De top 10 bezienswaardigheden voor een stedentrip Malaga

Als je hebt gekozen voor een vakantie in het zuiden van Spanje is het natuurlijk ook altijd leuk om de omgeving te gaan bekijken. Malaga is altijd de moeite van een stedentrip waard. De stad heeft een aantal highlights die je echt gezien moet hebben. En natuurlijk zijn er altijd activiteiten op diverse gebieden gedurende het gehele jaar. Spanjaarden houden wel van een feestje op zijn tijd, maar ook van traditionele plechtigheden. Wist je bijvoorbeeld dat Pasen de belangrijkste christelijke feestdag is in Malaga? We hebben voor Malaga een bezienswaardigheden top 10 op een rij gezet.

Malaga

Malaga bezienswaardigheden top 10

1. Paseo de Espana

Als je tijdens je vakantie in Malaga even tot rust wilt komen is dit park een uitgelezen locatie. Het is een oud park dat al in 1897 werd aangelegd. De palmbomen en andere exotische planten maken het de moeite waard om eens op je gemak in deze mooie groene omgeving een bankje op te zoeken om lekker te genieten van de aangename temperaturen. Wil je mooie historische panden bewonderen, dan vind je die langs alle doorgaande wegen langs het park. Er is ook een speeltuintje waar je beslist een foto zal willen maken van de bronzen ezel Platero.

2. Museo de Arte Flamenco

Flamenco Malaga

Een van de meest kenmerkende zaken voor het zuiden van Spanje is de trotse en uitdagende dans die iedereen kent: de flamenco. De oorsprong van deze oude volksdans gecombineerd met opzwepende volksmuziek ligt in Andalusië. Daarom is het ook bijna vanzelfsprekend dat Malaga een museum heeft dat geheel is gewijd aan deze bijzondere kunstvorm. Er zijn meer dan vijfduizend items te bewonderen die te maken hebben met de flamenco. Het museum is op maandag gesloten. In Malaga een van de tips die er echt bij horen!

3. Plaza del Obispo

Dit plein van de bisschop ligt bijna vanzelfsprekend tegenover de kathedraal van de stad. In het midden staat een fontein die stamt uit 1785. Vroeger kwam er water uit de ananas die de top vormt van deze schitterende fontein. Het plein heeft een nostalgische sfeer en voelt rustgevend aan. Hier kun je met een geurig kopje koffie je voorbereiden op verdere bezienswaardigheden.

Dit zijn de top accommodatie opties in de buurt van de Plaza del Obispo:

4. Museo de Malaga

Het gebouw waarin het museum is gevestigd is al een bezienswaardigheid op zich. Het prachtige Palacio de la Aduana heeft al vele functies gehad zoals stadskantoor en douanekantoor. Nu kun je er een collectie schone kunsten en archeologische werken bewonderen. Schilders als Ortiz, Nogales Sevilla, del Castillo en Bonnat zijn hier met een groot aantal doeken vertegenwoordigd. In de archeologische afdeling vind je ondermeer een ivoren plaquette uit de Romeinse tijd en kan je van zeer dichtbij de botten van een Neanderthaler bekijken.

5. Sealife

Malaga kan bogen op een schitterend aquarium. Jong en oud kunnen genieten van prachtige exotische vissen en griezelen bij gevaarlijke exemplaren die hier ook te zien zijn. Als je van tevoren een afspraak maakt, kan je achter de schermen een kijkje komen nemen. Dan krijg je natuurlijk feitjes te horen die je nergens anders te weten kunt komen. Het aquarium wordt ook gebruikt om zieke zeehonden, dolfijnen en zeeschildpadden te redden en weer uit te zetten in de natuur. Door een kaartje te kopen, help je ook nog eens dieren in nood een handje.

6. Calle Marqués de Larios

Malaga bezienswaardigheden

De belangrijkste winkelstraat van Malaga ligt in het historisch centrum van de stad. Hier kan je op je gemak wandelen en rondkijken want de straat is geheel autovrij. Natuurlijk zijn veel winkels gevestigd in prachtige oude panden. Je vindt hier de meest exclusieve winkels in de stad. In de zijstraatjes zijn kleine juwelen van boetiekjes gevestigd die werkelijk van alles verkopen. Als het warm is kun je de witte doeken zien waarmee de straat wordt afgedekt om de bezoekers schaduw te geven. De straat doet dan aan een filmdecor denken.

7. Teatro Romano

Het Romeinse Rijk omvatte vrijwel heel Spanje en Malaga was in die dagen een belangrijke Romeinse nederzetting. Het is dan ook logisch dat hier in de eerste eeuw voor Christus een groot theater werd gebouwd. Daarna werden er vele eeuwen voorstellingen in gegeven. Door de bouw van fort Alcazaba en Castillo Gilbralfaro werd het theater bedolven onder bouwafval. Pas in de 20e eeuw werd het herontdekt. In het bezoekerscentrum vertellen ze je alles over dit bijzondere bouwwerk.

Ontdek het Romeinse Theater van Malaga met deze top-beoordeelde rondleiding:

8. Kathedraal van Malaga

Highlights Malaga

Natuurlijk vind je onder de bezienswaardigheden in Malaga ook een kathedraal die past bij een dergelijke belangrijke stad. De bouw werd gestart in de 16e eeuw, maar de voltooiing vond pas plaats in de 18e eeuw. Dat zo lang duurde was voornamelijk een kwestie van geld. Vaak moest de bouw weer worden stilgelegd en werden delen niet afgemaakt. Spottend werd de kathedraal dan ook wel eens de ‘manke dame van Malaga’ genoemd. Het uiteindelijk resultaat mag er duidelijk zijn en heeft barokke en renaissance kenmerken. Binnen moet je beslist gaan kijken naar het koor en het altaarstuk in de kapel van Santa Barbara.

Bezoek de kathedraal van Malaga met deze top activiteiten:

9. Alcazaba

Onze Malaga bezienswaardigheden top 10 omvat ook het bijzondere Alcazaba. Dit fort, dat stamt uit de 11e eeuw, is van Arabische oorsprong. Het is strategisch gelegen op de hoogste heuvel in de omgeving. Daarom is er van hier een prachtig uitzicht over de stad en de haven. De vesting werd gebouwd om het kasteel te beschermen. Het Castillo de Gibralfaro is dan ook op het terrein van het fort gelegen. Je kunt de vesting en het kasteel dagelijks bezoeken. Goede wandelschoenen worden aanbevolen, omdat de klim naar de vesting beslist energie gaat kosten.

Lees ook: Bezoek het imposante Alcazaba fort in Malaga

10. Picassomuseum

Malaga tips

Pablo Picasso is wellicht de meest beroemde zoon van Malaga en daarmee onmisbaar in onze Malaga bezienswaardigheden top 10. Het kon dan ook niet uitblijven dat er een museum zou worden gewijd aan deze beroemde schilder. Het museum is gevestigd in het Palacio Buenavista dat stamt uit de 16e eeuw. De opening van het museum vond plaats in 2003 door koning Juan Carlos en zijn echtgenote Sofia. Het museum kent een groot aantal zeer bijzondere stukken van de meester. De meeste hiervan zijn geschonken door de familie van Picasso. Het meest bekende werk van de Spaanse grootmeester is echter Les Demoiselles d’Avignon. Hiervoor moet je echter naar de Museum of Modern Art in New York. Wellicht je volgende stedentrip?

Dit zijn de top keuzes voor een bezoek aan het Picassomuseum:


Reageren