De mooiste bezienswaardigheden van Madrid

Je bent eruit, het wordt een vakantie naar Spanje. Toch heb je geen zin om een aantal dagen in Barcelona door te brengen. Je bent er inmiddels verschillende keren geweest en je wilt nu graag eens een andere stad proberen. Wat dacht je van een aantal dagen Madrid? Het is het hart van Spanje en één van de grootste steden die je kunt vinden in Europa.

Het leuke aan Madrid is dat het een veelzijdige vakantiebestemming is. Je vindt er attracties en bezienswaardigheden voor diverse doelgroepen.
178904935

Genieten van kunst

Geniet je graag van kunst? Dan mag een bezoek aan Museo del Prado niet ontbreken tijdens je trip naar Madrid. Dit museum is misschien wel één van de bekendste musea ter wereld. Je vindt er niet alleen schilderijen, maar ook tekeningen, beelden en munten van diverse grootheden uit de kunst.

Gran Via, het Broadway van Madrid

Trek je er graag in de avond op uit? Bezoek dan eens Gran Via. Dit wordt ook wel het Broadway van Madrid genoemd. Op deze plek vind je hotels, bioscopen, theaters en winkels. Ondertussen raast al het verkeer aan je voorbij. Bijzonder zijn hier ook de verschillende architectuurstijlen. Dit varieert van modern tot art deco en alles dat daar tussenin zit.

Ontspannen de markt afstruinen

Houd je van een beetje winkelen en markten afstruinen? Zorg dan dat je op zondag in de wijk El Rastro bent. Hier is een grote markt te vinden die verspreidt ligt over diverse kronkelende straten. Hoofdzakelijk wordt er kleding verkocht, maar je vindt er verder ook boeken, kunst en antiek. Natuurlijk kun je onderweg een overheerlijk drankje doen. Doe dit in combinatie met een tapasschotel en je hebt een leuke vakantiedag.

Boek een voordelige vlucht en een leuk hotel en je hebt gegarandeerd een topvakantie!

Reageren