De leukste plekjes in Limburg

Limburg is een van de mooiste provincies van ons land. Een favoriete vakantiebestemming voor velen. Hieronder vind je een aantal van de leukste plekjes in Limburg die de moeite van het bezoeken waard zijn.

Maastricht

Maastricht is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden. De stad kent maar liefst 1677 rijksmonumenten. Denk aan bezienswaardigheden als de oude stadspoort en de oudste brug van Nederland. Als je in Maastricht bent, is het een aanrader een bezoek te brengen aan het Vrijthof. Het Vrijthof is een plein in de binnenstad van Maastricht met een verzameling van terrassen, gezelligheid en bezienswaardigheden.

Valkenburg

Valkenburg is een geliefde plaats om te bezoeken in het mooie Limburg. Het is een prachtplek voor een stacaravan in Zuid-Limburg. Valkenburg staat niet alleen bekend om haar grotten, maar ook om kastelen en ruïnes. Ook de rustgevende thermaalbaden zijn een aanrader om te bezoeken.

Kasteeltuinen in Arcen

12 kilometer vanaf Venlo ligt Arcen. In Arcen ligt Kasteel Arcen. Dit kasteel is omringd door 32 ha landgoed met maar liefst 8000 rozen. De kasteeltuin is prachtig met verschillende planten, bomen, bloemen, beekjes en vijvers. Je kunt hier urenlang rondlopen. Diverse internationale invloeden komen terug in de kasteeltuin, denk hierbij aan de subtropen en de Oosterse watertuin.

Vaals

Vaals is een van de bekendste trekpleisters van Limburg. Je vindt hier het drielandenpunt, met de 322 meter hoge Vaalserberg tevens het hoogste punt van Nederland. Het drielandenpunt is het punt waar de landen Nederland, België en Duitsland elkaar ontmoeten.

Reageren