De mooiste natuurgebieden van Australië op een rijtje

Het verre Australië is voor de veel reizigers een droombestemming. Het wordt gezien als ultiem backpackland; een land van extremen, overweldigende natuur, laid-back mensen en bruisende steden.

Australië is ook de thuisbasis van meer dan 500 Nationale Parken. Elk park heeft zijn eigen kenmerken, zoals spectaculaire kalk- en zandstenen rotsformaties, prachtige stranden, unieke landschappen en een wonderbaarlijke reeks flora en fauna. Denk aan de wereldberoemde kangoeroes, dingo’s en talloze andere diersoorten.

Overweeg jij ook om een reis naar Australië te maken? Dan is het bezoeken van de mooiste natuurgebieden een absolute must. En deze bevinden zich onder andere in de volgende Nationale Parken:

Kakadu Nationaal Park

Het Kakadu National Park is misschien wel de enige plek op aarde waar je zowel krokodillen als inheemse rotstekeningen kunt zien. Aboriginals hebben hun unieke tekeningen op maar liefst 5.000 plaatsen in dit enorme park gemaakt, hiermee een bijzonder erfgoed achterlatend.

Kakadu, gelegen in het Noordelijk Territorium, is de thuisbasis van een rijke flora en fauna, waaronder kangoeroes en gigantische krokodillen (de Alligator River ligt binnen de parkgrenzen). Het is het grootste Nationale Park van Australië, waar je niet uitgekeken raakt qua betoverende landschappen en bijzondere archeologische sites.

Nationaal Park Purnululu (Bungle Bungles)

De beste manier om het Purnululu National Park in West-Australië te bewonderen, is vanuit de lucht. De bijenkorfvormige karstzandsteenformaties zijn namelijk nóg unieker wanneer je erboven vliegt. Deze majeustieuze formaties (ook Bungle Bungles genoemd), behoren tot de meest uitgestrekte ter wereld.

Purnululu is een geweldige plek om te hiken en te kamperen. Kampeerders moeten echter zelf genoeg eten meenemen; er is niets beschikbaar in het park.
Sommige delen van Purnululu zijn zelfs alleen toegankelijk met 4WD-voertuigen. Maar dit maakt een bezoek aan dit Nationale Park minstens nóg unieker!

Wil je deze bijzondere bestemming met eigen ogen zien? Bekijk dan alle opties om zorgeloos te vliegen naar Australië.

Nationaal Park Kosciuszko

Gelegen in het zuiden van Nieuw-Zuid-Wales, is het Kosciuszko National Park meer dan pittoresk te noemen. Het berglandschap weerspiegeld in ongerepte gletsjermeren en leent zich perfect voor een ansichtkaart. Dit sprookjesachtige park is de thuisbasis van Mount Kosciuszko; de hoogste top van het vasteland van Australië. En bovendien is Cabramurra, de hoogste stad van het land, hier gevestigd.

Het Kosciuszko Nationaal Park is al zo’n 20.000 jaar de thuisbasis van de Aboriginals en is de enige plek waar de bedreigde zuidelijke corroboree-kikker te vinden is. De bestemming biedt het hele jaar door vertier. Ga skiën in de winter en kom in de zomermaanden terug om te wandelen, klimmen of paardrijden naar hartenlust.

Nambung Nationaal Park

Het prachtige Nambung National Park in West-Australië is een bijzonder mooie bestemming die de oceaan combineert met unieke rotsformaties. Deze formaties, waarvan sommige 3,6 miljard jaar oud zijn, liggen echter niet in het water. Ze bevinden zich in de aangrenzende Pinnacles Desert.

Duizenden pilaren rijzen op uit het gele zand aan de Indische Oceaan; sommige formaties kort en dik, andere lang en hoog. Er leven bovendien een overvloed aan wilde dieren (ruim 176 soorten) in het park. Je kunt tijdens hun trekseizoen bijvoorbeeld grijze of rode kangoeroes, dingo’s en zelfs bultruggen zien.

Ook verbluffende stranden, zoals Kangaroo Point en Hangover Bay behoren tot de bezienswaardigheden van Nambung. Wat wil je nog meer?

Cradle Mountain-Lake St. Clair Nationaal Park

Cradle Mountain-Lake St. Clair Nationaal Park

Als echte avonturier duik je in de wildernis van Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park, op het eiland Tasmanië. Het park herbergt een verscheidenheid aan overweldigende landschappen, variërend van regenwouden en schitterende meren, tot ruige alpiene bergen.

Wandelliefhebbers kunnen zich hier wagen aan de beroemde zesdaagse ‘Overland Track’ die hen door een prachtig berglandschap voert. (Houd er rekening mee dat de parkenservice wandelaars een vergoeding in rekening brengt om deze trektocht te maken).

Het oogverblindende landschap van dit park maakt het tot een van de meest populaire natuurgebieden in Tasmanië.

Als echte natuurliefhebber kun je niet anders dan (één van) deze natuurgebieden op je bucketlist  zetten. Dompel jezelf helemaal onder in de overweldigende Australische landschappen. Waar wacht je op?

Reageren