De meest bijzondere slaapplekken op Tenerife

De Canarische eilanden zijn een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Het weer is er het hele jaar door zeer aangenaam, de zee temperatuur is comfortabel, de eilanden beschikken over een prachtige natuur én het is er spotgoedkoop. Tenerife is een populair Canarisch eiland en je kunt op bijzondere manieren overnachten. Je kunt bijvoorbeeld slapen in een hotel op Tenerife, maar je kunt ook kiezen voor slapen op het strand of bijvoorbeeld middenin een natuurpark. Overweeg jij om naar Tenerife te gaan? Wij hebben de meest bijzondere slaapplekken op Tenerife op een rijtje gezet

Tenerife, prachtig eiland!

Tenerife staat bekend als eiland waar het hele jaar de zon schijnt. Je vindt er prachtige stranden, knusse kustplaatsjes én een indrukwekkende natuur. Dit maakt het eiland geschikt voor toeristen die het liefst elke dag aan het strand liggen, maar ook voor natuurfanaten die liever een actieve wandelvakantie hebben. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat je op dit bijzondere vulkanische eiland op magische wijze kunt overnachten. Wat zijn de meest bijzondere slaapplekken op Tenerife?

Kamperen in de natuur

Er zijn op Tenerife verschillende gratis kampeerplekken middenin de prachtige natuur. Je moet hiervoor van tevoren wel een ‘permit’ aanvragen, maar deze kun je online gratis aanvragen. De kampeerplekken liggen op de mooiste plekken. Dichtbegroeide bossen, maar ook onwaarschijnlijk mooie maanachtige landschappen. Het is op veel plekken echter niet mogelijk om een vuurtje te maken, dus je kunt helaas niet koken. Wel zul je naar bed gaan onder de mooiste sterrenhemel die je ooit hebt gezien. Wakker worden met een opkomende zon uit de oceaan is tevens een van de redenen om te kamperen op Tenerife. Een echte aanrader!

Slapen op een bananenplantage

Het meest bijzondere hotel op Tenerife is waarschijnlijk ‘Hotel Rural El Patio’. Op de website staat in grote letters: “A paradise between banana plantations”. En dat klopt helemaal! Dit hotel is prachtig ingedeeld en er heerst een relaxte sfeer. Maar de omgeving is hetgene wat de gasten aantrekt… Het hotel bevindt zich op een van de rustigste plekjes van het eiland en je wordt omringd door bananenplantages, traditionele winkeltjes én de prachtige natuur van Tenerife. Je zult – naast de overige hotelgasten – bijna geen toeristen tegenkomen en je hebt dus echt het gevoel in het buitenland te zijn. Overigens is het hotel wel van alle gemakken voorzien. Ontbijt is inclusief en er ligt een prachtig zwembad op het complex.

Lees ook: De Canarische eilanden: welk eiland past het beste bij jou?

Hotel San Roque

We sluiten deze lijst af met wellicht het leukste hotel van het eiland: Hotel San Roque. Dit hotel bevindt zich in Garachico, het oudste kustplaatsje van Tenerife. Het hotel is modern ingericht, met ronde ramen in de slaapkamers en futuristische meubels, maar wanneer je buiten de deur stapt, waan je je in een historisch stadje. De prachtige oude gebouwen van Garachico zijn een lust voor het oog. Je kunt in dit dorp heerlijke vis eten en ook de natuur om het dorp heen is een echte aanrader. Verder kun je op deze plek geweldig snorkelen én is het leuk om een bootje te huren om de kustlijn verder te ontdekken.

Zo dit waren de meest bijzondere slaapplekken op Tenerife volgens ons. Ben jij weleens op Tenerife geweest? Zo ja, wat is jouw favoriete slaapplek? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

Reageren