Coronaproof de winter door; dit zijn de leukste online cursussen!

Gelukkig meisje met koptelefoon doet een online cursus.
Vrouw woont een online cursus bij

Het zit ons helaas niet mee met de coronacrisis. Dat betekend dat we creatief moeten zijn en we zullen onszelf op andere manieren moeten vermaken. Maar dat we geen sociale activiteiten meer mogen ondernemen waarbij we elkaar ontmoeten, betekend niet dat we niks meer kunnen doen. Zo is het bijvoorbeeld de perfecte tijd om een leuke online cursus te gaan volgen om je wintermaanden mee te vullen. Het is zo gek niet te bedenken of je kunt het via het web doen. Benieuwd geworden? Bekijk dan de volgende toffe online cursussen en raak geïnspireerd!

Online cursus Spaans of een andere vreemde taal

Twee tekstballonnen met Spaanse vlag en tekst Hablas Espanol? Si! (Spreek je Spaans? Ja!) Op een bureau met blanco notitieboekje en potlood. Online cursus Spaans.

Dit is dé kans om eindelijk eens die taal te leren die je zo fascinerend en mooi vindt. Dat is niet alleen een goede investering in jezelf, je kunt het ook goed gebruiken voor de vele reizen die je in de toekomst nog gaat maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een online cursus Engels of om online Spaans te leren?

Er zijn talloze talencursussen te vinden, zowel gratis als betaalde. Duolingo is waarschijnlijk de beste gratis cursus. Duits, Engels, Frans of Spaans leren online was nog nooit zo gemakkelijk met dit top programma. Je leert een vreemde taal hiermee op spelenderwijze kennen. Ook de gratis online cursus Memrise is een aanrader. Daarnaast bieden NTI, LOI en NHA thuiscursussen aan, waarbij je een diploma of certificaat kunt behalen. Hiervoor betaal je dan wel, maar dan heb je ook wat!

Lees ook: de 5 moeilijkste talen om te leren.

Cursus masseren (individueel of in koppels)

Lichaamsverzorging. Jong meisje met massage, ontspannen in spa salon, close-up.
Leren masseren

Kun jij in deze koude, donkere dagen die je vooral doorbrengt achter de laptop ook wel een stevige massage gebruiken? Zo ja, grijp dan deze kerst je kans om je partner een online massagecursus cadeau te doen! Er zijn verschillende online cursussen die je kunt volgen in je eigen woonkamer, onder het genot van een rustgevend muziekje en bij de flakkering van kaarslicht.

Onder andere Anand,  OMB academie, NHA en Laudius bieden goede (betaalde) online massagecursussen aan. Doe je liever een online cursus die gratis is? Kijk dan eens op onlinelerenmasseren.nl. Er bestaan bovendien ook super leuke en leerzame online massagecursussen voor koppels. Een top activiteit om samen met je geliefde te ondernemen en een beetje uit de coronasleur te raken.

Online cursus fotografie

Online cursus fotografie.
Fotografiecursus online

Een online fotografiecursus is leuk voor iedereen; beginnend of gevorderd! We maken steeds meer foto’s met z’n allen, of het nu met onze smartphone of met een “normale” camera is. Daarom is het zo leuk om de fijne kneepjes van het fotograferen of het bewerken van foto’s eigen te maken.

Er bestaan tientallen online fotografiecursussen om uit te kiezen. Je bepaald zelf hoe lang je wilt dat de cursus duurt (van bijvoorbeeld een paar weken tot een jaar), en hoeveel je er ongeveer voor wilt betalen. In het geval van een gratis cursus kun je natuurlijk minder professionele begeleiding en diepgang verwachten. Toch kun je hiermee de basis van het fotograferen goed onder de knie krijgen. Bedenk je dus van tevoren wat je belangrijk vindt en welke aspecten je wilt zien terugkomen. Er zit hoe dan ook een online fotografiecursus bij die perfect aan jouw eisen voldoet!

