De hoogtepunten van Los Angeles

Move over New York, Los Angeles is de place to be! In the city of angels is iedereen een ster. Het is dé stad waar je beroemdheden kunt spotten en die volledig in het teken staat van de entertainment industrie. Denk aan Hollywood met de Walk of Fame, de bekende Hollywood letters en niet te vergeten de Universal Studios. Los Angeles heeft echter nog veel meer te bieden. Met het bruisende Santa Monica en Venice Beach is Los Angeles een heerlijke stad om van het altijd goede klimaat te genieten. In Los Angeles wordt het namelijk nooit kouder dan 15 graden, maar ook niet veel warmer dan 30 graden, perfect dus! Dit is dan ook terug te zien in het buitenleven dat Los Angeles kenmerkt. Maar ook Down Town Los Angeles heeft – ondanks dat het vaak wordt overgeslagen – verrassend veel te bieden!

Hollywood

 

Uiteraard is Hollywood het eerste waar je aan denkt wanneer je de naam “Los Angeles” hoort. Dat is ook niet gek, want het is de plek waar de meest spectaculaire en internationale films worden geboren. De Walk of Fame stelt wellicht minder voor dan je van te voren verwacht, maar is absoluut iets wat je gezien moet hebben. Spot je favoriete beroemdheden op de sterren van het trottoir van Hollywood Boulevard en Vine Street en geniet van het straatvermaak. Loop ook zeker langs het TCL Chinese Film Theatre. In de betonnen tegels voor het theater staan verschillende hand- en voetafdrukken van bekende filmsterren en figuren, zoals die van Michael Jackson en Donald Duck.

Natuurlijk mag een bezoek aan de bekende Hollywood letters in de Hollywood Hills ook niet ontbreken. Helaas is het tegenwoordig niet meer mogelijk om dicht bij de letters te komen. De beste plek om de letters te fotograferen is vanaf the Griffith Observatory.

Griffith Park

Dit park is hét centrale park van Los Angeles en is wel vijf keer zo groot als Central Park in New York. In het park zijn verschillende toeristische attracties gevestigd, zoals LA Zoo en Griffith Observatory. Dit laatste is een sterrenwacht, waar verschillende tentoonstellingen plaatsvinden en waar vandaan je ook een prachtig uitzicht hebt over de stad en de Hollywood letters. In Griffith Park zijn nog verschillende andere uitzichtpunten gevestigd op de skyline van Los Angeles.

Beverly Hills

Na een bezoek aan Hollywood is het leuk om in deze “glamorous” sfeer te blijven door een bezoek te brengen aan de wijk Beverly Hills. In deze wijk met ‘s werelds meest bekende postcode (90210) heb je de kans de luxe en peperdure villa’s van beroemdheden te aanschouwen. Het meest bekende huis in Beverly Hills is the Playboy Mansion. De kans is echter klein dat je daadwerkelijk een beroemdheid zijn huis ziet binnentreden of verlaten. Vergeet verder niet op zoek te gaan naar het bekende bord van Beverly Hills en rijd door “Rodeo Drive” heen, ‘s werelds meest dure winkelgebied. Hier vind je de winkels van luxe en exclusieve merken zoals Gucci, Prada en Chanel. Alleen al de etalages van deze winkels zijn een must om te bekijken voor menig modeliefhebber.

Film Studio’s

Zoals al eerder genoemd is Los Angeles dé stad van de entertainment industrie en zijn veel bekende en internationale films hier opgenomen. De meest bekende studio’s van de stad zijn de Universal Studios en de Warner Bros Studios. Deze studio’s verzorgen rondleidingen, waardoor je een kijkje kunt nemen achter de schermen van bekende producties. Erg leuk en leerzaam om te zien!

Santa Monica

Santa Monica is een wijk aan het strand en misschien wel de meest populaire trekpleister van Los Angeles. Op de Santa Monica pier eindigt de bekende route die loopt van Oost (Chicago) naar West (Los Angeles), namelijk de Route 66! Op de Santa Monica pier vind je verder vele restaurants, bars, foodtrucks, enorm veel straatvermaak en een complete kermis met achtbaan. Amerikaanser ga je het niet krijgen! Vanaf het einde van de pier heb je een prachtig uitzicht over het strand en de drukke stad. Op het strand van Santa Monica vind je de typische blauwe strandhutjes van de baywatches die zich perfect lenen voor je vakantiekiekjes.

