De top 5 bezienswaardigheden must-sees in Dublin

Bij een stedentrip denkt u misschien niet direct aan Dublin. Maar de hoofdstad van Ierland is een zeer veelzijdige stad met een rijkdom aan historie en diverse bezienswaardigheden. Boek daarom online uw vliegtickets naar Dublin. Hier kunt u de top vijf bijzondere bezienswaardigheden in Dublin vinden.

1. National Gallery of Ireland

De meest populaire bezienswaardigheid in Dublin is de National Gallery of Ireland. Hier kunt u kunstwerken vinden van diverse kunstenaars uit Ierland en Europa. De kunstwerken zijn tussen de 14e en 20e eeuw gemaakt. De tentoonstelling is gratis, alleen voor exposities dient u te betalen.

2. Dublin Zoo

De Dublin Zoo is de oudste dierentuin van de wereld. Het is gevestigd in het Phoenix Park. Het is opgericht in 1830. Inmiddels vinden er veel fokprogramma’s plaats voor diverse dierensoorten. Het is bijna de populairste attractie in Dublin.

3. Howth

Howth is de groenste plek van Ierland en is enorm populair onder toeristen. Het ligt net buiten Dublin en kan bereikt worden door gebruik te maken van de Dart. Bij Howth ligt een schiereiland dat binnen een paar uur rond gelopen kan zijn. U heeft er een prachtig uitzicht over de zee en Dublin zelf.

4. Sint Patrick’s Cathedral

Ierland staat natuurlijk symbool voor religie. Het is dan ook niet voor niets dat de Sint Patrick’s Cathedral zo’n centrale plek inneemt in Dublin en jaarlijks duizenden toeristen er een bezoek aan brengen. Deze kerk is gebouwd op de plaats waar Sint Patrick mensen doopte die zich tot het christendom hadden bekeerd.

5. Ha’penny Bridge

Ook romantiek staat volop centraal in Dublin. De Ha’penny Bridge is een populaire voetgangersbrug met romantische lantaarns. In het verleden betaalde men een halve penny tol om gebruik te kunnen maken van deze brug. Nu kunt u zich er uitstekend romantisch laten fotograferen en is het vaak decor van een film!

Reageren