De mooiste autovakanties van Europa

Een ultieme roadtrip hoeft niet altijd de VS als bestemming te hebben. Ook Europa telt een aantal indrukwekkende self drive vakanties die je de mooiste gebieden per wagen doet verkennen. Hier zijn alvast enkele autorondreizen die we je kunnen aanraden.

1. Zuid-Noorwegen

Noorwegen telt ongetwijfeld enkele van de mooiste plekjes natuur in Europa. Imposante gletsjers, verbluffende fjorden en fotogenieke watervallen zijn maar enkele van de natuurfenomenen die je mag verwachten in Noorwegen. Een roadtrip uitgestippeld aan de hand van deze indrukwekkende plaatsen behoort dan ook tot de must do’s in Europa.

autovakantie Noorwegen

2. Engeland – Yorkshire & Lake District

Je zou het niet altijd verwachten maar Engeland is een topbestemming voor een self drive. Laat je niet afschrikken door het rijden aan de linkerkant van de weg. Je zou weleens het Engelse platteland met de talloze verspreid liggende abdijen kunnen missen. Het ruige Lake District NP behoort tot de mooiste plaatsen van Engeland.

Lake District NP

Bron afbeelding

3. Duitsland – Beieren

Wist dat het Disneykasteel geïnspireerd is op het Neuschwanstein kasteel? Het zal je dan ook niet verbazen dat Beieren je een sprookjesachtige rondreis kan bieden. Ontdek de vele kastelen in uitlopers van de Alpen, passeer langs de mooiste binnenlandse meren en zorg ervoor dat je vakantie een echt sprookje wordt.

Neuschwanstein kasteel

4. Frankrijk – Vallei van de Loire

Frankrijk wordt weleens het land van de wijn en de levensgenieter genoemd. Het is een cliché dat we enkel maar kunnen beamen. Toer rustig met je huurwagen door de open wijnvelden, langs de mooiste dorpjes en historische kastelen. Laat de gemoedelijke stroming van de Loire je vakantietempo aangeven.
Vallei van de Loire

5. Italië – Sicilië

Geen betere bestemming voor een autorondreis dan Italië. De zuiderse temperaturen zorgen ervoor dat je met je haren in de wind koers kan inzetten richting je bestemming. Sicilië betekent niet alleen wijnlandgoed en agriturismo’s maar ook het echte dolce vita!
autovakantie sicilie

6. Kroatië – Istrië & Kvarner

De Kroatische kust geldt als een van de mooiste van Europa. De azuurblauwe zee wordt je setting terwijl je kuststeden als Opatija en Rovinj bezoekt. Het heuvelachtige binnenland is vaak een onbekende voor de toerist maar met stadjes als Motovun, het omwalde Oprtalj, kunstzinnige Groznjan en Glagolytisch Hum waan je je in een echte middeleeuwse stad.

Oprtalj kroatie autovakantie

7. Ierland

De Wild Atlantic Way beslaat de volledige Ierse ruige westkust. De kliffen van Moher, het woeste landschap van The Burren en het kustplaatsje Dingle zijn maar enkele van de hoogtepunten die deze 2500 kilometer lange rondreis je te bieden heeft.

Kustlijn Ierland

8. Wales

Schotland en Engeland zijn vaak populaire bestemmingen maar Wales wordt vaak niet altijd erkend zoals zou moeten. Met nationale parken zoals Snowdonia en de adembenemende Pembrokeshire kustlijn telt Wales enkele van de meest indrukwekkende panorama’s van Europa.

Pembrokeshire kustlijn wales

Voordat je op autovakantie gaat door Europa moet je wel ervoor zorgen dat je enkele zaken goed geregeld hebt. Denk hierbij aan een autoverzekering, een reisverzekering, genoeg geld voor tolwegen en handig gereedschap mocht je met panne komen te staan.

Het beeldmateriaal is afkomstig van Pixabay.com.

Reageren