De top 5 vakantiebestemmingen in Europa

Door de jaren heen ben ik een vakantie binnen Europa steeds meer gaan waarderen. Hoewel ik voorheen veel reizen maakte naar landen buiten Europa, ben ik me de laatste jaren weer gaan concentreren op bestemmingen binnen Europa. Ik heb een top 5 vakantiebestemmingen samengesteld die ik je zeker kan aanraden.

gardameer foto

1. Kamperen aan het Gardameer

Als er een plek is waar ik graag elke 2 jaar kom, dan is dat het Gardameer wel. Je kunt hier genieten aan het grootste meer van Italië. Wanneer je een liefhebber bent van watersport, dan kun je hier goed zeilen, windsurfen en zwemmen. Maar ook voor culturele uitstapjes zit je hier prima op je plek.

2. De kust van Noorwegen

De fjorden van Noorwegen hebben grote indruk op mij gemaakt. Mocht je nog nooit in Noorwegen zijn geweest, dan kan ik je dat zeker aanbevelen. Bezoek bijvoorbeeld Stavanger met zijn beroemde rots Preikestolen.

3. Wereldstad Berlijn

Een stad waar je eindeloos kunt ronddolen is Berlijn. Deze Duitse stad is wereldberoemd geworden van de Berlijnse Muur. Je kunt er nog een klein gedeelte van terugvinden in de stad. Verder vind je hier diverse indrukwekkende bezienswaardigheden die gerelateerd zijn aan de Tweede Wereldoorlog.

De Britse kolonie Gibraltar

4. De Britse kolonie Gibraltar

Een bezoek aan de Britse kolonie Gibraltar kan ik je zeker aanbevelen. De kolonie is gelegen in het meest zuidelijke puntje van Spanje en je vindt hier alles in de Engelse stijl. Natuurlijk is Gibraltar ook bekend geworden vanwege de loslopende apen.

5. Griekenland, het land van de ongekende mogelijkheden

Griekenland is een land met ongekend veel mogelijkheden. De stad Athene is een echte aanrader. Cultuurliefhebbers vinden hier een walhalla aan historische monumenten. Laat je bijvoorbeeld verrassen door het Orakel van de God Apollo Delfi.

Reageren