Venice

In het verlengde van de boulevard van Santa Monica vind je Venice Beach. Niet te missen is de Venice Boardwalk, waar je veel sportievelingen over ziet rolschaatsen, skaten of hardlopen. Ook zul je veel gespierde en half ontblote mannen zich zien uitsloven bij het outdoor sportpark (muscle beach) of skatepark aan het strand. Bovendien zijn er vaak surfers in de hoge golven te vinden. Langs de boulevard is ook aan entertainment geen gebrek! Veel kunstenaars proberen hun werk te verkopen en straatartiesten proberen een extra centje bij te verdienen door het publiek te vermaken. Ook zijn er genoeg kleine boetiekjes te vinden waar je onder andere leuke Amerikaanse souvenirs kan kopen.

Een aanrader bij een bezoek aan Venice is om niet alleen het bekende strand te bezoeken, maar om ook de rest van de wijk Venice te bekijken. Deze wijk is namelijk vernoemd naar het Italiaanse Venetië, vanwege de vele romantische kanalen. Vaar met een bootje door de Venice Canals heen voor een compleet beeld van het prachtige Venice.

Long Beach

Long Beach is in vergelijking met Santa Monica en Venice Beach wat minder bekend onder de toeristen, maar zeker niet minder mooi. Dit strand is een stuk rustiger en daarom geschikter als je even aan de drukte wilt ontsnappen. Long Beach heeft een prachtige vissershaven met grote jacht- en sportboten. Verder heeft het een mooie pier met verschillende sfeervolle restaurants. Deze restaurants lijken net huizen en hebben allemaal een eigen, authentieke, vrolijke kleur. Hierdoor heeft Long Beach iets weg van Curaçao. Omdat er minder restaurants zijn dan bij Santa Monica en Venice Beach, is de kans helaas wel groot dat er lange wachttijden zijn voor restaurants aan deze pier.

Down Town

Veel toeristen reizen verder naar de volgende bestemming wanneer zij bovenstaande hoogtepunten hebben bezocht. Zij vergeten echter een belangrijk deel van de stad, namelijk Down Town! Op het eerste gezicht lijkt Down Town niet heel bijzonder en lijkt het vooral een zakelijk en financieel centrum. Down Town heeft echter ook zijn eigen charme, maar je moet wel weten waar je moet zijn.

Bezoek ten eerste de bekende en moderne concerthal van Los Angeles, de Walt Disney Concert Hall. Loop vanuit hier naar het Grand Park LA, dat aan de Los Angeles City Hall gevestigd zit en aanschouw ondertussen de indrukwekkende hoogbouw. Down Town Los Angeles heeft ook een Mexicaans district, waar je de oorsprong van de stad goed in terug kan zien. In dit district vind je de oudste gebouwen van de stad en bovendien zijn er tal van goede restaurants gevestigd. Vlak bij het oude Union Station vind je ook China Town, de Chinese wijk van Los Angeles. Tot slot heeft Down Town Los Angeles ook steeds meer te bieden qua nachtleven.

Citadel Outlet

Mocht je langere tijd in Los Angeles verblijven en zin hebben om een dagje te gaan shoppen, ga dan zeker langs de Citadel Outlet. Deze enorme outlet heeft veel bekende modeketens die hun kleding voor een zacht (uitverkoop) prijsje de deur uit doen. Zowel wat luxere merken als Calvin Klein en Michael Kors, als H&M, Converse of American Eagle Outfitters vind je in dit winkelgebied.

Een laatste en meer algemene tip voor een bezoek aan Los Angeles is om een auto te huren. Los Angeles is de op één na grootste stad van Amerika en de bezienswaardigheden liggen dan ook ver uit elkaar. Een absolute plus van het huren van een auto is dat je de kans hebt om over de Muholland Drive te rijden. Vanaf deze weg die door de Hollywood Hills loopt heb je een geweldig uitzicht over de stad.

 

Reageren