De pareltjes van Londen

Londen is één van de meest populaire steden voor mensen die op citytrip gaan. Ontzettend veel mensen zijn al in Londen geweest en dat is natuurlijk met een reden. Er is in de Engelse hoofdstad namelijk ontzettend veel te zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Towerbridge of Buckingham Palace waar je de wereldberoemde wisseling van de wacht kunt bekijken? Ook bezienswaardigheden als de Big Ben en Tower of Londen zijn ongekend populair bij toeristen. Het is hier dan ook vrijwel altijd druk. Maar zijn er nu ook mooie plaatsen in de stad waar eigenlijk helemaal niet zoveel toeristen komen? Wat zijn eigenlijk de verborgen pareltjes van Londen waar je écht geweest moet zijn als je in de stad bent? Vakantiejager.nl heeft enkele van die plaatsen voor je op een rijtje gezet!

Kew Gardens
Het is één van de belangrijkste en mooiste botanische tuinen ter wereld en toch heeft het massatoerisme Kew Gardens, in het westen van Londen, nog niet ontdekt. In deze tuinen van 132 hectare groeien meer dan 50.000 verschillende plantensoorten. Verdiep je in de geschiedenis van de tuin die terug gaat tot halverwege de achttiende eeuw. Onder andere kapitein Cook verzamelde tijdens zijn wereldreizen een groot aantal planten voor deze tuin in Londen. Ook de bijbehorende gebouwen zijn uniek en een bezoek meer dan waard. In 2003 was de combinatie van de tuin en de gebouwen voor UNESCO in ieder geval reden genoeg om Kew Gardens op de Werelderfgoedlijst te plaatsen. Wandel op je gemak door deze prachtige tuinen die zijn aangelegd in de typische landschapsstijl van Engeland. Ben je slecht ter been of heb je gewoon geen zin om het grote terrein wandelend te verkennen? Dan kun je ook gebruik maken van de Kew Explorer. Dit is een trolley die rondjes rijdt door de botanische tuinen van Londen. Heb je trouwens ooit een boom van bovenaf gezien of juist vanaf de onderkant? Kew Gardens heeft twee attracties waarmee dat mogelijk is. Er is een wandelplatform op 18 meter hoogte én je kunt door een tunnel wandelen waarbij je kunt zien hoe de bomen er onder de grond uitzien.

Kew gardens londen

Old Spitafields Market
Houd je van shoppen? Dan zal in Londen iedereen je Oxford Street aanraden. Op Old Spitafields Market kun je jezelf echter ook helemaal uitleven. Hier verkopen voornamelijk jonge designers hun werk. Je kunt er werkelijk uren rondstruinen op de meest diverse markten van Londen. Old Spitafields Market is namelijk erg divers en uitgebreid. Je vindt hier de leukste markten van Londen waarbij de gewone markt iedere dag geopend is. Daarnaast is er een speciale Sunday Up Market, waarbij een garage wordt omgebouwd tot een paradijs voor modeliefhebbers. Wanneer je op zoek bent naar originele kleding en je de trends voor wilt zijn, ben je hier aan het juiste adres. Overigens kun je hier niet alleen prima shoppen, maar ook heerlijk eten. Op deze markt in de Britse hoofdstad vind je specialiteiten uit landen als Spanje, Japan en Turkije. Op donderdag wordt er op Old Spitafields Market een speciale markt georganiseerd voor antiek en vintage en op vrijdag vind je er ook veel kunst. Zondag is verreweg de drukste dag. Overigens vind je in de directe omgeving van Old Spitafields Market in Londen ook veel leuke winkeltjes.

Richmond Park: het mooiste park van Londen
Vergeet Central Park. In Londen is namelijk een veel groter park waar je tijdens je bezoek aan de stad even helemaal kunt ontspannen. Richmond Park ligt in het zuidwesten van Londen en is vooral voor de sportliefhebbers een echte aanrader. Het park is zo’n 995 hectare groot en daarmee het allergrootste ommuurde stadspark van heel Europa. Zoals veel parken in Londen is het vroeger een koninklijk park geweest. Koning Eduard I gebruikte Richmond Park als zijn persoonlijke jachtgebied en nog steeds is te zien waarom. Er leven namelijk vandaag de dag nog steeds honderden damherten en edelherten in dit park in het zuidwesten van de stad. Bang om afgeschoten te worden hoeven ze trouwens niet meer te zijn: ze zijn namelijk beschermd. Je kunt heerlijk wandelen en fietsen door Richmond Park maar ook paardrijden en rugby zijn populaire sporten in dit gebied. In grote gedeelten mag je ook vissen, waardoor je met regelmaat een hengelaar tegen komt. Het is overigens wel opvallend dat het park doorkruist wordt door straten. Hier mogen auto’s echter niet harder rijden dan 32 kilometer per uur.

