de leuke baaitjes van de Spaanse eilanden, maar ook de Spaanse steden zijn soms geschikt om te ontdekken met een SUP board. Leuke plekken om te suppen in Spanje? Denk bijvoorbeeld aan Ibiza, Mallorca, Tenerife, Gran Canaria, Sevilla of Valencia.

Griekenland

Griekenland

Een land dat je ook zeker in gedachten kunt houden als je suppen leuk vindt of dit wilt uitproberen tijdens je vakantie, is Griekenland. In dit land zijn er namelijk ook genoeg mogelijkheden om met je SUP board de omgeving te ontdekken. Vooral de Griekse eilanden zijn hiervoor enorm geschikt. Je kunt hierbij dan ook echt je ogen uitkijken terwijl je lekker aan het suppen bent. Je kunt denken aan bijvoorbeeld de Griekse eilanden Zakynthos, Kos, Kefalonia, Kreta, Rhodos of Santorini.

Portugal

Een land dat ook bekend staat om de schitterende kustlijn, is Portugal. Het is dan ook niet gek dat deze bestemming ook in dit rijtje thuishoort. In dit land kun je op veel plekken het water op om de prachtige omgeving te verkennen. Vooral het Zuiden van Portugal is hier zeer geschikt voor, omdat je hier veel baaitjes vindt. De Algarve, de meest zuidelijke én zonnigste provincie van het land, is een aanrader als je wilt gaan suppen. In deze provincie zijn genoeg mogelijkheden om met je SUP board het water op te gaan.

Italië

Tenslotte het mooie Italië. Ook dit land kent genoeg leuke plekjes om te gaan suppen. Het is dan ook een leuke manier om meer van dit mooie land te zien. Italië telt veel mooie bergmeren en het is adembenemend om hier met je SUP board het water op te gaan. Je kunt ervoor kiezen om te gaan suppen op het populaire Gardameer, maar ook Venetië is een absolute aanrader. Suppen in Venetië betekent genieten van de mooie architectuur, geschiedenis en andere bezienswaardigheden van de stad. Ook de Italiaanse eilanden zijn een aanrader. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Sardinië, Sicilië of Elba.

Kortom: als je nog een vakantiebestemming zoekt om naast het vieren van je vakantie ook te suppen, dan kun je de bovenstaande plekken in gedachten houden. Europa kent veel leuke plekken waar je met je SUP board het water op kunt gaan. Niet alleen is suppen enorm leuk om te doen, ook kun je zo schitterende nieuwe locaties ontdekken. Je komt langs mooie kustlijnen of krijgt de kans om een stad vanaf het water te bewonderen!

Reageren