De hoogtepunten van Toscane

Toscane is een prachtige streek in het westen van Italië en dit gebied wordt door velen gezien als een van de romantische plekken van Europa. Je vindt hier steden als het beroemde Pisa, Florence en Siena. In Toscane vind je echter ook vele pittoreske dorpjes die zeker een bezoekje waard zijn. Hieronder de top 6 bezienswaardigheden in Toscane.

1.    Florence

Florence is de hoofdstad van Toscane en mag beslist niet ontbreken in deze lijst. In deze kunstzinnige stad vind je vele unieke musea, pittoreske pleintjes en bezienswaardigheden. Bezoek zeker de prachtige Duomo, het indrukwekkende Palazzo Pitti en het Piazza Santo Spirito. Ook is het erg leuk om het Piazzale Michelangelo een bezoekje te brengen. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad. Vergeet dus vooral je fotocamera niet!


2.    De toren van Pisa

Wie kent deze scheve toren niet? De toren van Pisa trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Je kent de foto’s wel waarop mensen net doen alsof ze de toren omhooghouden met een hand. De echte waaghalzen kunnen deze toren ook beklimmen. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. De stad Pisa is natuurlijk meer als alleen een toren… Loop ook zeker even door het prachtige, historische centrum!

3.    Siena

Ook Siena is absoluut een bezoekje waard. Deze middeleeuwse stad, wordt gezien als een van de mooiste van Italië. In het hart van de stad vind je het beroemde Piazza del Campo. De stad ligt op een heuvel en kent talloze historische gebouwen als de Palazzo Pubblico, de Torre del Mangia en – hoe kan het ook anders – de Duomo.

4.    Elba

Dit eiland is na Sardinië en Sicilië het grootste eiland van het land. Dit eiland is wereldberoemd vanwege het ballingschap van Napoleon Bonaparte toentertijd. Ook is dit eiland rijk aan een indrukwekkende flora en fauna. De meeste toeristen komen hier speciaal voor de natuur naartoe.

5.    De Etruskische Kust

Deze prachtige kuststreek in het oosten van het land behoort tot een van de mooiste van Italië. Je vindt hier vele zandstranden waar je heerlijk tot rust kunt komen, maar ook voor mensen die van cultuur en historie houden is hier genoeg te beleven. Aan de kust bevinden zich talloze middeleeuwse stadjes, de een nog mooier dan de ander. Het milde klimaat maakt de Etruskische kust een perfecte vakantiebestemming.

Dit zijn een paar van de top accommodatie opties aan de Etruskische kust:

Lees ook: De ultieme gids voor een culinaire vakantie in Italië!

6.    Lucca

Lucca is een van deze stadjes aan de Etruskische kust. De straten van dit pittoreske stadje zijn gebouwd in de vorm van een schaakbord en het geheel wordt omheind door een middeleeuwse muur. Daarnaast vind je hier ook de nodige bezienswaardigheden als Piazza Anfiteatro en de Torre Guinigi.

Welke plek wil jij na het zien van deze lijst zeker gaan bezoeken?

Reageren