De hoogtepunten van Canada

Canada is een perfecte vakantiebestemming voor de liefhebbers van ruige natuur, wintersport en bijzondere flora en fauna. Het Noord-Amerikaanse land is het één na grootste land ter wereld en is wel 240 keer zo groot als Nederland. Daarnaast is het land relatief dunbevolkt met 35 miljoen vriendelijke inwoners. Genoeg plek dus voor de indrukwekkende hoge bergen, gletsjers, meren en gigantische bossen. Wil jij binnenkort naar Canada? Dan zijn dit enkele hoogtepunten die je niet mag missen.

Rocky Mountains

Rocky Mountains Canada

Dit hooggebergte in het westen van Canada en de Verenigde Staten is enorm groot.  Er zijn wel vijf verschillende nationale park die in de Rocky Mountains liggen. Je hebt de keuze uit de nationale parken Yoho, Waterton Lakes (USA), Kootenay, Banff en Jasper. De natuur is hier prachtig, er zijn veel bergen met besneeuwde bergtoppen en gletsjers, uitgestrekte meren, wilde rivieren en watervallen. Ook kan je er verschillende wilde dieren spotten als herten, wolven en beren. In elk park kan je mooie wandelingen maken, kamperen of bergen beklimmen.

Dit zijn een paar van de top activiteiten in de Canadese Rockies:

Toronto

Toronto canada

Naast alle rust en natuur die je in Canada vind is Toronto opeens even wennen. Maar deze drukke stad met wel 3 miljoen inwoners mag je zeker niet overslaan. De stad ligt aan het Ontario meer en is heel multicultureel. Bezoek de hoge CN toren voor een geweldig uitzicht over de stad en eet in en van de goede restaurants.

Vancouver

Vancouver Canada

Vancouver is een hele relaxte stad aan de westkust van Canada. De stad wordt vaak als een van de meest leefbare steden van de wereld beschouwd. Vanuit de stad kan je ook makkelijk het Vancouver eiland bereiken dat er voor de kust ligt. Het Vancouver eiland is wel 32.000 vierkante kilometer groot heeft een prachtige natuur en er leven veel wilde dieren zoals beren wolven en poema’s.

Niagara watervallen

Deze indrukwekkende watervallen liggen op de grens met de Verenigde staten. Je kunt hier gelukkig makkelijk de grens over met een visa voor één dag zodat je de watervallen van beide kanten kunt bekijken. Eerlijk gezegd zijn de watervallen indrukwekkender van kant van de Verenigde Staten dus maak zeker die wandeling over de grens. Vanaf de zijkanten van de watervallen heb je al goed zicht, maar het beste bekijk je de waterval vanaf “The Maid of the Mist”, een boot die je zó dichtbij brengt dat je nat gespetterd wordt.

Quebec provincie

Quebec

Waan je in Franse sferen in de provincie Quebec. Bezoek de sfeervolle stad Montréal of het kleinere en authentieke Quebec met een prachtig oud centrum. Vergeet ook zeker niet om hier “poutine” te eten. Dit gerecht is typisch voor Quebec en een ware trots van de Canadezen uit deze provincie.


Op vakantie naar Canada

Lijkt het jou wel wat om Canada te ontdekken? Vraag dan een visum aan en ga backpacken of op een roadtrip door het land. Geen zin om alles zelf te regelen? Dan is een georganiseerde rondreis door Canada een leuke optie.

Reageren