De top 10 bezienswaardigheden in Milaan

Tijdens een stedentrip in Milaan wil je natuurlijk niets van deze prachtige stad missen. Er zijn talloze bezienswaardigheden in deze stad die je beslist niet mag overslaan. Wist je overigens dat er in Milaan meer dan 7.000 horecagelegenheden zijn? Dat betekent natuurlijk ook dat je hier wel een lekker hapje kunt eten. Ideaal als je de hele dag druk bent geweest om de stad te ontdekken. Wij hebben een top 10 van de bezienswaardigheden in Milaan voor je samengesteld. Onze tips:

1. De Dom van Milaan

Dit bijzondere kerkgebouw zal je beslist de adem benemen. Wist je dat het een van de grootste rooms-katholieke kathedralen op de hele wereld is? Het is dan ook zeker een must-see wanneer je in Milaan bent. Bovendien is de kathedraal prachtig om te zien. De bouwstijl is heel verfijnd en zit vol details waar je niet snel op uitgekeken raakt. Zowel de binnenkant als de buitenkant zijn fotogeniek. Wist je dat er maar liefst van de 14e tot de 20ste eeuw werkzaamheden aan dit gebouw zijn verricht? Heb je het gebouw zelf wel gezien, dan ben je nog steeds niet klaar, want je kunt de dom ook nog beklimmen. Natuurlijk heb jij die klim wel over voor een fantastisch uitzicht over de stad. Hoeveel bezienswaardigheden in Milaan kun jij vanaf hier ontdekken?

top 10 bezienswaardigheden Milaan

2. Castello Sforzesco

Als een stad over een kasteel bezoekt, dan moet je die ook eigenlijk wel bezoeken. Castello Sforzesco (Kasteel Sforza in het Nederlands) in Milaan is een van de bezienswaardigheden die dubbel interessant is. Niet alleen vanwege de bijzondere bouwstijl, maar ook vanwege het interessante museum dat er gevestigd is. Het gaat om een archeologisch museum, waar je niet alleen veel meubels van door de eeuwen heen vindt, maar ook bijzondere schilderijen kunt bewonderen. Bovendien vinden er regelmatig concerten plaats in het kasteel.

Bekijk hier de populairste opties voor een bezoek aan Castello Sforzesco:

3. Santa Maria delle Grazie

De Santa Maria delle Grazie is zeker een mooie kerk. Het bijbehorende klooster is ook opengesteld voor bezoekers. Wist je dat je hier het kunstwerk ‘Het laatste avondmaal’ van Leonardo da Vinci kunt bewonderen? Echt bijzonder! En dat blijkt ook wel uit het feit dat je van tevoren moet reserveren als je hier een bezoekje aan wilt brengen. Vergeet dat dus vooral niet te doen als je dit kunstwerk met eigen ogen wilt zien.

Lees ook: 12 tips en tricks voor een 1-dag citytrip

Bekijk hier de populairste rondleidingen in de Santa Maria delle Grazie:

4. Galleria Vittoria Emanuele II

Een beroemde winkelstraat mag natuurlijk ook niet ontbreken aan de top 10 bezienswaardigheden in Milaan. De Galleria Vittoria Emanuele II is eigenlijk een overdekte winkelstraat. Zoek je de straat op de kaart op, dan vind je hem vlakbij de Dom. Aan deze straat zijn veel bekende namen gevestigd, maar je vindt er ook meer authentieke Italiaanse zaken. Een lust voor elke shopaholic!

Italië Milaan bezienswaardigheden

5. Theater La Scala

In Milaan de bezienswaardigheden bezoeken? Dan moet je zeker het Teatro alla Scala zien. Wist je al dat dit een van de grootste operagebouwen ter wereld is? Milaan is dus zeker een stad waar je grote bouwwerken kunt zien. Als er beroemde stukken worden uitgevoerd, dan zijn de kaarten vaak al maanden van tevoren uitverkocht. Natuurlijk is het de moeite waard om hier een voorstelling te bezoeken. Je kunt overigens ook een kijkje nemen in het museum, waar je onder andere diverse muziekinstrumenten kunt bewonderen.

Bekijk de populairste opties voor een bezoek aan La Scala:

6. Navigli

Navigli is de buurt in Milaan die wordt gezien als het uitgaansgebied. Het is een heel pittoreske wijk waar je mooie plaatjes kunt schieten. Je vindt er zelfs op sommige plaatsen nog oude binnenvaartschepen. Verder kun je er ook prima winkelen. Er zijn echt bijzondere galerieën, ateliers en boetiekjes te vinden. Hier proef je het echte Milaan. In de avond zijn er vaak volop kraampjes te vinden waar allerlei waren verkocht worden.

Bekijk hier de populairste rondleidingen in Navigli:

7. Giardini Pubblici

Een Italiaanse stad is eigenlijk niet compleet zonder stadspark. In Italië in Milaan de bezienswaardigheden af gaan, betekent dus ook een bezoekje aan de ‘Giardini Pubblici’. Dit is echt een oase van rust en heerlijk als je de drukte van de stad even wilt vergeten. Veel groen, maar ook veel waterpartijen zorgen voor een bijzonder levendig beeld. Je vindt hier ook het alleroudste museum van de stad: ‘Museo civico di Storia Naturale’.

8. Colonne di San Lorenzo

In Italië in Milaan bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd bewonderen? Ook dat kan, want de ‘Colonne di San Lorenzo’ stamt uit deze tijd. Natuurlijk zijn er nog wat overblijfselen van het belangrijke Romeinse Rijk bewaard gebleven. Deze rij kolommen is zeer indrukwekkend te noemen en dat worden ze nog meer als je je bedenkt dat ze al uit de 4de eeuw na Christus stammen. Je vindt ze aan de voorkant van de basiliek San Lorenzo.

Lees ook: De perfecte wijnreis door Italië

9. De Gouden Vierhoek

Nog meer shoppen? Dan ga je natuurlijk naar de Gouden Vierhoek. Heb je deze benaming al eens gehoord? Het duidt het gedeelte van de stad aan waar je de duurste winkels vindt op het gebied van mode. Je komt hier eigenlijk alle bekende ontwerpers van wereldfaam tegen. Er zijn zelfs mensen die speciaal naar Milaan vliegen om hier hun kleding te shoppen. Exclusief is het dan ook wel!

10. Bergamo

Milaan en omstreken ontdekken? In de omgeving van Milaan vind je ook veel moois. Een van die dingen is het stadje Bergamo. Deze plaats is echt sprookjesachtig mooi en het is dan ook zeker een aanrader om hier een dagje naartoe te gaan als je in Milaan verblijft. De oude stad ademt echt een sfeer uit van Zuid-Italië en vooral het Piazza Vecchia is hier een toonbeeld van. Ook de smalle straatjes en doorkijkjes zullen je echter zeker kunnen bekoren. In Bergamo zie je ook veel gebouwen met een zeer detaillistische bouwstijl. Fotogeniek!


Bergamo

Neem goede schoenen mee

Ga je in Milaan de bezienswaardigheden bekijken en ga je dat tijdens een wandeling doen? Dat kan, maar denk dan wel aan stevige schoenen. Op die manier kun je lekker comfortabel blijven lopen en op je gemak de hele stad ontdekken, ook op warme dagen!

Reageren