De beste stijl- en verzorgingstips voor jouw voeten op citytrip

Vind jij het ook zo leuk om een citytrip te maken? Struinen door een onbekende stad, cultuur snuiven en proeven van lokale delicatessen. Je hoeft er vaak maar een paar dagen voor uit te trekken om toch een hoop te beleven. Bij het maken van een citytrip is het wel belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan jouw voeten. Ongemerkt maak je flink wat kilometers! Lees daarom de onderstaande stijl- en verzorgingstips door om goed voorbereid op pad te gaan.

Schoenentrends voor de herfst en winter

Als je binnenkort op citytrip gaat, is het natuurlijk leuk om er stijlvol bij te lopen. Wij brengen je graag op de hoogte van de mooiste nieuwe trends. De onderstaande herfst- en wintertrends zijn specifiek gericht op vrouwenschoenen. Toch zijn veel modellen uniseks en hiermee ook goede inspiratie voor mannen.

Regenlaarzen: De regenlaars is praktisch en modieus tegelijk. De komende herfst en winter zie je vooral veel chunky regenlaarzen terugkomen. Deze hebben een vrij dikke zool en een stoere look.

Chelsea boots: Deze laarsjes gaan eigenlijk nooit uit de mode. Het is een tijdloos model waar je jaren plezier van hebt. Er zijn eventueel waterdichte Chelsea boots verkrijgbaar die lijken op een regenlaars. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Retro sneakers: Met een paar sneakers zit je altijd goed. In 2022/2023 blijven de retro modellen erg populair. De uitstraling is sportief en de pasvorm is super comfortabel.

Loafers: Houd je meer van klassiek en vrouwelijk? Dan zijn loafers een mooie optie. De komende seizoenen zijn met name de varianten met dikke zool heel trendy.

Juiste schoenen voor gezonde voeten

Juiste schoenen voor gezonde voeten

Tijdens het maken van een citytrip worden er heel wat kilometers gelopen. Het is daarom essentieel om modieuze schoenen van hoogwaardige kwaliteit te kopen. Let bij de aankoop van een nieuw paar schoenen goed op de pasvorm. Sluit het model mooi aan en past het bij jouw voetvorm? Biedt het voetbed voldoende ondersteuning en comfort? Het is daarnaast belangrijk dat er geen vervelende drukpunten ontstaan, omdat dit blaren kan veroorzaken. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten tijdens de vakantie!

Blaren voorkomen tijdens de citytrip

Met de aankoop van goede schoenen kun je al veel voetklachten voorkomen. Toch liggen blaren altijd op de loer als je veel gaat wandelen. Vergeet daarom niet om naadloze wandel- of sportsokken te dragen. Smeer kwetsbare plekjes van de voeten eventueel in met vaseline om wrijving te verminderen. Als het erg warm is of je snel last hebt van zweetvoeten, kun je beter wat talkpoeder gebruiken. Neem voor de zekerheid altijd een paar (blaren)pleisters mee als je op pad gaat.

Voetverzorging op vakantie

Voetverzorging op vakantie

Aan het eind van de dag mag je jezelf verwennen met een welverdiende voetmassage. Maak de voeten eerst goed schoon en droog. Masseer vervolgens een hydraterende voetencrème in. Controleer direct of de teennagels verzorging nodig hebben.

Geef jouw voeten voldoende tijd om te herstellen en tot rust te komen. Dan ben je de volgende ochtend weer helemaal klaar om op ontdekking te gaan!

Reageren