Richmond Park Londen

The Horniman Museum
Dit museum in Londen is vooral erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Ook zonder kinderen kun je jezelf hier echter urenlang vermaken. Het museum is inmiddels ruim 100 jaar oud en het beschikt over de meest bijzondere collecties van Londen. In dit natuurhistorisch museum van Londen is van alles te vinden voor jong en oud. Je kunt er bijvoorbeeld een reusachtige opgezette walrus bekijken. Ook beschikt The Horniman Museum over een spectaculair aquarium waar je je ogen uitkijkt. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een enorme verzameling muziekinstrumenten bekijken waarvan je er meerdere zelf mag bespelen. Verdiep je zelf in de Braziliaanse en de Afrikaanse kunst die in het museum te bezichtigen zijn. Ben je meer van de activiteiten? Neem dan deel aan één van de vele workshops die hier worden georganiseerd. Overigens beschikt het museum ook nog eens over prachtige botanische tuinen die rondom het gebouw liggen. Je kunt hier heerlijk wandelen met de kinderen of zelfs picknicken. De tuinen beschikken over een mini kinderboerderij. Overigens vind je in de tuin ook een muziektent. Je heb vanaf deze muziektent een wonderlijk mooi uitzicht over de skyline van Londen.

The Horniman Museum Londen

Eel Pie Island
Heb je tijdens je vakantie in Londen wel zin in een romantisch momentje? Of ben je enorm gecharmeerd van de hippiecultuur? In beide gevallen is een bezoek aan Eel Pie Island in Londen echt een aanrader. Dit is een klein eilandje in het zuidwesten van Londen aan de Thames. Vroeger was het een enorm bekend hippie-eiland waar je ook talloze jazzstudios vond. Ook de Beatles zijn hier bijvoorbeeld meerdere malen geweest evenals David Bowie. Vandaag de dag is het echter vooral een idyllisch en romantisch eilandje met nog geen vijftig huisjes. Er zijn maar twee manieren om op het eiland te komen: per boot of via de brug. Het kleine jachthaventje, de mystieke uitstraling van het eiland en de prachtige gladde waterspiegel maken deze plek ideaal om samen weg te dromen bij een mooie zonsondergang in Londen.

Nunhead Cemetery
Dit Victoriaanse kerkhof en reservaat is een attractie op zich. Op de begraafplaats vind je bijvoorbeeld enkele hele bijzondere familiegraven van rijke en beroemde families uit Londen. De graven van dit bijzondere kerkhof in Londen zijn sowieso erg indrukwekkend. Wandel langs de diverse tombes waar sommige mensen al eeuwenlang begraven liggen. In het reservaat liggen trouwens ook nog de restanten van de kerk die grotendeels is uitgebrand. Het reservaat en de begraafplaats zijn te vinden in het zuiden van Londen. Wanneer je hier bent, is het aan te raden om naar de top van het reservaat te wandelen. Vanaf hier heb je namelijk één van de meest indrukwekkende uitzichten over Londen die je kunt hebben.

Corendon
Corendon is een veelzijdige aanbieder van vakanties waarmee je over de hele wereld op vakantie kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld verre reizen maken met deze reismaatschappij maar er zijn ook tal van mogelijkheden als je bijvoorbeeld een weekend naar Londen wilt. Dat kan bij Corendon namelijk op veel verschillende manieren. Heb je bijvoorbeeld heel weinig tijd maar wil je toch een keer Londen bezocht hebben? Ga dan met Corendon een dagje naar Londen. Natuurlijk kun je ook een weekend, een week of nog langer deze prachtige stad bezoekt. Wanneer je naar Londen wil, is Corendon de ideale reismaatschappij. Simpelweg omdat je de reis samenstelt, zoals jij het zelf wil!

Leestip: Parkeren in Londen

Reageren