De perfect wijnreis door Italië!

druiven italie wijnreis

Ben je als wijnliefhebber op zoek naar een originele en onvergetelijke vakantie? Dan is een wijnvakantie in Italië echt wel iets voor jou. Wakker worden in een wijnboerderij in Piëmonte met de prachtige uitgestrekte Alpen aan jouw voeten en van hieruit doorreizen door Italië: dat klinkt toch fantastisch? Of wat dacht je van het verdwalen tussen de prachtige bloemenvelden in Umbrië? En daar uiteraard genieten van plaatselijke Sagrantino wijnen! Of wat gezegd van een bezoekje aan de regio’s Veneto en Toscane waar je de beste rode wijnen terugvindt. Wanneer je voor een wijnreis Italië kiest, krijg je er zoveel voor terug.

Waarom zou je voor een wijnreis Italië kiezen?

Om te genieten van het adembenemend landschap. Om te genieten van de culturele hoogtepunten van Italië. En uiteraard om te genieten van een heerlijke fles Italiaanse wijn. Of misschien wel meerdere…

De Alpen, de Povlakte, de Adriatische kust of Sicilië. Allemaal bestemmingen die tot de verbeelding spreken. Niet alleen is het landschap er buitengewoon veelzijdig, ook de wijnen zijn dit. Of je nu houdt van rode wijn, witte wijn of rosé. Tijdens een wijnvakantie in Italië kun je op zoek naar jouw favoriete Italiaanse wijn. Een wijnreis door Italië is ook een cultuurreis door het land. Je ontdekt er de rijke geschiedenis van het Romeinse rijk, kan er de grachten van Venetië aanschouwen en zoveel meer. Behoeft de Italiaanse keuken trouwens nog enige introductie?

De perfect wijnreis door Italië!

Wanneer voor een wijnvakantie Italië kiezen?

Dankzij het zeeklimaat kan je in Italië bijna elk seizoen wel terecht voor een onvergetelijke wijnreis. Al is de winter misschien net ietsje te koud en de zomer dan weer iets te druk. Plan je liefst tijdens de oogstmaanden jouw wijntrip naar Italië? Dan kom je tijdens de maand september een kijkje nemen. De ‘vendemmia’ of de druivenpluk staat dan namelijk op het programma.

Favoriete bestemmingen wijnreis Italië

Veneto

wijnreis veneto

Tijdens een wijnvakantie te Italië mag een bezoek aan Venetië bijna niet ontbreken. Aan de Adriatische Zee verkent een romantische ziel de grachten met een gondel. Of ga je gewoon op zoek naar de pracht en praal van het Gardameer. Als wijnliefhebber geniet je er van Veneto wijn. Deze vaak fruitige en frisse wijnen gaan uitstekend samen met de populairste Italiaanse pastagerechten.

Bekijk deze populaire wijntours in Veneto:

Piëmonte

wijnreis piemonte

Onder het goedkeurend oog van de eeuwig witte Alpentoppen kun je in Piëmonte genieten van de beste rode en witte wijnen. In deze regio kies je voor wijnen van de druif Nebbiolo of Barbera. Dit levert je de keuze uit onder meer de topwijnen Barolo, de Barbaresco en de Gavi op.

Verblijf tijdens je bezoek aan Piëmonte in een van deze top-beoordeelde accommodaties:

Toscane

wijnreis toscane

De uitgestrekte wijngaarden met de heerlijkste wijnen van Toscane worden verbonden door de Stade del Vino. Zo kun je eenvoudig jouw wijnvakantie Italië uitstippelen en elke dag opnieuw een heerlijke wijn ontdekken. De wereldberoemde Chianti wijn, de veel geprezen Vino Nobile di Montepulciano of de lichtere Rosso di Montalcino.

Dit zijn de top-beoordeelde wijntours in Toscane:

Sicilië

wijnreis sicilie

La vita è bella in Sicilia. Genieten van de Siciliaanse keuken, een bezoekje aan een wijnproeverij en de flanken van de Etna verkennen. Nergens ter wereld wordt zoveel charme en variatie gecombineerd als op dit eiland in de Middellandse Zee. Dankzij de grootste wijngaarden van Italië geniet je er van de Leone d’almerita of de gambero Rosso. Santé!

Dit zijn de populairste wijntours in Sicilië:

Reageren