De top 10 bezienswaardigheden & highlights in New York

De top 10 bezienswaardigheden & highlights in New York

Als je het over Amerika hebt, dan heb je het natuurlijk over New York. Deze stad wordt gezien als het centrum van de Verenigde Staten. Vooral op financieel gebied is de stad heel belangrijk. Het is echter niet de hoofdstad van de staat New York, want dat is Albany. Op zoek naar de New York Highlights? Ben je op vakantie in deze stad, dan wil je zeker de hoogtepunten zien. 10 tips om in New York de bezienswaardigheden te bezoeken die je echt niet wilt missen! Je kunt in New York veel bezienswaardigheden gratis bezoeken. Neem zeker een kaart mee wanneer je de stad in gaat, want er is van alles te beleven!

1. Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is hét symbool van New York. Absoluut een van de New York Highlights dus. Het was een geschenk van Frankrijk, ter ere van het feit dat de Onafhankelijkheidsverklaring een eeuw oud was en als teken van vriendschap tussen Frankrijk en Amerika.

Misschien had je er meer van verwacht als je er uiteindelijk voor staat, want het beeld is maar 46 meter hoog. Als je de voet waar het beeld op staat ook meetelt, dan bedraagt de hoogte 93 meter. Maar dit is beslist niet zo indrukwekkend als je zou denken. Toch is het een aanrader om dit symbolische beeld te bezoeken. Het is wel verstandig om van tevoren een ticket te boeken. Je kunt er onder andere naartoe met een veerpont vanaf Battery Park. Vanaf de kroon van het Vrijheidsbeeld heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Hiervoor moet je maar liefst 354 treden beklimmen, maar het uitzicht is het meer dan waard!

Bezoek het Vrijheidsbeeld met deze top tours:

2. Empire State Building

New York bezienswaardigheden gratis

In New York de bezienswaardigheden in één oogopslag zien? Voor een adembenemend uitzicht kun je natuurlijk ook naar het Empire State Building gaan. Je kent de spitse toren vast al uit een van de vele Amerikaanse films die op deze locatie zijn opgenomen. Het gebouw steekt boven de skyline uit en vooral met de zonsopgang of zonsondergang is het beeld over de stad prachtig. De wolkenluchten zorgen vaak voor schitterende foto’s. Je kunt het beste op een heldere dag gaan. De Empire State Building heeft zijn naam te danken aan de regio New York, die ook wel Empire State wordt genoemd. Tot voor kort was dit het hoogste gebouw van New York. Je kunt bijvoorbeeld heel mooi uitkijken over het beroemde Manhattan.

3. Times Square

Het leven gaat snel op Times Square en dat merk je pas echt als je hier even stil gaat staan en iedereen langs je heen ziet razen. De billboards en neonverlichting zijn heel typerend voor dit gedeelte van de stad. Ook dit deel van New York ken je waarschijnlijk al van het beeldscherm. Met oud en nieuw wordt het feest op Times Square over de hele wereld gevolgd via tv. Aan Times Square vind je overigens ook Broadway. Neem zeker eens een kijkje in het theater. Vooral als het donker wordt, is de sfeer hier geweldig. De neonverlichting zorgt dan voor een schitterend contrast met de donkere lucht.

4. Broadway

Als je dan toch al op Times Square bent, kun je beter even bij Broadway naar binnen gaan. Dit theater behoort in New York tot de bezienswaardigheden voor elke toerist en het is vandaag de dag nog steeds in gebruik. De zalen zijn vrijwel altijd uitverkocht, maar soms kun je op het laatste moment nog aan kaarten komen via een van de kramen die je op Times Square vindt. De meest bijzondere producties voor toneel of musical beginnen op Broadway. Dit is vaak de wieg van vele opvoeringen die wereldwijd nog volgen.

5. Central Park

New York highlights

Central Park vind je op het schiereiland Manhattan. Het park wordt vandaag de dag vooral door veel toeristen bezocht, maar het is wel de moeite waard om hier even een kijkje te nemen. Er zijn allerlei activiteiten, je kunt er bijvoorbeeld prima een fiets huren om het park op een voor Nederlanders zo vertrouwde manier te ontdekken. Wist je dat er zelfs een dierentuin in dit enorme stadspark te vinden is? De dierentuin heet – niet zo verrassend – Central Park Zoo. Voor de kids zijn er ook leuke speeltuinen in Central Park te vinden. Het volledige park heeft een oppervlakte van bijna 350 hectare!

6. 5th Avenue

Een dagje shoppen hoort er ook wel bij als je in New York bent. Dan kun je het beste naar 5th Avenue gaan. De etalages aan deze straat zullen je echt verrassen. Het lijkt soms wel of de winkeliers hier dagelijks een wedstrijd doen wie de mooiste etalage heeft. Je vindt hier veel exclusieve zaken, zoals Versace, Cartier en Tiffany. Maar ook kleinere winkels sieren het straatbeeld. Verder wil je vast ook een kijkje nemen in de St Patrick’s Cathedral. Vanaf de 5th Avenue ben je echter ook zo in SoHo, de bekende kunstenaarswijk in Manhattan.

7. Chinatown

Kijk je naar de bezienswaardigheden per wijk, dan is Manhattan zeker een must-see. De grootste Chinese wijk op de hele wereld buiten China wil je toch niet missen? Deze vind je in Manhattan: Chinatown. Er wonen maar liefst zo’n 300.000 Chinezen. Dat betekent niet alleen veel Chinese architectuur en winkeltjes, maar ook geweldige Chinese restaurants. Ideaal als je een fan bent van de Aziatische keuken! Wil je in New York bezienswaardigheden gratis bezoeken, dan is Chinatown ook een goede keuze.

8. Wall Street

Bezienswaardigheden New York

Als je dan toch in Manhattan bent, ga dan ook even langs Wall Street. Hier is het waar het financiële hart van New York klopt. Waarschijnlijk ken je Wall Street vooral van de beurzen. Hier zal je het beeld van een stier tegenkomen waar veel mensen mee op de foto willen. Waarom die stier daar staat, zal wellicht niet iedereen weten die hier op de foto gaat. Jij wel, als je daar komt: de stier staat namelijk symbool voor de zogenaamde stierenmarkt, dit is wanneer de beurs erg aan het plussen is. Is er sprake van een neerwaartse trend, dan heeft men het overigens over een berenmarkt. Niet op de foto met een beer dus!

9. Central Library

Bibliotheken doen het bijna in elke stad goed. Deze gebouwen zijn vaak heel imposant, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Laat je maar eens verrassen door de enorme collectie van Central Library. Deze bibliotheek zal je wellicht ook bekend voorkomen uit diverse films, zoals The Day After Tomorrow.

10. Yankee Stadion

Honkbal is dé sport van Amerika. Ga daarom zeker eens naar het Yankee Stadion. Dit is de thuisbasis van de New York Yankees, misschien wel de bekendste honkbalclub ter wereld. Je kunt hier bijvoorbeeld een rondleiding krijgen, maar er zijn ook allerlei winkels en restaurants. Een wijk die ook bekendstaat vanwege het honkbal is Queens.

Lees ook: De verschillende wijken van New York

Reageren