De hoogtepunten van Griekenland

Griekenland is al jarenlang bij ons Nederlanders een geliefde vakantiebestemming. Het klimaat is er heerlijk, je kunt er lekker eten en de kustlijn is er prachtig. Maar Griekenland kent ook een erg lange historie en daarom zijn er ook veel archeologische bezienswaardigheden te zien in Griekenland. Dit zijn onze Griekenland vakantietips:

De hoogtepunten van Griekenland

Athene

reistips athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland. Het is een levendige en drukke stad met wel vier miljoen inwoners. Er zijn hier veel archeologische monumenten te zien zoals in de Akropolis van Athene. Dit archeologische gebied ligt centraal in Athene op een tafelberg. In de Akropolis staan bijzondere archeologische momenten als het Parthenon, de Tempel van Nike en de Propyleeën. Heb je interesse in archeologie? Bezoek dan ook het Nationaal Archeologisch Museum van Athene.


Thessaloniki

thessaloniki bezienswaardigheden en reistips

Dit is de tweede stad van Griekenland. Thessaloniki is een stad met veel bezienswaardigheden uit de Byzantijnse, Ottomaanse en Griekse oudheid. Het is een havenstad in het noorden van Griekenland met een leuke sfeer. Er zijn allerlei leuke cafeetjes en restaurants, er is een museum voor moderne kunst en de wijk Sykies is vol met bijzondere graffiti.

Ontdek Thessaloniki met deze top tours:

Olympia

olympia bezienswaardigheden en reistips

Dit is de plek waar de Olympische spelen ooit zijn begonnen. Elk jaar wordt hier de Olympische fakkel ontstoken. Je kunt de archeologische restanten van het oude Olympia hier bekijken. Andere bezienswaardigheden in Olympia zijn het Gymnasium en de tempel van Zeus.

Ontdek Olympia met deze populaire activiteiten:

Meteora

meteora bezienswaardigheden en reistips

Dit is een bijzondere rotsformatie in het midden van Griekenland. De rotsen zijn hier door wind en water gevormd. Op de rotsen zelf staan “Meteora”. Dit zijn middeleeuwse kloosters waarvan er enkele nog bewoond worden door monniken. Je kunt een paar van de kloosters bezichtigen en het uitzicht is geweldig.

Ontdek Meteora met deze top activiteiten:

Rhodos stad

rhodos bezienswaardigheden en reistips

Rhodos stad ligt op het eiland Rhodos. Het is heeft een oude binnenstad die uit de middeleeuwen dateert. Je waant je hier daarom even in de middeleeuwen. Bekijk de Straat van de Ridders, het Grote Ziekenhuis en het Grootmeesters Paleis. De oude binnenstad van Rhodos staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Oia

oia santorini bezienswaardigheden en reistips

Je kent Oia vast van foto’s. Het stadje ligt op het Griekse eiland Santorini en de huizen zijn hier wit met blauwe accenten. Dit geeft een prachtig beeld.

Ontdek Oia met deze top activiteiten:

Delphi

delphi bezienswaardigheden en reistips

Het archeologische gebied van Delphi is een van de belangrijkste overblijfselen van de Griekse oudheid. Je kunt er verschillende tempels, altaren, theaters en schathuizen zien waaronder het Orakel van Delphi. Dit was gewijd aan de god Apollon en was erg belangrijk in het oude Griekenland.

Bezoek Delphi met deze top tours:

De Griekse eilanden

De Griekse eilanden zijn erg populair als vakantiebestemming. Er zijn populaire badplaatsen maar ook kleine eilanden met veel rust en natuur. Griekenland heeft wel rond de 3000 eilanden. De populairste grote eilanden zijn Kreta, Lesbos Kos en Rhodos. Rustigere eilanden met mooie natuur zijn Naxos, Poros en Thassos. De meeste Griekse eilanden hebben een prachtige natuur en sfeervolle kustplaatsen. De Griekse eilanden zijn een perfecte bestemming voor een zonvakantie. Kan je niet kiezen tussen de Griekse eilanden? Ga dan eiland hoppen!

Lees ook: Alles over de Samariakloof in Griekenland

Vakantie in Griekenland tips

  • Neem een vertaalboekje mee zodat je niet met je mond vol tanden staat als je op een plek bent waar niemand Engels spreekt.
  • Proef vooral de Griekse keuken. Er is in Griekenland onwijs veel lekker eten en drinken te vinden.
  • In de lente of de herfst is het ook nog heerlijk weer in Griekenland. Het voordeel is dat het er dan iets rustiger is dan tijdens het hoogseizoen in de zomer.

Reageren