De mooiste steden van Canada

Heb je plannen om een vakantie naar Canada te boeken? Overweeg dan eens om verschillende grote steden te bezoeken in dit uitgestrekte land. Natuurlijk moet je een flinke afstand overbruggen om bij de diverse steden te komen, maar onderweg kun je volop genieten van een schitterend landschap. Er zijn een aantal steden die je zeker niet mag missen tijdens een reis door Canada.

Toronto & Ottawa

Toronto is de grootste stad van Canada. Toronto is niet alleen een belangrijk zakencentrum en een mediastad, er zijn ook veel kunstmusea te vinden. Ook vind je in deze stad een reusachtige dierentuin. Het hele jaar door worden er diverse festivals in de stad georganiseerd, waaronder een belangrijk filmfestival. Skydome is een aanrader om te bezoeken. Het is een groot stadion met schuifdak.

Ottawa is de hoofdstad van Canada en heeft door de jaren heen een belangrijke band opgebouwd met Nederland. Het is een voormalige houthakkersstad. Het Rideau kanaal is een kanaal dat typerend is voor Ottawa. Tijdens een strenge winter kan er volop geschaatst worden. Raften in het Gatineau Park is zeker aan te raden. Ottawa is wereldberoemd vanwege het jaarlijkse tulpenfestival dat er wordt georganiseerd.

Niagara

Een iets kleinere stad is de plaats Niagara. Het ligt tussen de wijngaarden, dichtbij de Niagara Falls. Het is een chique plaatsje waar veel wijnhuizen en winkeltjes te vinden zijn. Maar ook het toneelfestival dat hier jaarlijks wordt gehouden is erg populair.

vancouver 2Vancouver

Vancouver is een absolute aanrader wanneer je een reis door Canada maakt. Het gehele jaar door is er sprake van een aangenaam klimaat in deze stad. Vancouver is voorzien van prachtige stranden en beschikt over de belangrijkste havens van Canada. Het opgeknapte oude centrum is een schitterende bezienswaardigheid. In het antropologisch museum van Vancouver vind je een prachtige collectie Indiaanse kunst.

Reageren