De eilanden van Thailand

Prachtige bounty eilanden

De mooiste eilanden van Thailand lijken wel uit een tropisch sprookje te komen. Het zijn ware paradijsjes met hagelwitte stranden, een heldere turquoise zee en wuivende palmbomen. Een cocktail en een hangmat, meer heb je hier niet nodig.

Eiland Thailand

Koh Lipe
Koh Lipe is het meest zuidelijke eiland van Thailand. Op dit eiland is het nog relatief rustig met het aantal toeristen. Er hangt een relaxte sfeer, die wordt versterkt doordat er geen auto’s op het eiland zijn. Overdag relax je in een hangmat en ga je zwemmen of snorkelen. Er zijn op het eiland verschillende prachtige stranden te ontdekken. ‘s Avonds drink je een biertje in een van de relaxte bars.

Ko Chang
Ko Chang, oftewel het “olifanten eiland” ligt aan de grens met Cambodja en het is er ook relatief rustig vergeleken met andere Thaise eilanden. Het eiland dankt zijn naam aan de vorm, dus verwacht geen olifanten te zien. Ko Chang is een echt bounty eiland met een wilde jungle, bergen, prachtige watervallen en spierwitte stranden.

Lees ook: Khao Sok Nationaal Park, het mooiste plekje van Thailand

Ko Phi Phi
Ko Phi Phi is een kleine archipel met twee verschillende eilanden die verbonden zijn door een smalle strook vlak land. Het enige eiland waar mensen wonen is Ko Phi Phi Don. De eilanden hebben waanzinnig mooie witte zandstranden en fascinerende kalksteenrotsen. Deze eilandengroep is een nationaal park en is ook wel bekend van de film The Beach.

De Surin eilanden
De Surin eilanden zijn vijf erg mooie eilanden begroeid met een wild oerwoud, waar je verschillende dieren kunt spotten zoals de leguaan, de python en de macaque aap. Daarnaast zijn er meer dan 90 verschillende tropische vogels die er rondvliegen. Rond de eilanden kan je ook goed snorkelen en duiken.

Feesten op een van de Thaise eilanden 

Eiland Thailand

Koh Phangan
Dit is het meest bekende feesteiland van Thailand. Hier worden namelijk de wereldberoemde full-moon parties gegeven met soms wel 30.000 bezoekers! Wil je een full-moon party bijwonen? Boek dan op tijd je accommodatie zodat je verzekerd bent van een slaapplek. Ben je uit gefeest? Dan kan je op het eiland ook een van de mooie boeddhistische tempels bezoeken, of kom tot rust in een van de luxe spa’s.

Phuket
Dit is het grootste en meest bezochte eiland van Thailand. Het is een erg populaire bestemming bij zowel de westerse als de Aziatische toeristen. Je kunt het eiland vergelijken met populaire Europese toeristische badplaatsen als Lloret de Mar of Chersonissos. Patong is het centrum van het nachtleven, hier zijn tientallen bars en clubs te vinden. Als een echte party animal zul je je hier niet vervelen!

Koh Samui
Koh Samui is een van de meest bezochte eilanden. En dat is niet voor niets! Het heeft een groot aanbod aan accommodatie en er is veel te doen. Ga wandelen of mountainbiken, bezoek een vlindertuin of ga naar de apenschool waar apen worden getraind om kokosnoten te plukken.’s Avonds zijn er leuke feestjes in de hippe nachtclubs in Chaweng en Lamai. Leuk: maak een dagtripje naar het Angthong National Marine Park.

Duiken en snorkelen rond eilanden

De onderwaterwereld rond de Thaise eilanden is vaak prachtig. Dit maakt dat het een van de populairste duik en snorkelbestemmingen ter wereld is. Rond deze eilanden kan je goed duiken en snorkelen:

Eilanden Thailand

Koh Tao
Duik je graag, of wil je leren duiken? Dan is Koh Tao het Thaise eiland voor jouw. Rondom het eiland is een geweldige onderwaterwereld en op het eiland worden verschillende goedkope duikcursussen aangeboden. Er heerst een relaxte sfeer en na het duiken kan je uitrusten in een hangmat. Je kunt op het eiland ook mooie wandelingen maken in de ruige natuur.

Koh Lanta
Deze eilandengroep heeft prachtige natuur, zowel boven als onder water. Bezoek bijvoorbeeld het Mu Ko Lanta National park. Hier kan je geweldige snorkeltochten maken waarbij je onderweg schildpadden, manta roggen en prachtig kleurrijk koraal tegen kan komen. Snorkelen rond de onbewoonde eilanden Koh Rok Nok en Rok Nai is ook een echte aanrader.

Similan eilanden
Het is moeilijk om deze eilanden op eigen houtje te bereiken, daarom worden ze vaak aangeboden als een dagtrip vanuit Phuket of Khao Lak. De eilandengroep is een nationaal park en er zijn de beste duik-en snorkelplekken te vinden. Het koraal is er prachtig en kleurrijk en je hebt de kans om inktvissen, walvishaaien, roggen en zeepaardjes te zien.

Reageren