De juiste voorbereiding voor jouw fietsvakantie

Wat een heerlijk vooruitzicht! De fietsvakantie is gepland en de voorpret kan beginnen. Zijn de voorbereidingen om straks het ultieme vakantiegevoel te beleven al in volle gang of moet je nog beginnen? Door tijdig de juiste voorbereidingen te treffen, vergroot je het plezier tijdens deze reis. Daarom delen we onze ervaringen en tips graag met jou zodat je straks zorgeloos kunt ontspannen van deze onvergetelijke tijd!

Een goede vakantiefiets

De fietsvakantie begint natuurlijk bij de beste fiets die past bij de reis die jij gaat maken. Tijdens deze vakantie heb je te maken met lange afstanden, bagage en wisselende ondergronden waar je op fietst. Een comfortabel zadel, plaats voor de bagage, versnellingen en goede banden zijn daarom onmisbaar. Met een goede vakantiefiets beleef je veel plezier en kan je prachtige herinneringen maken. Geniet je ook van het idee om straks met de wind in de haren de indrukwekkende omgeving te verkennen vanaf je fiets? Een goede vakantiefiets maakt de reis compleet. Omdat deze fiets een behoorlijke investering kan zijn, is het prettig om een fietsverzekering af te sluiten, zodat je verzekerd bent voor schade en diefstal in Nederland en in het buitenland. Bij het afsluiten van een fietsverzekering van Centraal Beheer zijn bovendien de accessoires van de fiets standaard meeverzekerd. Zorgeloos genieten!

Ik ga op fietsvakantie en neem mee…

Alleen de spullen die je écht nodig hebt. Niet iedereen beschikt over inpaktalent en dat maakt een fietsvakantie voor sommige reizigers tot een uitdaging. Zullen we beginnen bij de belangrijkste items die echt niet mogen ontbreken tijdens deze reis? Zet een EHBO-set, gereedschap om kleine reparaties uit te voeren, navigatie en toiletspullen maar alvast op de paklijst! Ook slaap- en kookspullen kunnen niet ontbreken, tenzij je niet gaat kamperen natuurlijk. Toch kunnen wat spulletjes om te eten praktisch zijn voor onderweg, als je routes kiest waar weinig tot geen eetgelegenheden gevestigd zijn bijvoorbeeld. En dan komt misschien wel het lastigste: de kleding. Goed ademend materiaal is een must, net als een fietsbroek, windjasje en een regenbroek. Ook een pet of zonnebril kunnen prettig zijn om mee te nemen. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk.

Sportief op reis

Tijdens een fietsvakantie leg je lange afstanden af en ben je lekker actief bezig om nieuwe plekken te ontdekken. De reis kan erg intensief zijn en daarom is het belangrijk om tijdig te beginnen met het opbouwen van een goede conditie. Kom in beweging zodat je straks niet voor lichamelijke verrassingen staat en zorg dat je fit aan de reis begint. Verbeter je uithoudingsvermogen en train voordat je deze reis gaat afleggen, dat maakt de fietsvakantie zoveel leuker! Mocht je nog fietsroutes zoeken om te oefenen, we hebben 15 mooie fietsroutes in Nederland voor jou op een rij gezet.

Het aftellen is begonnen!

De fietsvakantie is nog altijd een populaire en sportieve manier om te reizen, de tweewieler wordt steeds vaker meegenomen. Je leert niet alleen de regio beter kennen, maar bent ook lekker de hele dag buiten. Of je nu in eigen land, door Europa of in Azië gaat fietsen; het wordt een onvergetelijke ervaring en een goede voorbereiding is het halve werk. Geniet van de mooie fietsroutes, de omgeving en de indrukwekkende reis!

Reageren