De mooiste plekken ter wereld om te bungeejumpen

Misschien heb je alleen nog maar ademloos toegekeken als anderen de sprong waagden. Misschien heb je zelf ook al die onvergetelijke ervaring meegemaakt. Ben jij nieuwsgierig naar de hoogste bungeejump ter wereld? Je moet in ieder geval geen last hebben van hoogtevrees en een echte daredevil zijn om deze sprongen te maken. Als je eenmaal weet dat jij ‘het’ in je hebt, is het natuurlijk een uitdaging om te gaan bungeejumpen op de mooiste plaatsen ter wereld.

We hebben een aantal van de hoogste bungeejumps ter wereld voor je op een rij gezet. Natuurlijk gaat het dan niet alleen om de hoogte op zich, maar ook om de belevenis van de prachtige omgeving die je te zien krijgt. Perfect voor een avontuurlijke vakantie!

Bloukrans Brigde, Zuid-Afrika

Waarom zou je bescheiden beginnen. Deze spong van de Bloukrans brug is momenteel met 216 meter de hoogste bungeejump ter wereld van een brug die je kan maken. Een bezoek aan Zuid-Afrika is uiteraard altijd al een bijzondere belevenis. De meeste vakantiegangers kiezen ervoor om met een auto bij wijze van excursie over de Bloukrans te rijden omdat het uitzicht fenomenaal is. Dan kan je je wel voorstellen hoe het moet voelen om hier die enorme sprong van 216 meter te maken. Zorg dat je al eerder een grote sprong hebt gemaakt omdat het jammer zou zijn om op het laatste moment te moeten afhaken.

Nevis Highwire, Nieuw Zeeland

Bungeejump Nieuw-Zeeland

Ook Nieuw Zeeland is niet bepaald naast de deur en je moet in eerste instantie ook een rit van 35 minuten maken om deze locatie te bereiken. Maar je krijgt er de hoogste bungeejump van Nieuw Zeeland als beloning voor terug. Je springt hier in een decor dat lijkt op de omgevingen zoals die voorkomen in de ‘in de ban van de ring’ films. Je zult maar liefst een vrije val van 8,5 seconden meemaken boven de Nevis Rivier in Queenstown.

Europabrücke, Oostenrijk

Als het gaat om de hoogste bungeejump in Europa is het logisch dat je op zoek gaat naar bergachtige streken. Als je op wintersport gaat en de Brenner Autobahn neemt, kom je langs een afslag waar je deze sprong van 192 meter kan maken. De Alpen vormen een prachtig decor, als jij 10 seconden lang die enorme rush van een vrije val meemaakt. Hou jij je ogen open om de omgeving te bewonderen? Anders moet je beslist een nieuwe poging wagen. Veel bungeejumpers vinden dit de mooiste sprong die je kan maken in heel Europa.

Niouc, Zwitserland

Bungee jump Zwitserland

Om deze jump te kunnen maken moet je een behoorlijk eindje lopen, omdat de je de auto een flink eind van deze enorme brug moet parkeren. Maar het is de moeite waard om de 190 meter te trotseren die je hier aangeboden krijgt. De omgeving is prachtig Zwitsers. Een van de meest bijzondere ervaringen op dit punt is dat je boven de aarde springt. Je zal de rotsbodem dan ook  met  een razendsnelle vaart op je af zien komen. Ben jij klaar voor die adrenalinekick?

Chiang Mai, Thailand

Vrijwel in alle bekende vakantiegebieden kan je tegenwoordig bungeejumpen, zeker ook in Thailand, Chang Mai is een echte aanrader. Misschien is deze sprong niet zo spectaculair wat hoogte betreft als de sprongen die hiervoor zijn genoemd, omdat het ongeveer 50 meter is in totaal. Maar in de seconden van vrije val die je hier meemaakt, zie je de ongelooflijk groene jungle op je afkomen. Het bungeejumpen in Thailand is bijzonder commercieel. Wees dus niet verbaasd als je een spontaan duwtje in de rug krijgt als je te lang twijfelt.

Lloret del Mar, Spanje

Heb je even genoeg van de zon, zee en het strand en ben je op zoek naar een beetje sensatie. Dat kan ook gewoon in Lloret. Hier zijn er weinig natuurlijke objecten waar je van af kan springen. Maar dat heeft men opgelost door gebruik te maken van een enorme kraan. Het is een extra ervaring om eerst 80 meter te worden opgehesen met in een bakje met elastiek om je benen als je dan beseft dat er maar een weg terug is: springen.

Deze bungeejump site bevindt zich bij de ingang van Water World Aquatic Park in Lloret del Mar.

Chersonissos, Griekenland

Bungeejump Griekenland

Starbeach is zonder enige twijfel de meest hippe locaties in Europa voor de jongere vakantieganger vandaag de dag. In de avond vind je iedereen in de meest populaire discotheken op heel Kreta. Maar overdag kan je naar hartenlust bungeejumpen in dit schitterende waterpark. De thrill is natuurlijk om tientallen meters boven die blauwe wereld van het waterpark de sprong te wagen op een hoogte die geen enkele echte duiker jou na zal doen.

Ardennen, België

Als je in de Ardennen op vakantie gaat is een bezoek aan het Terraltitude Adventure Park zeker een uitstekende keuze. Natuurlijk kan je er bungeejumpen van vele tientallen meters hoogte. Maar dit park heeft daarnaast ook nog vele andere attracties die thrillseekers zullen aanspreken. Probeer bijvoorbeeld ook eens de kabelbaan. En wist je dat je hier kan oefenen op de Free Jump zoals die door stuntmannen wordt gedaan?

Bungeejumpen in België

Net als op andere locaties moet er in België in het algemeen een kraan aan te pas komen om een bungeejump mogelijk te maken. De maximale hoogte die hier in België met jumpen wordt toegepast is ongeveer 60 meter. Natuurlijk is ook dat nog steeds een ongelooflijke ervaring zeker als je aan het begin van je carrière als jumper staat. Informeer bij de specialisten op dit gebied waar de kranen worden opgesteld als jij op bezoek gaat

Bungeejumpen in Duitsland

Bungeejump Scheveningen

In Beieren vinden ze dat alles bij hen beter is dan in de rest van Duitsland. In ieder geval kan je er spectaculaire sprongen maken als je van bungeejumpen houdt. Er zijn een aantal vaste locaties, maar de echt hoge sprongen vinden plaats met behulp van kranen. Informeer dus voordat je die kant opgaat.

Bungeejumpen in Nederland

Natuurlijk hoef je geen duizenden kilometers te reizen om een mooie sprong te maken. Ook in Nederland is dit mogelijk. Wat dacht je van Scheveningen. Dankzij een kraan boven op de toren op de pier kom je tot een hoogte van 60 meter. En wie zou durven zeggen dat het uitzicht minder mooi is dan elders?

Reageren