De hoogtepunten van Malaga

Ken jij Malaga al? De grote Spaanse stad ligt aan de kust van Andalusië. Malaga maakt deel uit van de Costa del Sol en staat dan ook bekend om zon, zee en strand.  Het is een fijne plek voor een relaxvakantie want Malaga heeft prachtige zandstranden. Veel van deze stranden kan je makkelijk vanuit het centrum per voet bereiken. Als je genoeg hebt van  het strand is er in de stad zelf ook van alles te zien. Malaga heeft een rijke historie en veel mooie architectuur. Nog een pluspunt zijn alle gezellige café en restaurants. De inwoners van Malaga houden veel van heerlijk eten en drinken en er zijn daarom veel plekjes om te ontdekken.

Reizen naar Malaga

Lijkt het je wel wat om op vakantie te gaan naar Malaga? Dan heb je verschillende opties om naar Malaga te komen. De snelste en vaak ook de goedkoopste optie is met het vliegtuig. Er zijn verschillende low-cost maatschappijen die goedkope vliegtickets naar Malaga aanbieden. Een andere optie is de auto, een rit naar Malaga duurt zo’n 23 uur.

De hoogtepunten van Malaga

Het Picasso museum

De beroemde schilder heeft in Malaga gewoond. In dit interessante museum kan je veel van zijn werken zien. De meeste werken komen uit de privé collectie van de Picasso familie. Het museum ligt dichtbij het oude woonhuis van de kunstenaar waar je kan zien hoe de kunstenaar woonde. Het entree voor het museum is €8,- maar op zondagen is er de laatste twee uur gratis toegang.

Alcazaba

Het Alcazaba is een voormalig Moors fort. Het zuiden van Spanje is voor een lange tijd in handen van de Moren geweest en er zijn nog flink wat gebouwen uit deze tijd bewaard gebleven. Waaronder het Alcazaba. Het Alcazaba ligt op de Gibralfaroberg. Vanaf het fort heb je daarom een geweldig uitzicht over de stad.

Alcazaba fort

Teatro Romana

Dit Romeins theater ligt in het centrum van de stad, aan de voet van de Alcazaba. Het is in 1951 per toeval ontdekt. De Teatro Romana komt uit de laatste eeuw voor christus. Een erg theater dus! Je kunt het theater gratis bezoeken. Als je geluk hebt kan je er in de zomer een voorstelling bijwonen.

Gibralfaro Castillo

Dit kasteel en vesting komt uit de veertiende eeuw. Het ligt boven het fort van Alcazeba op de Gibralfaroberg. Ook dit kasteel is door de Moren gebouwd, het diende om het Alcazaba te beschermen.

De Kathedraal

Midden in het centrum van Malaga ligt dit indrukwekkende kathedraal. Je kunt hem niet missen! Je kunt goed zien dat de bouw van de Kathedraal wel 200 jaar heeft geduurd, want je ziet verschillende bouwstijlen terug in het gebouw. En in al die 200 jaar is het bizar genoeg alleen maar gelukt om één toren te bouwen. Daarom wordt de kathedraal ook wel ‘la Manquita” genoemd, wat eenarmige vrouw betekent.  De entree voor het kathedraal is € 5,-.

La Malagueta – Plaza de Toros

Deze zestienhoekige arena wordt nog steeds gebruikt voor stierengevechten. De arena is ontworpen door architect Joquín Rucoba. Het is gebouwd in de neo-mudejar-stijl, een typisch Spaanse bouwstijl die je veel ziet in Andalusië. De entree voor La Malagueta is €1,80.

La Malagueta - Plaza de Toros

Reageren