De mooiste plekjes van België

Om een mooie vakantie tegemoet te gaan, hoef je helemaal niet zo ver te reizen. Mooie natuur en culturele bezienswaardigheden zijn dichtbij. Zeker wanneer je een vakantie boekt naar België. Het is een prachtig en veelzijdig land met diverse hoogtepunten. Het is daarom zeker de moeite waard om een tijdje door te brengen bij onze zuiderburen.

België reistips & bezienswaardigheden

Jaarlijks maken duizenden mensen een stedentrip naar Belgische steden zoals Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge. Vooral het Bourgondische leven is iets dat veel toeristen aanspreekt, zeker ook toeristen uit Nederland. Voor lekker eten en drinken, levenskunst en culturele uitstapjes kun je daarom prima in België terecht.

De Belgische Ardennen en de kust

De Belgische Ardennen zijn een aanrader voor elke sportieveling. Je kunt er prima mountainbiken, kanoën, kajakken en klimmen. Heb je plannen om te kamperen? Dan kun je zeker terecht op een van de vele campings in de Belgische Ardennen. Ook voor een survival trip zijn de Belgische Ardennen uitstekend geschikt.

Hoewel de kust van België niet heel groot is, deze is slechts 67 kilometer lang, is het een prima plek om er te verblijven tijdens je vakantie. Bekende badplaatsen in België zijn bijvoorbeeld Oostende, Knokke en Blankenberge.

Bierbrouwerijen en geschiedenis 

België is een land dat bekend staat als bierland. Het is daarom zeker de moeite waard om een bezoek te hebben gebracht aan een bierbrouwerij. Een bierbrouwerij waar je een bezoek aan kunt brengen is bijvoorbeeld Stella Artois in Leuven. Er zijn veel speciaalbieren in België te vinden die wereldwijd hoog staan aangeschreven.

Wil je kennis maken met een stukje geschiedenis van België? Bezoek dan het Flanders Fields Museum in Ieper. Hier kun je veel historie terug vinden van de Eerste Wereldoorlog. Het is een indrukwekkend museum waarin je kennis kunt maken met de impact van de loopgravenoorlog.

Reageren