De mooiste plekjes in de Betuwe

Alhoewel het heerlijk is om de hele wereld over te reizen, zijn er ook in ons eigen landje genoeg mooie plekken om te bezoeken! Zelf kom ik uit het noorden van het land en ben ik altijd in voor een weekendje of midweekje weg in een andere regio van Nederland. Laatst zijn we een lang weekend naar de Betuwe geweest, een streek die ik nog niet eerder had bezocht maar echt ontzettend leuk bleek te zijn. Ik deel mijn tips graag met jullie!

Mooiste plekjes in de Betuwe

Fruitcorso

We hadden in Culemborg een bed & breakfast geboekt. Dat bleek een gezellige plek te zijn. Vervolgens zijn we naar Tiel gereden, want die zaterdag was het fruitcorso en dat wilden we wel een keer meemaken. Gelukkig heeft mijn vriend familie wonen in Tiel die ons de goede plekjes konden aanwijzen, want het was enorm druk in de stad. Wel geweldig mooi om alle figuren helemaal van fruit gemaakt te kunnen bekijken. Op de terugweg zijn we in Buren gestopt om daar een hapje te eten.

Fietsen

Op zondagochtend hebben we eerst het historische centrum van Culemborg bekeken en toen op het station fietsen gehuurd en vanaf daar een stuk van de Lingeroute gefietst. Ook al was de bloesemtijd voorbij, er blijven genoeg mooie plekjes en schattige dijkjes om te zien!

Op het landgoed Marienwaerdt hebben we geluncht bij het pannenkoekenrestaurant en vervolgens zijn we doorgefietst naar Leerdam. Daar hebben we in ‘de glasstad’ even door het centrum gelopen en een ijsje gegeten. Vanaf daar kun je via allerlei mooie binnenweggetjes simpel weer terug naar Culemborg. ’s Avonds waren we behoorlijk af met al die kilometers in onze benen, dus hebben we niet meer gedaan dan een lekker restaurantje opgezocht om wat te eten.

Reageren