Leren koken vanuit je eigen keuken

Een jonge vrouw leert koken, ze bekijkt videorecepten op een laptop in de keuken en kookt een gerecht van het deeg. Online cursus gratis.
Online kookcursus

Wil jij je al jaren ontpoppen als een echte keukenprins of prinses, maar komt het er telkens niet van? Maak die droom dan deze winter waar door het doen van een online kookcursus. Er is niets zo fijn als tijdens een koude dag of avond in je eigen warme, knusse keuken te staan en je kookkunsten tot een volgend niveau te tillen. Misschien wil je leren om een culinair feestmenu te bereiden zonder de hele dag te stressen in de keuken. Of vindt je het leuk om bepaalde basistechnieken onder de knie krijgen.

Bij de Kookuniversiteit kun je zelfs online cursussen volgen, waarbij je wordt begeleid door bekende chefs. Hoe tof is dat? De Kookjuf is ook een aanrader wanneer je op zoek bent naar een afwisselende en easy going kookcursus op eigen niveau. Doe het samen met je beste vriend(in) of je partner, of geef een leuke online cursus koken cadeau. Plezier gegarandeerd!

Worden de regels weer wat soepeler? Doe dan een van de volgende toffe kookworkshops in Nederland

Lees ook: de 10 lekkerste buitenlandse gerechten en leer ze zelf klaar te maken na je cursus.

Online schilderen en/of tekenen

Vrouw volgt een online cursus aquarel schilderen.
Online schildercursus

Een online cursus waarbij je creatief bezig bent is geweldig om te doen. Je leert op die manier niet alleen wat nieuws, je bent ook nog eens heel ontspannend en mindfull bezig. Het leren van tekenen en schilderen bijvoorbeeld,  is een goed excuus om je Netflix series eens te laten voor wat ze zijn. Koop een ezel, zet die in je woonkamer en luister naar een relaxed muziekje terwijl je online coach je begeleid bij je mooiste kunstwerken.

Er zijn verschillende betaalde cursussen, maar ook kun je ervoor kiezen om een online cursus gratis te doen. Of je nu wilt leren schilderen met acryl, aquarel of olieverf of schetsen wilt kunnen maken met houtskool; het is allemaal mogelijk. Haal het beste uit je creatieve zelf!

Gitaar of piano leren spelen

Online cursus gitaarspelen.
Online gitaarcursus

Breng wat klank aan in je leven door het doen van een online muziekcursus, waarbij je in no-time een aantal heerlijke melodieën leert spelen op de gitaar of de piano. Natuurlijk is het wel een vereiste om het gewenste muziekinstrument in huis te hebben, maar een oefengitaar of een keyboard hoeven niet eens zo duur te zijn.

Bekijk online video’s vanaf het noten leren tot het spelen van een echt lied en krijg feedback en tips van een professional. Kijk onder andere bij de online muziekacademie voor betaalde cursussen. Muziekschool.nl en muzieklerenlezen.nl bieden gratis cursussen aan. Na een aantal maanden zul jij iedereen verbluffen met prachtige tonen…

Lees ook: 10 tips om de komende winter in Nederland te overleven.

Online schrijfcursus reisjournalistiek

Elegante slimme vrouw die haar ideeën opschrijft tijdens een gratis cursus reisjournalistiek.
Vrouw schrijft tips op tijdens de online cursus schrijven

Zolang je met smacht aan het wachten bent tot je weer mag reizen, kun je net zo goed in de reis mood blijven door over je leukste vakanties te schrijven. Doe bijvoorbeeld een online cursus reisjournalistiek en leer ervaringen en belevenissen van jouw mooiste reizen op papier te zetten. Dat lijkt misschien gemakkelijk, maar in werkelijkheid liggen er een hoop valkuilen op de loer die een goed reisverslag zomaar teniet kunnen doen.

Check onder andere Schrijfvis, de Schrijversacademie en School voor reisjournalistiek voor goede, leerzame cursussen. Zorg ervoor dat je iedereen omver blaast met de meest verrassende en inspirerende reisverhalen.  Houdt dat heerlijke vakantiegevoel vast tijdens de crisis!

Welke toffe online cursus past het beste bij jou? Kies snel je favoriet en houd jezelf deze winter lekker Coronaproof én nuttig bezig.

Reageren