De mooiste plekjes van België

Om een mooie vakantie tegemoet te gaan, hoef je helemaal niet zo ver te reizen. Prachtige natuur en culturele bezienswaardigheden zijn dichtbij. Zeker wanneer je een vakantie boekt naar België. Het is een prachtig en veelzijdig land met diverse hoogtepunten. Het is daarom zeker de moeite waard om een tijdje door te brengen bij onze zuiderburen.

België reistips & bezienswaardigheden

Jaarlijks gaan duizenden mensen voor een dagtocht of weekend naar mooie steden in België zoals Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge. Vooral het Bourgondische leven is iets dat veel toeristen aanspreekt, zeker ook toeristen uit Nederland. Voor lekker eten en drinken, levenskunst en culturele uitstapjes kun je daarom prima in België terecht.

De Belgische Ardennen

belgische ardennen mooiste plekjes belgie

De Belgische Ardennen is een mooie streek in het zuiden van het land. Je kunt er heerlijk mountainbiken, kanoën, kajakken en klimmen, maar ook de mooiste dorpen van België bezoeken, zoals de middeleeuwse dorpjes Bouillon en Celles waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, of de gezellige studentenstad Namen. Ook het kleine Dinant aan de Maasoever is een aanrader. Hier kun je met een kabelbaan naar de citadel boven op de heuvel klimmen en heb je een prachtig uitzicht.

Heb je plannen om te kamperen? Dan kun je zeker terecht op een van de vele campings in de Belgische Ardennen. Ook voor een survival trip zijn de Belgische Ardennen uitstekend geschikt. Daarnaast zijn er de beroemde grotten van Han en het heerlijke kuuroord in Spa. Genoeg te doen dus en voor ieder wat wils.

De Belgische kust

blankenberge mooiste plekjes belgie

Hoewel de kust van België niet heel groot is, deze is slechts 67 kilometer lang, is het een prima plek om er te verblijven tijdens je vakantie. Een bekende badplaats in België is bijvoorbeeld Oostende, waar je overal waar je kijkt de mooiste en meest bijzondere kunst zult zien. Blankenberge daarentegen is vooral bekend vanwege haar goede nachtleven en Knokke voor haar meer geavanceerde stranden.

Mocht je naar het kustgebied gaan, vergeet dan vooral niet een portie heerlijke mosselen te bestellen. Dit is de lekkernij van dit gebied.

De steden

Er zijn vele steden in het land die het bezoeken waard zijn. De bekendste en mooiste steden van België worden hieronder besproken.

Brussel

Brussel, de hoofdstad van België, staat bekend om zijn diversiteit aan bezienswaardigheden. Als het hoofdkantoor van veel Europese instellingen, kan Brussel ook worden beschouwd als de hoofdstad van de Europese Unie. Met name de grote markt, die werd opgericht in de 13e eeuw, kan gezien worden als het centrum van de stad. Terrasjes, restaurants en pubs zijn er in overvloed rond dit centrale plein, evenals andere bezienswaardigheden zoals het prachtige gotische stadhuis en het Atomium, een monument van maar liefst 102 meter hoog in het Heizelpark. Via een lift in de centrale buis kun je helemaal naar de bovenste stalen bol afreizen waar je een hapje kunt eten in het restaurant. Het is aan te raden om van te voren een kaartje te kopen zodat je niet hoeft te wachten in de rij.

Winkelen kun je het beste doen in de Galeries St. Hubert, een centraal gelegen arcade met glazen dak vol met winkels, cafés en theaters.

Antwerpen

antwerpen bezoeken in december

Antwerpen is een stad met veel gezichten. Hoewel het misschien niet zo historisch bewaard is gebleven als Brugge of Gent, is het een ontzettend dynamische stad met een perfecte mix van geschiedenis en het moderne leven van nu. Liefhebbers van lekker eten, geweldig bier en shoppen zitten hier goed. De stad is het meest bekend om het Diamond District, waar meer dan 70 procent van de ruwe diamanten ter wereld wordt verhandeld. Als je van architectuur houdt ga dan zeker de Sint-Pauluskerk met haar bijzondere combinatie van barok en gotische stijlen bekijken. Zeker aan te raden is om te kiezen voor een wandeltocht met een ervaren gids om zo veel mogelijk van de stad te zien en te weten te komen.

Dit vinden wij de 3 leukste activiteiten in Antwerpen

Gent

Bezienswaardigheden Gent

Gent wordt ook wel gezien als de mooiste en gezelligste stad van België. Dit komt vooral vanwege de kleine en gezellig straatjes, de grachten, de vele restaurants en pubs en de prachtige huizen en bouwwerken. Gent was tijdens de middeleeuwen een van de rijkste en machtigste steden van Europa. Dit is nog duidelijk terug te zien in de prachtige architectuur. Je kunt Gent eenvoudig te voet bekijken, maar ook kiezen voor een rondvaartboot met gids.

Dit vinden wij de 3 leukste activiteiten in Gent

Brugge

De top 10 bezienswaardigheden van Brugge

De geschiedenis van deze grachtenstad is duidelijk te zien en de stad wordt ook wel het ‘Venetië van Noord- Europa genoemd. Brugge is gemakkelijk te bewandelen en is de thuisbasis van glorieuze middeleeuwse architectuur, met name de zuidkant van de stad, de grote markt. Aan de westkant kun je  genieten van de neogotische stijl te midden van het Provinciaal Hof. De opvallende Belforttoren ligt net ten noorden van het plein. Andere sites die je niet mag missen zijn het spectaculaire Gruuthuse-herenhuis en het indrukwekkende Saint John’s Hospital, dat in 1188 werd gebouwd. De meeste bezoekers van Brugge nemen een rondvaart op een van de vele boten. Hierdoor kun je de stad heerlijk op je gemak bekijken. Ook kun je een tour met een gids boeken en de verborgen parels van deze prachtstad ontdekken.

Dit vinden wij de 3 leukste activiteiten in Brugge

Eten en drinken

België is een land dat bekend staat als bierland en er zijn veel speciaalbieren in België te vinden die wereldwijd hoog staan aangeschreven.

Het is daarom zeker de moeite waard om een bezoek te hebben gebracht aan een bierbrouwerij, zoals de Stella Artois in Leuven. Ook in Brugge en Brussel heb je vele opties tot het proeven van bier.

Dit zijn de 3 leukste bierproeverijen van België

Kortom, ons buurland heeft ontzettend veel te bieden, is lekker dicht bij huis en toch zo anders op zijn eigen unieke manier!

Reageren