De meest verrassende bestemmingen van Frankrijk

Heel veel mensen kiezen voor een vakantie Frankrijk. In 2022 gingen bijna 2 miljoen Nederlanders op vakantie in Frankrijk. Daarmee heeft het Duitsland met 1,9 miljoen bezoekers verslagen. Het is ook niet zo gek dat mensen zoveel kiezen voor reizen Frankrijk want het is een geweldig land. 

Je kunt er dagenlang struinen door pittoreske dorpjes en steden. Maar ook de natuur is overweldigend en actieve vakantievierders hoeven hier niet stil te zitten. En dan hebben we het nog niet gehad over de stranden. Kies voor de helderblauwe wateren van de Middellandse Zee of geniet van de uitgestrekte stranden aan de Atlantische kust. 

Ben je op zoek naar een leuke pakketreis naar Frankrijk, maar kun je niet kiezen. We hebben een aantal verrassend leuke opties voor je op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek deze bijzondere opties. 

Carcassonne uitzicht

Bordeaux

In Frankrijk zijn heel veel mooie steden te vinden, maar Bordeaux hoort bij de absolute top. In deze stad waan je je in vervlogen tijden. De historische panden, smalle weggetjes en mooie pleinen maken dit een prachtige plek. 

Bezoek Place la Bourse met zijn gigantische waterpartij waarin de gebouwen reflecteren. Wandel vervolgens naar het grootste plein van Frankrijk, Esplanade des Quinconces. Je vindt hier een paar grote fonteinen en historische beeldhouwwerken. 

Als je na een bezoek aan het Grand Theâtre en de beroemde Pont de Pierre brug, toe bent aan iets anders, ga dan naar CAPC. Dit is het museum voor moderne kunst waar je onder andere werken vindt van Keith Haring, Bodem Lewitt en Max Neuhaus. 

Troye 

Vakantie Frankrijk wordt nog leuker als je deze stad bezoekt. Op nog geen 6 uur rijden van Utrecht ligt de stad Troye. Deze stad aan de Seine heeft een zeer rijke geschiedenis die terug gaat tot het jaar 22 voor christus. In eerste instantie was het een stad voor de bisschoppen. In de middeleeuwen ontwikkelde Troye zich tot een echte handelsstad. 

Bijzonder aan Troye is dat de binnenstad nog steeds een middeleeuwse uitstraling heeft. Je vindt er indrukwekkende vakwerkhuisjes uit de zestiende eeuw. De allermooiste vind je op Place Alexandre Israël. Wandel door de mooie straten en bekijk de vele kerken, maar ook zeker de kathedraal. De bouw van Kathedraal Saint-Pierre en Saint-Paul begon al in de 12e eeuw. Je kunt de gotische kathedraal zowel van binnen als buiten bewonderen. 

Carcassonne

Ga je tijdens je goedkope reis Frankrijk naar het zuiden, bezoek dan de middeleeuwse stad Carcassonne. Misschien is de naam je alleen bekend van het gelijknamige spel, maar daar komt nu verandering in. 

Bezoek je Carcassonne dan waan je je in de middeleeuwen. De historische binnenstad, genaamd Cité, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt er door de straatjes slenteren, wandelen over de vestingwal of kasteel Comtal bezoeken. Die laatste is de belangrijkste trekpleister van de stad. 

Reageren