De top 10 bezienswaardigheden van Malta

Een tripje naar Malta is een aanrader tijdens elk seizoen. Het klimaat is hier vrijwel altijd zacht en je kunt rekenen op veel zonuren. Wil je op Malta de bezienswaardigheden bezoeken? Dan is het misschien een aanrader om niet in de hete zomermaanden te gaan. Wij hebben in ieder geval vast een Malta bezienswaardigheden top 10 voor je samengesteld. Geniet van de voorpret!

1. Valletta

malta kaart bezienswaardigheden

Waarschijnlijk start je reis in Valletta, de hoofdstad van het eiland Malta. Dit is meteen een van de bezienswaardigheden die je niet mag missen. Als je van Malta een kaart met bezienswaardigheden hebt, dan zullen er bij Valletta zeker veel nummertjes staan. Hier bezoek je onder andere het bijzondere Nationaal Museum voor Schone Kunsten. De collectie van dit museum is echt heel uitgebreid. Het zijn vooral religieuze schilderijen die je tegenkomt, vaak uit de 17e eeuw. Ook uniek is het Paleis van de Grootmeesters, dat op Malta eigenlijk gewoon het ‘paleis’ wordt genoemd. Op de binnenhoven met de vele schilderijen en fresco’s zal je niet snel uitgekeken raken.

Bekijk ook deze populaire activiteiten in Valletta:

2. Blauwe Lagune

malta bezienswaardigheden top 10

De Blauwe Lagune is een schitterende lagune waarvan het water, zoals de naam al verklapt, helderblauw is. Je kunt op een van de boten stappen om een rondvaart te maken door de Blauwe Lagune. Dit is zeker de moeite waard. Je kunt heerlijk zwemmen in het water en ook duikers en snorkelaars komen er graag.

Lees ook: De mooiste plekken om te snorkelen

Dit zijn de top-beoordeelde activiteiten op het water van de Blauwe Lagune:

3. Mdina

Een ander bekend stadje op het eiland Malta is Mdina. Dit is de tweede stad van Valletta, als het om de bekendheid gaat. Er wonen nog niet eens 500 inwoners en het is volledig autovrij, waardoor het soms net een dorp lijkt. Hier staan nog veel gebouwen die zelfs uit de middeleeuwen stammen. Tijdens een wandeling door de stad kom je zeker de bekendste bezienswaardigheden tegen. Bezoek bijvoorbeeld eens een van de kloosters of kerken.

Op zoek naar top verblijf in Mdina? Bekijk deze populaire hotel:

4. Megalithische tempels

Heb je van Malta een kaart met bezienswaardigheden weten te bemachtigen, dan staan daar ongetwijfeld ook een aantal megalithische tempels op. Dit zijn echt bijzondere bouwwerken die al vele eeuwen oud zijn. Van sommige tempels is dan ook niet veel meer over. De bekendste tempel is waarschijnlijk Hagar Qim. Deze tempel is gelegen op een heuvel bij het dorp Qrendi. In deze tempel werden diverse bijzondere voorwerpen gevonden.

Lees ook: De mooiste tempels van Myanmar

5. Qawra

Genieten van de zon en de zee? Qawra is een plaats die aan de kust gelegen is. Vroeger was dit een traditioneel vissersdorp en vandaag de dag kun je dat nog steeds zien. Als je voor het strand komt, dan ben je echter in Qawra niet op de juiste plaats, want over een zandstrand beschikt de stad (nog) niet. De landtong met zijn prehistorische dolmen is echter wel prachtig om te zien en het openbaar vervoer is er prima. De stad ligt aan de baai van St. Paul en aan Salina Bay, bekend vanwege de zoutwinning.

Qawra

6. St. Julians

Eigenlijk is de Maltese naam San Gilian, maar doorgaans wordt de Engelse aanduiding voor deze plaats gebruikt. Dat komt doordat een eeuwenoude kerk onder die naam bekendstaat. Malta was namelijk lang een Britse kolonie. Je vindt in St. Julians nog steeds rijtjeshuizen die zo in Londen hadden kunnen staan. Vandaag de dag is het toerisme heel belangrijk voor deze plaats.

7. Gozo Malta

Gozo is eigenlijk een apart eiland, dat tegelijkertijd wel deel uitmaakt van Malta. Ben je de drukte van Malta even zat? Dan ga je naar het eiland Gozo. Er vaart een ferry waarmee je gemakkelijk over kan steken. Je kunt hier niet alleen van zon, zee en strand genieten, maar het is ook een perfecte locatie voor lange wandelingen. Geniet van de ongerepte natuur!

Bekijk ook deze populaire activiteiten:

8. Sliema Malta

Sliema is een van de kustplaatsjes van Malta. Eigenlijk is de naam van dit plaatsje afgeleid van het Weesgegroet, zoals we dat uit het Rooms-katholieke geloof kennen. De naam betekent dan ook zoveel als kalmte of rust. Tot voor kort was het een heel gemoedelijk vissersdorp, maar het is snel gegroeid en mag zich nu een van de belangrijkste economische centra van Malta noemen. Ook de toeristen komen er graag.

Bekijk hier de populairste hotels in Sliema:

9. Ghajn Tuffieha baai

Wist je dat Malta eigenlijk helemaal niet over veel stranden beschikt? In vergelijking met de andere landen die aan de Middellandse Zee liggen komt dit eiland vrij onderaan op de lijst. Een geweldig strand vind je echter aan de Ghajn Tuffieha baai. Je moet er overigens wel wat voor over hebben. Het is behoorlijk klimmen geblazen om bij dit strand te komen. Tijdens de wandeling van enkele honderden meters moet je namelijk een heel steile trap overwinnen!

Malta bezienswaardigheden

10. Palazzo Parisio

Houd je van architectuur? Bezoek dan zeker het Palazzo Parisio eens. Deze mag niet aan de Malta bezienswaardigheden top 10 ontbreken. Eigenlijk was dit paleis in eerste instantie niet voor publiek geopend, maar de laatste jaren is dat wel het geval. De particuliere villa heeft een adembenemend mooi interieur. Niet alleen het interieur is echter een bezoek waard. Je kunt ook eens op je gemak door de schitterende tuinen dwalen. Deze zijn in perfecte staat en je zult er prachtige plaatjes kunnen schieten. Neem zeker je smartphone mee. Je vindt het Palazzo Parisio in het plaatsje Naxxar.

Bekijk deze populaire privétour van Palazzo Parisio en de andere paleizen van Malta:

Algemene tips voor je verblijf op Malta

Ben jij al klaar voor je bezoek aan Malta? Bezoek op Malta de bezienswaardigheden die de moeite waard zijn en ga voor een onvergetelijke reis. Zoek je nog een plaats om te verblijven, dan kun je het beste voor Valletta kiezen. Deze stad is sfeervol en beschikt over alle faciliteiten die je je maar kunt wensen. Houd je meer van een toeristische omgeving, dan is Sliema misschien een betere verblijfplaats voor jou. Wil je het eiland echt helemaal ontdekken? Dan kun je het beste per auto reizen. Ben je niet zo’n ervaren chauffeur, dan kun je wellicht beter niet voor een huurauto kiezen. Doordat Malta ooit een Britse kolonie was, rijdt men nu nog steeds links, iets waar je beslist aan zal moeten wennen als je deelneemt aan het verkeer.

Reageren