De hoogtepunten van Andalusië

Andalusië is de grootste autonome regio van Spanje. De regio is heel veelzijdig en is een perfecte vakantiebestemming. Want het is er vaak heerlijk weer, er zijn veel sfeervolle steden met prachtige architectuur, het heeft een mooie kustlijn, gezellige bergdorpjes en een wilde natuur. Oh, en laat ik ook niet de lekkere tapas vergeten! Er is dus genoeg te zien, te doen en te proeven. In deze blog vertel ik je wat de hoogtepunten van Andalusië. Zo weet je precies welke plekken je moet bezoeken voor een rondreis in Andalusië.

Hoogtepunten Andalusië

Granada

Vanuit deze stad in Andalusië ben je binnen een half uur in de bergen, en ook binnen een half uur op het strand. De stad is dus omgeven door mooie natuur. In de stad zelf staat het bekendste bouwwerk van heel Zuid-Spanje, wat ook wel ‘s werelds mooiste gebouw wordt genoemd: het Alhambra. Dit is een groot historisch paleis wat ooit toebehoorde aan Moorse heersers. In het paleis is veel bijzondere islamitische kunst te zien. Tip: Boek je tickets voor het Alhambra op tijd want soms is het al maanden van tevoren volgeboekt. De Alhambra staat op de UNESCO erfgoedlijst, net als de Generalife tuinen en de Albaicín wijk die je ook allebei in Granada kunt zien.

Cordoba

Dit is een hele mooie stad met een beeldschoon oud centrum. Het hoogtepunt van de stad is de moskee La Mezquita. Maar andere interessante bezienswaardigheden zijn de Plaza de los Narajos. de Puerte del Puente en de Torre de Callahora. Leuk weetje: dit is de warmste stad van heel Europa.

Sevilla

Dit is de hoofdstad van Andalusië en je mag Sevilla niet missen als je hier op vakantie bent. Het is een hele mooie stad met veel verschillende bezienswaardigheden en een gezellige sfeer. Een van de mooiste dingen om te zien is het Plaza de Espana. Dit is een groot plein in de vorm van een boog wat is versierd met fonteinen, bruggen en vele gekleurde tegeltjes. Sevilla is ook de geboortestad van de flamenco. Het is daarom leuk om hier een flamencoshow bij te wonen.

Cadiz

Deze kustplaats ligt op 1,5 uur rijden van Sevilla. Het stadje ligt op een schiereiland waardoor het aan drie kanten omgeven is door water. Cadiz is de oudste continu-bewoonde stad van Spanje en heeft een gezellige oude binnenstad waar je makkelijk verdwaalt in de kleine straatjes. Mooie historische gebouwen om te zien zijn de kathedraal en de Tavira toren. Een andere mooie bezienswaardigheid is het park Genoves.

Jerez de la Frontera

Dit wordt ook wel de sherry hoofdstad van de wereld genoemd. De beste sherry proef je in een bodega. De oudste bodega van Jerez de la Frontera is Bodegas Bundador Pedro Domecq waar je heerlijke sherry kunt proeven. Jerez de la Frontera is ook bekend om de paardrijkunst en de flamenco. Beide kan je hier op verschillende plekken zien.

Hoogtepunten Andalusië

Ronda

De oude stad Ronda ligt in de bergen van Andalusië en bestaat uit twee delen die allebei op een klif liggen. De beide delen van het dorp worden verbonden door een paar indrukwekkende bruggen. In de omgeving van Ronda kan je mooie wandelingen maken naar een van de andere pueblos blancos, oftewel “witte dorpjes” in de omgeving. Ronda ligt tussen twee nationale parken in, de omgeving is daarom prachtig.

Hoogtepunten Andalusië

Tarifa

Dit is de place to be voor watersporters. Het gehele jaar door waait het hier goed waardoor er vaak goede condities zijn voor kiteboarders en windsurfers. Maar ook als je hier niet van houd is Tarifa een aanraders. Bijzonder: vanaf het kasteel Castillo de Guzman kan je de kust van Marokko zien!

Reageren